| 16 november 2013

Beginner workout Conditie, Vetverbranding en Kracht

Workout time! Nu het sneller donker is, kouder wordt en vaker regent, is het minder verleidelijk om buiten te gaan sporten. Ik vind het op zulke momenten veel fijner om binnen iets te kunnen doen. Om deze reden heb ik een wat langere workout gemaakt, waarin je werkt aan conditie en vetverbranding maar óók verschillende spiergroepen traint.Deze workout heb ik zo gemaakt dat hij ook voor beginnende sporters goed te doen is. Tijdens het conditiegedeelte hoef je niet te springen en de krachtoefeningen zijn voor bijna iedereen uit te voeren. De workout bestaat uit 7 sets van 4 minuten. De sets zijn afwisselend bedoeld voor cardio- en krachttraining.

De 3 sets voor krachttraining bestaan uit vier verschillende oefeningen. Je hebt een matje nodig, of iets anders zachts waar je op kunt liggen. Daarnaast gebruik ik twee flesjes met een halve liter water als gewicht. Als je geen kleine flesjes hebt, kun je deze ook prima weglaten. De vier krachtoefeningen leg ik tijdens het doen van de workout uit. Houd je eigen houding goed in de gaten.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze langere workout vinden. Als het in de smaak valt, maak ik er ook een die iets pittiger is. Laat het me dus zeker even weten!

Groetjes, Marloes

Ga jij buiten sporten in het donker of als het slecht weer is?

26 reacties

 1. Hé hé , ik heb juist de workout gedaan en hij was echt supper . Ik heb lekker gezweet en voel me nu echt fijn in men vel .
  Ik hou van een langere workout en wat mij betreft mogen er in de toekomst meer komen .
  Marloes echt supper van jou hoe jij de volledige workout meedoet en mij aanmoedigd om door te gaan . De laatste seconden zijn soms moeilijk maar met jou erbij lukt het toch om door te zetten.
  Bedankt Marloes om deze met ons te delen .
  Groetjes Patricia

 2. Lekker hoor! Als ik workouts ging doen, deed ik er eigenlijk altijd twee van jullie. Of één hele zware met vooraf een stukje hardlopen. DIt is wel zo makkelijk. Ik ben benieuwd naar de gevorderden versie :D!

 3. Hoi Marloes!
  Ik kom net toevallig op deze site terecht omdat ik gezonde tussendoortjes zocht. Deze workout lijkt me wel wat, nou wil ik graag afvallen, en het is dan natuurlijk best een grote stap om naar de sportschool te gaan. Maar als ik deze workout doe, is dat dan genoeg?
  Het is trouwens echt een enorm leuk filpmje!
  Groetjes Floriene

   1. Met een half uur matig tot intensief bewegen zal je ergens tussen de 300 en de 400 calorieën verbranden, dat hangt onder andere af van je lengte en gewicht. Ook na het bewegen verbrand je echter nog extra, omdat je lichaam moet herstellen. Probeer echter niet teveel de focus te leggen op de calorieën, ik schreef hier eerder een artikel over.

  1. Dank je wel Floriene! En welkom! Ik raad je aan om een aantal keer per week te bewegen. Je kunt deze workout doen, of een van de andere die we gemaakt hebben (zie ook youtube). Je kunt dit afwisselen met wandelen, fietsen of andere vormen van beweging. Succes!

 4. Super leuk om te doen en lekker afwisselend.
  Heb hem nu drie keer gedaan en je houding wordt steeds beter als je blijft herhalen.

 5. Hoi Marloes!
  Wat een geweldige workout’s zijn het!!! Zowel de kracht als de cardio! Ik voel me er echt fitter door en m’n conditie gaat ook goed vooruit kan de workout’s steeds beter volhouden. Ik wandel veel en zwem 1 keer in de week met een vriendin en nu doen we twee of drie keer per week “trainen” . Maar dit is echt ideaal in deze tijd. En ik ben ook al lekker afgevallen. Familie en vrienden doen ze ook! en iedereen is enthousiast!!

  Ook namens hun bedankt!!!

  Groetjes Marcella

 6. Dankje voor deze heerlijke workout die ik ondanks de regen en mn hardloopblessure kon doen 🙂
  Ik zie al uit naar de gevorderde versie!

 7. Oef, voor iemand die echt net komt kijken in de sport wereld, en al jaren ziek thuis zit en daardoor amper aan beweging komt en dus een conditie onder nul heeft is deze workout erg pittig. Ik kon hem niet afmaken, hield het 10 min vol en toen was ik zo buiten adem dat ik duizelig weg.
  Maar wel een fijne workout die ik vaker ga doen en hopelijk uiteindelijk volledig kan doen!!

  Groetjes Amy

 8. nu de 2e keer deze week dat ik deze work-out met je doe! helemaal goed! voorlopig even 2 keer in de week, dan zien we daarna weer verder…even rustig weer op gang komen na zwangerschap etc. blij dat ik deze website heb gevonden!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram