afvallen vakantie kilos
| 4 september 2017

Vakantiekilo’s Afvallen – 10 Tips voor weer Gezond Leven!

Vanaf vandaag is officieel de vakantie voorbij voor iedereen in Nederland. We gaan massaal weer naar school en naar werk. Ik kreeg super veel vragen van jullie, over hoe je de vakantiekilo’s snel weer kwijt raakt en je gezonde leven weer kunt oppakken. Ik besloot er een artikel over te maken!Allereerst is er dus absoluut geen reden voor paniek. Vrijwel iedereen komt aan op vakantie. Vaak is dit grotendeels vocht en darmvulling, wat je automatisch na een paar dagen weer kwijt bent. De overgebleven kilo’s zijn er ook zo weer af, als je jouw gezonde leefstijl weer op pakt. Hier een hele korte samenvatting van de tips die ik in de video geef:

1. Bedenk goed wat je wilt en waarom je dat wilt. Stel een doel.
2. Er zullen moeilijke momenten komen. Wat zullen deze voor jou zijn en wat ga je dan doen?
3. Drink veel water en eventueel thee.
4. Ga meer sporten en/of bewegen.
5. Haal voorlopig even alleen gezonde boodschappen in huis.

6. Gun jezelf 2x per week een genietmomentje.
7. Eet genoeg! Van gezonde dingen kom je echt niet aan en het voorkomt lekkere trek.
8. Maak vooraf een planning. Hoe ziet je dag eruit en wat voor eten moet je meenemen?
9. Eet veel vezels en eiwit.
10. Een fout(je) is echt niet erg!

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips. Mocht je nog aanvullingen hebben met dingen die voor jou goed werken? Laat die dan zeker hieronder achter!

Groetjes, Marloes

Ben jij aangekomen deze zomer?

10 reacties

 1. Goeie tips weer! Ben helaas niet op vakantie geweest. Deze tips zijn zeker bruikbaar, soms is het fijn weer ff die reminder te hebben. Even na te denken over hoe ik momenteel eet en of daar verbetering te behalen valt.

   1. Hey Marloes, kun je ook aangeven hoe lang je die gezonde leefstijl moet aanhouden om enig resultaat te zien? Uiteraard moet je altijd een gezonde leefstijl hebben maar als je een poosje slechter voor jezelf gezorgd hebt, na hoe zo’n tijd moet je wat zien? Ik ben al meer dan een jaar bezig met tomaatjes worteltjes, groene smoothie en salades maar ben nog geen kilo afgevallen!
    En kun je wat meer vertellen over het effect van prolactine? Als deze verstoord is, kan je dat met voeding goed krijgen?
    Alvast bedankt voor je reactie!

 2. Deze video kwam als geroepen! Vorige week terug gekomen van vakantie en nu nog lekker thuis vakantie en ik heb een beetje moeite om terug in mijn ritme te komen….
  As we speak heb ik een bananenbrood in de oven staan (thanks voor het recept), dus vanmiddag een verantwoord “zoet” tussendoortje:)
  Groetjes Wivineke

 3. marloes jouw geniet momentjes , tel jij die in je dagelijkse caloriebehoefte? zodat het past zeg maar in je budget, of ga je eroverheen?

 4. Is het de bedoeling dat je bij punt 7 echt calorie├źn moet tellen? En hoe denk jij over griekse yoghurt 10%? veel eiwtten en goede vetten hoor ik men zeggen….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram