trucs voor afvallen
| 8 oktober 2018

10 Makkelijke Trucs voor Afvallen en Gezond leven

In de video van vandaag geef ik je tien simpele trucs voor afvallen en gezond leven. Afvallen is natuurlijk nooit makkelijk, maar er zijn wel tips die je kunt gebruiken om het een stukje beter te laten verlopen. De tips die ik je vandaag ga geven, zijn voor de meeste mensen direct in te passen in hun leefstijl. Daarnaast zullen ze vrijwel altijd effectief zijn.

10 trucs voor afvallen en gezond leven

Ik raad je van harte aan de video te bekijken, daarin leg ik de tien trucs in het kort uit. Ik weet echter dat sommigen van jullie helemaal geen video’s kijken. Voor diegenen zet ik mijn tips hieronder kort op een rijtje.

 1. Kauw vaker, dan houd je langer een vol gevoel.
 2. Gebruik en stappenteller of bewegingstracker, dat stimuleert bewegen.
 3. Maak altijd een boodschappenlijstje, dat helpt impulsaankopen voorkomen.
 4. Neem een kleiner bord, dan eet je automatisch minder. Ik laat een voorbeeld zien in de video!
 5. Neem grotere glazen, dat stimuleert meer drinken.
 6. Ga ‘s avonds je tanden poetsen als je lekkere trek krijgt.
 7. Zorg voor voldoende slaap, dat is niet alleen gezond, maar afvallen gaat dan beter.
 8. Haal zo min mogelijk in huis. Koop kleine porties of koop dingen waar je af kunt blijven.
 9. Houd af en toe een dag een eetdagboekje bij.
 10. Blijf positief. Schrijf bijvoorbeeld iedere dag 3 dingen op die goed gingen.

Ik ben heel benieuwd of jij deze tips gaat opvolgen. De meesten gebruik ik zelf en voor mijn werkt het super goed. Mocht je nog aanvullende trucs voor afvallen of gezond leven hebben, dan zou ik het super leuk vinden als je die hieronder deelt. Zo helpen we elkaar.

Groetjes, Marloes

Heb jij nog trucs die voor jou goed werken?

9 reacties

 1. De truc van het ‘s avonds tanden poetsen gebruik ik al vaak. Ik móet van mezelf elke avond voordat ik ga slapen mijn tanden flossen en raggen en poetsen (sinds ik dat doe heb ik nooit meer last van tandsteen), maar ik vind het wel een rotklusje als ik moe ben en naar bed wil. Dus doe ik dit vaak al als ik mijn kinderen naar bed heb gebracht, rond acht uur, zodat ik dan lekker snel klaar ben als ik zelf naar bed ga. Maar dat werkt natuurlijk alleen als ik daarna niet nog weer iets eet. Ik houd het daarna alleen nog maar bij een kopje thee en evt. poets ik als ik naar bed ga wel nog even een keer snel mijn tanden, maar dat hoeft dan niet zo uitgebreid meer, alleen even kort voor de frisse smaak. Werkt echt! Soms heb ik best zin in nog wat chips of een koekje ofzo, maar dan denk ik eraan dat ik dan dat hele tandenschoonmaakritueel straks weer opnieuw kan gaan doen en dan denk ik, nee laat maar.

 2. Ik probeer bij lekkere trek altijd afleiding te zoeken.
  Dan ga ik de wc schoonmaken, opruimen of even gek doen met de kinderen.
  Meestal is het daarna over. Als het niet over is neem ik een gezonde snack, want dan heb ik kennelijk
  wel echt trek.

  1. Ik heb geen ongezonde dingen meer in huis. Dat is wel makkelijker geworden nu de kinderen niet meer thuis wonen! Wat ik altijd in huis heb voor als ik trek krijg: worteltjes, augurken, wat nootjes met rozijnen of ik maak een smoothie. En wandelen met de hond scheelt ook, dat leidt af. We scheppen tegenwoordig in de keuken ons eten op, nooit meer de pannen op tafel want dan namen we vaak nóg een portie!

 3. Ik heb geen ongezonde dingen meer in huis. Dat is wel makkelijker geworden nu de kinderen niet meer thuis wonen! Wat ik altijd in huis heb voor als ik trek krijg: worteltjes, augurken, wat nootjes met rozijnen of ik maak een smoothie. En wandelen met de hond scheelt ook, dat leidt af. We scheppen tegenwoordig in de keuken ons eten op, nooit meer de pannen op tafel want dan namen we vaak nóg een portie!

 4. Over het waterdrinken werkt echt! Ik heb zelf een camelbak 1 literfles gekocht voor op mijn werk, (ik werk in de zorg) ik drink daar altijd veel te weinig! Omdat het met een tuitje is ben je sneller geneigd om even wat slokken water te drinken. Normaal dronk ik zo’n dopper fles nog eens leeg op een dag maar nu drink ik makkelijk 2/3 liter! Ook leuk om te zien dat mijn collega’s nu ook zo’n 1 liter fles hebben gekocht om zo voldoende te drinken op een dag. Ik merk doordat ik nu veel meer drink ik ook veel minder trek heb en minder hoef te eten. Door het minder eten in combinatie met het naar mijn werk fietsen (15 km) ben ik vanaf september -6 kilo afgevallen.

 5. Hoi Marloes, Ik heb Ikea van die hele grote smoothie . water glazen gekocht.
  Daar gaat lekker veel in en als ik met een rietjes drink dan gaat het nog een stuk makkelijker, ook met smoothies. Dus altijd met een rietjes drinken !

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram