| 7 maart 2017

10x Waarom ik Fitness Leuk vind…

Waarom ik fitness leuk vind

Mensen die niet fitnessen, of er pas mee begonnen zijn, vragen me vaak vol ongeloof waarom ik het zo leuk vind om te doen. Ook op de sportschool waar ik werk krijg ik regelmatig vragende blikken als ik alwéér aanwezig ben om te trainen. Vandaag hoop ik een heel klein beetje van mijn liefde voor de sportschool aan je over te dragen. Of in ieder geval hoop ik je iets beter te kunnen uitleggen waar mijn passie vandaan komt.

Hieronder zie je de belangrijkste redenen waarom fitness voor mij momenteel DE perfecte sport is. Ik heb al heel wat sporten uitgeprobeerd in mijn leven, maar op dit moment zou ik echt even niets anders kunnen bedenken wat ik liever zou doen.

1. Ik kan het doen op elk moment dat mij goed uitkomt. Ik zit niet vast aan bepaalde tijden. Aangezien mijn leven af en toe ontzettend druk en onregelmatig is, is dat voor mij een heel groot pluspunt!

2. Fitness is zo ontzettend veelzijdig! Je kunt eindeloos afwisselen met oefeningen. De ene keer doe ik alleen cardiotraining, de andere keer alleen krachttraining. Ik train soms met apparaten, maar ook met dumbells, elastieken, kettlebells, fitnessballen, bosuballen, springtouw en ga zo maar door.

Fitness Battlerope

3. Ik kan de intensiteit van mijn workout aanpassen aan hoe ik me op dat moment voel. Op dagen dat ik vol energie en motivatie zit train ik keihard. Als ik me wat minder voel doe ik andere oefeningen en houd de intensiteit wat lager. Als je traint met bijvoorbeeld een team of met een trainer, dan wordt dat niet altijd gewaardeerd.

4. Ik kan mijn lichaam vormen zoals ik het wil! Dit is iets waar ik zeker in het afgelopen jaar veel meer lol in heb gekregen. Met fitness kun je bepaalde spieren trainen en dus groter maken. In mijn geval wilde ik graag grotere billen. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen is me dat aardig gelukt! Er is bijna geen andere sport waarbij je zo goed zelf kunt bepalen welke spieren je traint en wat je met die spier wilt bereiken. Of je nu slanker wilt worden, of strakker, of juist breder…het kan allemaal!

before-after-ik

5. Je vooruitgang is heel duidelijk zichtbaar bij fitness. Je kunt namelijk meer herhalingen, een hoger gewicht, een hoger level of een hoger tempo doen. Bij veel sporten word je ongemerkt steeds iets beter, terwijl het hier ontzettend zichtbaar is. Ik vind het soms nog steeds bijzonder dat ik nu gewichten weg duw of trek wat me vroeger nooit lukte!

6. Ik zie fitness echt als even helemaal tijd voor mezelf. Tijdens het trainen zit ik vaak ook helemaal in mijn eigen wereldje. Soms zelf zo erg, dat ik niet merk dat iemand probeert contact te maken. Ik doe gewoon lekker mijn eigen ding. Vaak denk ik ook even aan niets anders dan aan mijn training. Ik kan dus heerlijk mijn hoofd leeg maken en verdwijnen in mijn eigen Marloes-wereld. Bij andere sporten had ik toch vaak het gevoel dat ik bijvoorbeeld op moest letten of bij de les moest blijven.

7. Je kunt samen met anderen trainen, zonder dat je hetzelfde tempo of gewicht doet. Je kunt zelfs compleet andere oefeningen doen, terwijl je wel gezellig bij elkaar in de buurt bent. Zo kan je als getraind persoon, prima tegelijk sporten met een compleet ongetraind iemand. Ieder doet gewoon lekker zijn ding. Ik ben niet zo van het houden van lange gesprekken tijdens mijn training, maar ik vind het wél ontzettend motiverend om samen met mijn vriend of met een vriendin te sporten. We doen vrijwel nooit hetzelfde, maar dat is juist heel fijn!

Fitness Sportschool

8. Als ik een keertje niet zelf wil bedenken wat ik die dag ga doen, kan ik altijd nog lekker met een groepsles mee doen! Zo deed ik laatst een circuittraining bij collega trainer Remco. Super fijn om even mn verstand helemaal op nul te kunnen zetten.

9. Het is binnen. Misschien een hele loze reden voor jou, maar ik ben zo’n ontzettend mietje als het op slecht weer aan komt! Zodra de temperatuur onder de 10 graden komt, er een paar spatjes uit de lucht vallen of het iets te hard waait naar mijn zin, blijft deze chick binnen. Bij fitness is dit nooit een excuus! Mijn sportschool heeft airco, dus nooit te warm of te koud. Ik zeg: perfect!

10. Voor het eerst in mijn sportcarrière ben ik aan het trainen voor meer spiermassa. Dit is niet bij alle sporten mogelijk, maar met fitness wel! Doordat ik meer spieren heb, voel ik me krachtiger, is mijn houding verbeterd, kan ik meer belasting aan, heb ik minder vaak blessures, zit ik lekkerder in mijn vel én kan ik meer eten. Wat wil je nog meer?

En….heb ik je overtuigd? 🙂 Nee hoor grapje, iedereen moet gewoon lekker de sport kiezen die bij hem of haar past!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete sport? Waarom juist die?

13 reacties

 1. Hardlopen! Kan elk moment van de dag (toegegeven, niet midden op de dag in de zomer;)), je hoeft niet speciaal ergens heen. Gewoon schoentjes aan en naar buiten maar!

 2. Er moest iets gebeuren dus ging ik half december met een redelijke dosis tegenzin naar de sportschool, maar eigenlijk ga ik het steeds fijner vinden.

 3. Ik kan me bijna in al je redenen vinden, ben sinds een jaar ook erg enthousiast!

  Ik moet toegeven dat ik ook erg van hardlopen houd, en dat buiten langs het water of door het bos lopen echt wel zo zn voordelen heeft. Maar als het ****weer is, vind ik het ook erg lekker dat ik terwijl ik 8km loop op de band, ik ondertussen een serie kan kijken haha!

 4. Heerlijk om te fitnessen! Met name doordeweeks, want dan kan ik gelijk vanuit mijn werk gaan sporten. In het weekend pak ik groepslessen. Voordeel van de sportschool vind ik dat ik van niemand afhankelijk ben en anderen zijn ook niet afhankelijk van mij.

 5. Mijn grootste nadeel…Het is gewoon te duur! Zo’n abonnement zit er niet in, dus ik geniet gewoon enorm van hardlopen in de zomer en van jouw workouts voor thuis.
  Daarnaast vind ik het lekker dat hardlopen en workouts gewoon weinig tijd kosten. En spiermassa en 4 keer per week sporten…dat is niet mijn doel en past niet bij mijn werk. Dus ik ben heel tevreden met hoe ik nu sport en de progressie die ik boek, ook al Is dat op een heel ander niveau.

 6. Ik hou ook echt van fitness, vind het zo tof om met die ijzers te werken haha.. alleen af en toe even flink zweten met een Hiit training of een korte run is ook niet verkeerd!
  Vraagje; kun je een keer een video maken hoe je een goede deadlift uitvoert? En wat is exact het verschil tussen een gewone Squad en een front Squad? ( buiten het feit dat je je stang anders houdt Hihi )

 7. de meeste sportscholen die ik van binnen gezien heb (het zijn er niet zoveel als het klinkt 🙂 ) hebben niet de fitness mogelijkheden zoals jij in de foto´s aangeeft. Bijvoorbeeld de stangen waar je armspieren kunt oefenen of het toestel op de foto onder punt 7.
  Het zijn vaak alleen maar de cardio-apparaten, de apparaten gericht op bepaalde spiergroepen waarbij je de gewichten gebruikt als weerstand en de “body builders hoek” zoals ik het maar even noem.

  Is het een bepaalde soort sportschool waar ik naar moet zoeken? Of moet je gewoon geluk hebben dat een sportschool die mogelijkheden biedt?

 8. Hey Marloes, ik ben ook helemaal gek op fitness.Hier kan ik mij helemaal in uitleven.Train door de week sowieso 2x of 2x kracht/cardio of 1x kracht/cardio en 1x HIIT training en als het mogelijk is de zaterdag er ook nog bij dan doe ik kracht/cardio maar dit komt niet elke week voor.Verder mag ik ook graag wandelen.In mijn omgeving vragen ze zich ook wel eens af wat ik aan fitnessen vind.Maar als ik dan zie hoe mijn lichaam op de trainingen reageert in de positieve zin word ik alleen maar fanatieker en daag mijn lichaam nog meer uit.Daarom heb ik ook wel eens een dip en train dan even wat rustiger maar zodra ik merk dan mijn lichaam weer in vorm is ga ik er weer tegenaan.Heb inmiddels ook een trainings maatje gevonden wat ook erg leuk is,zij is ook erg fanatiek.Maar ik kan ook heel goed alleen trainen hier heb ik totaal geen moeite mee kan ik ook mooi mijn eigen gang gaan 😉 Vanavond hebben we een uur HIIT-training.Kijk er erg naar uit. Groetjessss

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram