Gezond boodschappen doen

Tips in de Supermarkt! Gezond kiezen

Deze video wil ik al HEEL lang maken. Ik neem je mee de Albert Heijn in. Samen lopen we ALLE schappen door en ik vertel je hoe ik mijn gezonde keuzes maak. Ik bespreek producten die ik wel en niet zou aanraden.

Spannend…

Om heel eerlijk te zijn vond ik het best een beetje spannend om deze video te maken, het is toch een beetje vreemd om uitgebreid tegen je camera pratend door de winkel te lopen :). Uiteindelijk viel het best mee! Ook hoop ik heel erg dat jullie het leuk vinden. Aangeven wat wel en niet gezond is, is super moeilijk! Over alles is te discussiëren. Zulke video’s leveren dus vaak veel commentaar op. Nu neem ik dat even voor lief, omdat ik weet dat er nog veel meer mensen zijn die het heel leuk vinden.

Letterlijk maanden geleden vroeg ik de eigenaresse van de Albert Heijn in Paterswolde of ik een keer mocht komen filmen. Dat mocht! Nu is het eindelijk zo ver. Kijk gezellig mee.

Linkjes

In de video beloof ik je een aantal links. Die zal ik hier plaatsen. Bijvoorbeeld de video over gezond broodbeleg, het artikel over de hoeveelheid calorieën en vet in vlees en recepten voor gezonde pannenkoeken.

Ik ben echt mega benieuwd wat je ervan vindt!

Groetjes, Marloes

Doe jij ongeveer dezelfde boodschappen als ik? Of heel anders?

9 reacties

 1. Super bedankt voor deze vlog, ik had mij er al op verheugd! Je geeft goed en eerlijk advies!
  Ik volg je al lang, dus de meeste tips pas ik al toe🤗
  Fijne Dag!

 2. Ik kan me voorstellen dat het een beetje raar was om te filmen in de supermarkt, maar ik ben heel blij dat je het toch gedaan hebt! Wat een fijne, informatieve video! Ik ga hem vanavond nog een keer rustig terug kijken. Dank je wel dat je zoveel tijd en moeite in je video’s en artikelen steekt. Je eerlijke en onderbouwde mening wordt hier zeer gewaardeerd!

 3. AH gaat voorgaan geen zout meer toevoegen aan kikkererwten etc. uit blik, zo tof! Zie de nieuwste allerhande 🙂

 4. Haha, zo zie je maar dat 80% van wat er te koop is, niet gezond is. Terwijl ik juist probeer voor 80% gezond te eten! Maar ja, kwestie van keuzes maken 🙂

 5. Hallo Marloes,

  Wat een leuke video weer!! Shoplog video’s vind ik super leuk om naar te kijken. Het is ontzettend leerzaam en ik weet dan meteen waar ik zelf op moet letten als ik boodschappen moet doen.
  Wat wel een puntje is, wat ik ook uit mijn omgeving opmerk is: portie groottes.
  Daar is nogal veel discussie over. Ooit zijn ze van Editie NL de straat op gegaan met een leeg schaaltje en een zak met nootjes. Aan willekeurige mensen vroegen ze wat ze dachten dat 1 portie noten was….. de variatie in hoeveelheden was enorm!
  Zelf kocht ik laatst een zak met drop. Voor op de verpakking stond: dat 1 portie dropjes X aantal calorieën bevatte. Ik vroeg me af: hoeveel dropjes zijn dat dan? Omdat het er niet bij vermeld stond vroeg ik aan verschillende mensen in mijn omgeving wat zij dachten dat 1 portie dropjes was. De antwoorden varieerden tussen 2 dropjes en 1/4 van de zak.
  Ik kan zoveel verschillende voorbeelden opnoemen dat mensen zelf niet weten wat een “normale” portie is. Ook ik weet het niet precies. Ik probeer altijd op mijn gevoel af te gaan.
  Omdat ik een doorgewinterde eetstoornis patiënt ben maken ze daar nogal misbruik van. Bij een eetstoornis kliniek is dat altijd te weinig en bij een normale ggz instelling weer teveel !!!
  Zo noemen ze 2 mandarijntjes bij een eetstoornis kliniek 1 portie fruit, en zeggen ze bij een normale ggz instelling dat 1 mandarijntje 1 portie fruit is …… (eetstoornis kliniek heeft gelijk) . Als ik ze probeer te overtuigen dat 2 mandarijntjes 1 portie fruit is dan word ik heel boos aangekeken alsof ik hun een extra mandarijntje probeer af te troggelen……. Met heel veel dingen loop ik daar tegenaan. De hoeveelheid yoghurt en hoeveel scheppen muesli mag erin? Het verschil in mening is erg groot.
  Alleen als je al kijkt naar de warme maaltijd die ze serveren. Bij de eetstoornis kliniek krijg je een groot bord met een bult (berg) eten. En dan zeggen ze er ook nog bij dat het een hele normale portie is…… Het contrast is groot vergeleken bij een normale ggz instelling waar je meer bord ziet dan eten….. En daar zeggen ze ook: dat het een hele normale portie is…. (hier klopt iets niet, denk ik dan).
  Misschien is het raadzaam om daar eens aandacht aan te besteden; wat een normale portie is.
  Zelf heb ik geen weegschaal, maar als je voorbeelden laat zien weet ik ook genoeg.
  Er is echt veel misverstand over dit onderwerp. Als diëtiste zul je dat vast wel weten. Zo niet, ga dan zelf eens de straat op en vraag aan mensen wat zij denken dat een normale portie is.
  Leverd vast een leuke video op.

  Groetjes, Margaretha

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram