Bewegen Tips

10 Fitness Starter Tips – Eerste keer naar de Sportschool

Door

Ik krijg heel vaak vragen van mensen die erover twijfelen om lid te worden van een sportschool. Waar moet je op letten? Wat moet je meenemen? Hoe begin je verantwoord? In deze video geef ik tips voor mensen die willen starten met fitness. Ik hoop dat je er iets aan hebt!Ik ben heel benieuwd of jullie de tips die ik heb gegeven gaan gebruiken. Ook ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met het starten bij een sportschool.

Eerste keer sportschool

Heb je misschien nog aanvullende tips voor anderen? Of dingen waar je zelf tegenaan loopt? Ik kan desnoods altijd een vervolgvideo maken waarin ik al jullie overige vragen bespreek.

Groetjes, Marloes

Hoe vond jij jouw eerste keer sportschool?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Marlies 6 jarengeleden

  Leuke video weer. Ik wilde even zeggen dat je laatste video’s er nog strakker uitzien qua montage. Misschien door dat nieuwe programma, ik vind dat dus mooi!

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Thanks!! Ik doe er erg mijn best voor 🙂

   Reageer
 2. Yvonne Huissen 6 jarengeleden

  Ik ben het met Marlies eens! En, als ik vragen mag, waar heb jij je nike sneaker wedges vandaan? Ik ben er al tijden naar op zoek maar kan ze nergens (online) vinden/bestellen ☺

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Ik was ook al tijden op zoek, maar kon ze ook nooit vinden. Ik liep er toevallig tegenaan in Bataviastad een tijd terug, ik ben er ZO gelukkig mee 🙂

   Reageer
   • Yvonne Huissen 6 jarengeleden

    Oké 🙂 dank je! Moet ik binnenkort ook maar weer eens heen…goede reden toch? Haha…

    Reageer
 3. Anna de Groot 6 jarengeleden

  Ik merk dat ‘nieuwe’ mannen in de sportschool waar ik altijd ga min of meer beledigd zijn als ik ze vertel dat ze een toestel verkeerd gebruiken en hoe het dan wél moet.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Een heel bekend fenomeen :). Ik raad ook altijd iedereen aan om geen advies te geven als daar niet naar gevraagd wordt. Dat is naar mijn idee de taak van de sportschool zelf. 🙂

   Reageer
 4. Conny Buijs 6 jarengeleden

  Marlous, toeval bestaat niet zeggen ze, haha. Maar ik heb toevallig vanavond informatie vandaag bij een sportschool bij mij in de buurt opgevraagd. Als het goed is heb ik vrijdag een proefles en om de mogelijkheden wat er in het abonnement zit. Er is daar fitness, een zwembad , een sauna en groepslessen.
  Eerlijk gezegd hou ik echt niet van sportscholen, meer omdat ik niet van verplichtingen hou ☺️
  Ik heb thuis een loopband maar als ik verder wil afvallen vereist dat toch nog wel wat meer beweging.
  Ik ben 56, heb mijn eetgewoontes veranderd wat mij goed bevalt. Ik gebruik 2 eiwitshakes en daarnaast heb ik 5 eetmomenten. Daar gebruik ik heel veel tips van jou en van nog wat andere Facebook groepen.
  Vraag: mijn ontbijt bestaat uit een shake met amandelmelk en ong. 2 uur later eet ik een cracker met lekker beleg en lunch is voor mij een zelfde shake en 2 uur later neem ik een bak rauwkost of fruitdalade
  Maar wat eet ik nou voor of na het sporten? Ik kan de lunchshake ook omdraaien met een salade. Wat raadt jij aan?
  Oeps de tekst is wel heel lang geworden…sorry ?? alvast bedankt voor jouw reactie

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hi! Ik kan helaas niet iedereen persoonlijk advies geven, sorry. Ook kan ik het niet zo makkelijk zeggen, ik zou veel meer van je moeten weten!

   Reageer
   • Conny 6 jarengeleden

    Snap ik, geeft niet dan vogel ik het zelf wel uit. ?

    Reageer
 5. The O 6 jarengeleden

  Haha, ik sport al een tijdje bij de sportschool, maar dit filmpje toch gekeken en ik vind hem top!
  En je moet echt wel veel plezier gehad hebben met het maken, met even bellen bij de balie, even binnenlopen met Rasheeda enzo haha, ik heb in ieder geval erg moeten lachten 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Thanks!! Ja was inderdaad super leuk 🙂 🙂

   Reageer
 6. Elisa 6 jarengeleden

  Wat een leuk filmpje Marloes!
  Ik sport sinds oktober in een sportschool, maar vlucht tot nu toe juist in de groepslessen: 2-3x per week bodypump en 1x spinning. Verder loop ik 2-3x per week hard (en in de zomer weer wielrennen!). Momenteel heb ik een knieblessure dus zit al het bovenstaande er niet in voor mij en wil ik me even focussen op mijn bovenlichaam en buik. Ik probeer af en toe eens wat met losse gewichten, maar vind het heel eng, dus kruip vaak toch op de apparaten… Nu heb ik het gevoel dat die minder effectief (te specifiek) zijn. Wat vind jij hiervan?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: