| 30 maart 2015

10 Veelgemaakte Fouten in de Sportschool

Ik houd ervan om de week met een glimlach te starten. Daarom heb ik vandaag een niet al te serieuze video voor jullie. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, werk ik een paar uurtjes per week als fitnessinstructrice in een sportschool. Ik zie daar regelmatig dingen fout gaan en besloot daar een video over te maken.Hier nog even een opsomming van de 10 veelgemaakte fouten die ik in deze video behandelde.

1. Veel te licht cardio doen en toch prachtige resultaten verwachten.ย Ik zie regelmatig mensen op een cardioapparaat zitten, terwijl ze overduidelijk een veel te licht programma draaien. Ze kunnen nog hele verhalen vertellen en er is geen zweetdruppeltje te bespeuren. Prima als je gewoon lekker wilt ontspannen, maar verwacht geen grote resultaten van zo’n training!

Bellen

2. Uitgebreid bellen of kletsen terwijl je een apparaat bezet houdt. Je bent aan het sporten! Zet dan alsjeblieft je telefoon op stil, of laat hem in een kluisje liggen. Bovendien vind ik het niet netjes richting andere sporters om een apparaat bezet te houden als je hem niet gebruikt.

3. Vรฉรฉl te zwaar trainen, waardoor je houding belachelijk slecht wordt. Vooral mannen hebben hier een handje van (Sorry guys!). Neem liever een wat lichter gewicht en voer de houding perfect uit, dat voorkomt blessures en je traint veel gerichter de juiste spiergroep.

Slechte biceps

4. Heeeeell veel buikspieroefeningen doen, maar je onderrug vergeten. Gevolg? Rugklachten! Ik zie vaak dat mensen een bepaalde spiergroep heel veel trainen en een andere helemaal niet. Hierdoor kan je lichaam uit balans raken, dit kan klachten veroorzaken.

5. Je TV-programma afkijken terwijl je STIL zit. Do I need to say more!? Fiets dan in ieder geval gewoon door!!

6. Een verkeerde houding hebben omdat je niet om hulp vraagt. Als je niet zeker weet hoe je een oefening moet uitvoeren, vraag dan een expert om hulp! Je kunt jezelf ernstig blesseren als je jezelf een verkeerde houding aanleert.

Slechte squat

7. Te lui zijn voor een warming up. Helaas zijn ook hier de mannen vaak de schuldigen. Ze komen de fitnesszaal binnen en gaan gelijk aan gewichten trekken. Als je je spieren niet eerst opwarmt, is de kans op blessures groter.

8. Verkeerd om op een apparaat zitten. Ook hier weer: als je twijfelt, vraag dan om hulp! In veel sportscholen lopen instructeurs rond, die je kunnen begeleiden.

9. Je toestel niet schoonmaken na gebruik. Dat je veel zweet, is alleen maar een goed teken. Maar het is wel netjes om even een doekje over het apparaat te halen na gebruik. Dat is wel zo fijn voor de volgende gebruiker.

10. Veel te veel snacken na het sporten, omdat je dat ‘verdiend’ hebt. Zeker als je sport om af te vallen of fit te blijven, is het zonde om heel veel ongezonde producten te eten als je zo goed bezig bent geweest!

Anneloes en ik hebben ontzettend veel lol gehad tijdens het filmen en editen van deze video. Ik ben dus erg benieuwd wat je ervan vindt!

Groetjes, Marloes

Herken jij deze fouten? Zie je nog wel eens andere?

22 reacties

 1. Haha heel herkenbaar dit! Een andere “fout” of in ieder geval iets dat heel irritant is is dat mannen onbedoeld advies gaan geven aan vrouwen die daar duidelijk geen zin in hebben. Het is geen kroeg, een simpel praatje mag maar een hele pick-up talk heb ik geen zin in.

 2. Hahaha, dit mis ik dus ook allemaal omdat ik niet in de sportschool maar thuis sport! Ben blij dat jullie dit met ons delen ๐Ÿ˜‰ Erg cool, vooral het apparaat verkeerd gebruiken en een hele niet-zinvolle training doen…zag er echt grappig uit ๐Ÿ™‚

 3. Schitterend muziekje ๐Ÿ™‚ had verwacht dat die de hele episode zou klinken.
  Mbt het TV-aflevering bekijken: kan er geen bewegingssensor aan gekoppeld worden? Hard werken, beloning: je soap mogen bekijken ๐Ÿ˜›
  Thank god dat ik lekker buiten kan en mag blijven sporten ๐Ÿ™‚ Nu (na cooling down) recovery mode op de bank ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜›

 4. Leuk om te zien Marloes! Nu heb ik al lang met een vraagje en ik ga hem nu stellen;) . Ben sinds januari stevige fan van je blog en sindsdien dus ook gezond aan het eten en aan het sporten geslagen. Met natuurlijk de genietmomentjes inbegrepen! Ik moet zeggen, het lukt me aardig (op mijn eigen tempo). Waarvoor alle dank want dit heeft toch wel veel te maken met jou website en leuke tips! Ik probeer 3x per week cardiotraining te doen. Soms ga ik inline skaten, soms doe ik een workout van jou, dan sta ik eens op de crosstrainer,.. Veel variatie en ik vind dit enorm leuk. Voor mij is het zeker ook haalbaar met mijn huidige levensstijl. Daarnaast probeer ik 2x per week krachttraining te doen maar hier vind ik het moeilijk om mijn weg in te vinden.. Wat zou jij aanraden als ik 2x per week aan krachttraining wil doen en op (lange) termijn toch wel resultaat wil zien? Welke delen kan ik dan best trainen of raad je aan om meer aan krachttraining te doen?

  Alvast enorm bedankt om mijn vraag te beantwoorden

  1. Hoi Hanne! Dank je wel voor je complimentjes! Super leuk om te horen. 2x per week trainen is prima, ik raad je dan aan om 2x de grote spiergroepen te trainen (buik, borst, bovenrug, onderrug en benen). Zo pak je ongemerkt ook de andere belangrijke spiergroepen mee. Succes!

 5. Is inderdaad heel herkenbaar. Zeker nu ik sinds een maand of 2 bij Basic Fit sport valt dit me heel erg op…
  Aangezien er geen instructeurs rondlopen om mensen te begeleiden zie ik soms de gekste uitvoeringen en oefeningen voorbij komen…

 6. Hallo je zegt zweten is een goed teken maar ik zweet niet niet tijdens het sporten niet als het zeer warm is. Dat is niet leuk maar daar en tegen plas ik mij een ongeluk. Ben zo jaloers op mensen die 2 trappen op de fiets heeft gedaan en het zweet al uit alle poriรซn komt . Hoe komt het dat ik niet zweet dan ??

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram