Video: Gezond Broodbeleg – Verschillende soorten!

Jullie hebben me héél vaak gevraagd of ik een video kan maken waarin ik vertel wat gezond broodbeleg is. Ik maakte er al eens een artikel over, maar dat is alweer een hele tijd geleden. Bovendien kan ik in een video veel beter uitleggen welke keuzes je het beste kunt maken. Ik hoop dat je het interessant vindt!Hieronder nog een keer de verschillende gezonde soorten gezond broodbeleg op een rijtje, per categorie zoals ik ze ook in de video noem.

Vleeswaren
Kipfilet, kalkoenfilet, casselerib, rookvlees, fricandeau, ham, filet americain, rosbief, ossenworst.

Zoete soorten broodbeleg
Halvajam, 100% natuurlijke (aardbeien)jam, 100% natuurlijke appel- of perenstroop, met mate pindakaas of andere notenspreads.

Gezond broodbeleg

Kaas
Met mate, vrijwel alle soorten zijn volvet. Uitzonderingen zijn hüttenkäse en 20+ smeerkaas.

Overige soorten
Hummus, sandwichspread, ei, groentespreads, rauwkost, vis (zonder krokant laagje), fruit, avocado, omelet, zelfgemaakte salades, augurk, olijven, radijs.

Hier vind je de recepten voor de hummus, de tonijnsalade, de zalmsalade en de eiersalade.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven voor jouw keuzes voor gezond broodbeleg!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gezonde soort broodbeleg?

28 reacties

 1. Als je trouwens zelf jam maakt, kun je de hoeveelheid suiker zelf bepalen. Ik vind het heerlijk om jam te maken met banaan erbij. Door banaan toe te voegen hoef je nog minder suiker te gebruiken; de banaan zorgt ervoor dat de jam al dikker wordt. Super simpel om te doen….en heerlijk, aardbei-bananenjam!!!
  Vers fruit op brood is trouwens ook lekker.

 2. Ik heb het met belangstelling gelezen en ben tot de conclusie gekomen dat we het goed doen. Alleen las ik in het blad gezond dat filet american afgeraden wordt omdat het rauw vlees is. Maar ik vind het juist lekker vooral met ui en peterselie.

 3. Hoi Marloes,

  Jij vindt een boterham met pindakaas en banaan lekker, ik ook.
  Ik stop deze boterham vaak in een toastieapparaat. Dan is het nog lekkerder.

 4. Hoi Marloes, dank je wel voor je tips. Sowieso vind ik lever, kalkoenfilet en paarderookvlees erg lekker. Maar is Philadelphia spread ook een goed alternatief? Bij de Lidl heb je ook eigen merk in een light versie. En pure chocolade hagelslag?
  Ik ben gek op een boterham met kaas en appelstroop. Doe ik niet te vaak hoor. ?

 5. hoi!

  heb je misschien tips of (kracht)oefeningen die je in een zwembad kan uitvoeren?
  misschien een leuk idee om iets over te schrijven of er een filmpje van te maken.
  xx

 6. Dat van de filet americain met de mayo wist ik niet! Ik zal nu wel eerder de gezonde variant kiezen! Mijn lievelings beleg is cheddar of pindakaas en mijn guilty plessure voor af en toe speculoos! Pindakaas eet ik het liefste met wat soeroendeng en in plaats van brood eet ik eigenlijk liever maiswafels, haha. Die smaken met cheddar een beetje als chipitos kaas chips!

 7. Wat vind je van salami op je brood gerookte salami naturel en paprika smaak
  Is dat gezond of kan ik dat beter laten. want ik vind het namelijk heel lekker
  en ik heb avonds meer honger dan overdag maar mijn avond eten valt dan verkeer
  en neem dan van de groenten snack meestal is dat verstandig of juist niet

 8. Hoi!

  Bedankt voor alle tips! Ik had nog wel een klein vraagje, want als ik naar de supermarkt ga zie ik altijd super veel verschillende soorten kipfilet (vleeswaren) liggen. Bij de goedkopere merken valt me bij de ingrediëntenlijst altijd op dat er veel toegevoegde stoffen inzitten. Er zit dan bijvoorbeeld maar 75% ‘echte’ kip in. Bij de duurdere varianten zit er vaak meer kip in, meestal zo’n 90-98%. Zou je alleen de duurdere varianten aanraden, of zijn de goedkopere ook wel oké?

 9. Hoi Marloes,

  Via je artikel van vandaag ben ik naar dit artikel doorgelinkt. Ik zag ook dat er appelstroop op de lijst met gezond broodbeleg stond. Tegenwoordig is er bij de AH ook 100% appelstroop, 100% dadelstroop en 100% perenstroop voor op de boterham. Misschien is het leuk om die eens te ‘testen’ en te kijken hoe gezond en lekker ze zijn in vergelijking met normale stropen? 🙂

  Groetjes!

 10. Hoi Marloes

  Is het bijvoorbeeld bij hem ook waar je op moet letten omdat je schouder hem hebt en achter ham wat is daar de juiste keuze in ?

  Groetjes Chris

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram