Afvallen Trends Voeding Voedingstips

Super Snel Afvallen – Mijn Ultieme Tips

Door

Nog steeds willen heel veel mensen zo snel mogelijk kilo’s verliezen. Fabrikanten spelen hier handig op in met shakes, pillen en gadgets waarmee je in een handomdraai veel kunt afvallen. Snel afvallen is inderdaad met sommige methodes mogelijk, hier zitten echter een hoop nadelen aan. In deze video leg ik je uit waarom ik het absoluut niet aanraad om je te focussen op heel snel afvallen.

Snel afvallen heeft dus een heleboel nadelen. Hieronder een aantal die ik noem in de video:

 • Je houdt het niet vol op lange termijn
 • Na het stoppen kom je vaak nog verder aan (jojo-effect)
 • Je hebt te weinig energie en voelt je futloos
 • Je huid wordt slapper en gaat hangen
 • Je verliest niet alleen vet, maar ook spiermassa
 • Je bent sneller chagrijnig en minder vrolijk als je veel te weinig eet
 • Op lange termijn krijg je tekorten in vitamines en mineralen

Ik wil je dus bij deze van harte aanraden om de langzame weg te kiezen. Het is misschien moeilijker en minder interessant, maar op lange termijn ZO veel waardevoller. Je werkt niet alleen aan een slanker lichaam, maar wordt ook gezonder, fitter en gaat lekkerder in je vel zitten.

Ik plaatste eerder een video met 10 tips over vet verbranden en eentje over gezond afvallen. Die kun je eens kijken als je dat wilt. Verder staat er natuurlijk heel veel andere informatie op mijn blog en YouTube kanaal.

Laat me even weten of het je leuk lijkt dat ik een nieuwe video maak over gezond afvallen. Of lijkt het je iets als ik tips geeft over hoe je het beste kunt starten met afvallen? Alle andere ideeën zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Groetjes, Marloes

Herken jij de verleiding van het doen van zulke diëten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (29)
 1. Tea 5 jaargeleden

  Hoi.
  Waarom ik deze video keek was je vraag? Nou, omdat ik bij het lezen van de titel dacht: huh? Super snel afvallen? En vind dat al niet passen bij wat je anders in je blogs/vlogs verteld. Dus zodoende de nieuwsgierigheid ?. Vlog weer ?. Goede eyeopener voor degene voor wie dat nodig is. En ja, ga voor balans en rustig aan. Dat is vol te houden. En ik zeg altijd, het is niet een kwestie van volhouden (Alsof het iets vervelends is), maar een kwestie van jou manier vinden die je gelukkig maakt. Het is voor je leven. En je leeft maar 1 keer!
  Groetjes en alvast fijne dagen en tot ik zie uit naar alles wat je nog te vertellen en te zeggen hebt. Top!

  Reageer
 2. Kaat 5 jaargeleden

  Ja, graag! Ik ben sinds een week geleden op je site terechtgekomen. Ik wil graag naar een gezonder leven toewerken. Voor mezelf, maar ook voor de kids. Een fitte moeder worden. Ik zou graag tips lezen en inderdaad de frequentie trainen en dergelijke.
  Groetjes kaat

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Dank je wel! Goed om te weten. En welkom op mn blog 😉 Liefs

   Reageer
 3. Karin 5 jaargeleden

  Echt goed verwoord Marloes!
  Zoveel “slechte” diëten heb ik gedaan, nu sinds maanden heb ik voor een gezonde leefstijl gekozen.
  Ik voel me zoveel gezonder en zelf verzekerder.
  Het is echt een mindset!

  Fijne dag??

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Heel erg bedankt voor het delen van jouw ervaring! Liefs en een fijne dag!

   Reageer
 4. Brenda 5 jaargeleden

  Haha, ik wilde ‘m juist zien, omdat ik nu (zoals altijd) veel reclames zie. “Koop dit! Val tig kilo af binnen een maand” blablabla… Ik irriteer me er mateloos aan.
  Juist omdat ik in mijn familie en vriendenkring mensen ken die dus wel snel zijn afgevallen… en dan achteraf maar niet begrijpen waarom ze na een paar maanden óf niet meer afvallen, óf juist aankomen.
  Vorig jaar ben ik door jouw tips te volgen 14 kilo afgevallen. Over een periode van 12 maanden.
  Dit jaar ben ik niks afgevallen (omdat ik ook jouw ‘afvaltips’ niet meer volgde). Maar! Ik ben ook niet aangekomen! En daar ben ik reuze blij mee (door jouw tips ben ik wel bewuster geworden van mijn eetpatroon en ik heb ook niet enorm veel meer zitten bunkeren). Voor mij is dat een bewijs dat langzamer afvallen gewoon beter is. En ik voel me er ook goed bij.
  Volgend jaar wil ik wel weer meer motivatie, dus kom maar op met al jouw leuke en informatieve video’s!

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Zoooo leuk om te horen!! Dank je wel 🙂 Liefs

   Reageer
 5. Lilian 5 jaargeleden

  Ik wist meteen toen ik de titel zag wat je ging vertellen. Past totaal niet bij jouw idee van gezond afvallen 🙂

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Hahah, voor mensen die me beter kennen is het inderdaad te voorspellen 😉

   Reageer
 6. Leonie 5 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ben ergens dit jaar door een vriendin getipt en ben jouw site gaan volgen. Ik heb er een paar dingen goed van onthouden en vind dat je leuke en interessante artikelen/video’s maakt (al bekijk ik de trainingsvideo’s meestal niet, want ik heb al genoeg motivatie :-)).

  Ieder jaar heb ik wel als voornemen om af te vallen en dit jaar is het me eindelijk gelukt om 10 kilo af te vallen door veel te sporten, gezond te eten en vooral door betere keuzes te maken op het gebied van gezond eten. Hopelijk kan ik deze trend in 2018 voortzetten.

  Ik heb wel een vraag aan je en die luidt of je misschien een keer aandacht zou willen besteden aan of tips wilt geven voor insulineresistentie?

  Fijne feestdagen en alvast een fijn en sportief 2018 toegewenst!

  Groetjes Leonie

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Hi Leonie! Super leuk om te horen :). Kijk even mijn video over minder koolhydraten eten. Dit werkt vaak heel goed voor mensen met insulineresistentie :). En ga anders even langs een diëtist bij jou in de buurt. Succes! Liefs

   Reageer
 7. Wivineke 5 jaargeleden

  Ik heb ook deze video gekeken uit nieuwsgierigheid. Ik dacht al dat je dit soort dingen ging zeggen. Ik ben het volledig met je eens dat een slank lichaam voort komt uit wen goede levensstijl en niet uit een paar weken crashdieten.
  Super leuke video! En ik besef me weer dat ik goed bezig ben door gewoon gezond te eten en regelmatig te sporten. En af en toe lekker te snoepen?

  Reageer
 8. Samantha 5 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Fijne video weer. Na veel van die “veelbelovende diëten” ben ik een jaar geleden ook tot de conclusie gekomen, dat dat gewoon niet werkt.

  Ik zou heel Graag een nieuwe video zien, omdat met de tijd de dingen toch veranderen en je misschien wel meer en hele waardevolle tips voor ons heb.

  Ook lijkt zo n video over hoe te starten mij erg fijn, omdat ik merk dat ik dat toch lastig blijf vinden. Sporten doe ik nu zeker 3 tot 5 x per week, maar voeding blijft toch een dingetje. Vooral in de weekenden ?

  Groetjes,

  Samantha

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Dank je wel voor je feedback! Super fijn. Liefs

   Reageer
 9. Lisa 5 jaargeleden

  Wat ben je toch inspirerend! Ook al weet ik het eigenlijk allemaal wel, kijk ik toch graag naar je video’s.

  Reageer
 10. Silke 5 jaargeleden

  Hi Marloes

  Ik heb je artikel nog niet gelezen, maar het is ongetwijfeld geweldig geschreven met goede informatie. Vandaag was in met mijn oma in de AH, voor wat kleine boodschappen, en toen zag ik bij de muesli’s echt een stuk of 7 (?) potten andere varianten van de Leev (?) muesli’s staan! Het zou me leuk lijken moest je die ook reviewen en vergelijken.

  Reageer
 11. Annet 5 jaargeleden

  Ook ik ben zo iemand.. 100 pogingen gedaan, maar een suikerverslaving die overheerst.. ?
  Wat leuk zou zijn is idd een nieuw filmpje, maar miss.ook wat je zoal in een week/per dag(deel) eet?! Recepten oid? Klik dit filmpje als eerste aan hoor dus zal even verderneuzen op je pagina.. miss is het al gedeeld door je! Je bent lekker energiek, en dat geeft een eerste zetje voor mij! Groetjes Annet

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Ik heb veel ‘what I eat in a day’ video’s 🙂

   Reageer
 12. Es 5 jaargeleden

  Leuke boodschap. Jammer dat je zo enorm druk bent bij het vertellen van de boodschap. Je lijf en handen bewegen continu.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Dat is gewoon hoe ik ben :).

   Reageer
   • Vera 5 jaargeleden

    Haha, dat doe ik ook altijd. En dat als juf….heb wel eens kinderen gehad die er een opmerking over maakten. Maar meestal vinden mensen het prima als ik mezelf ben ?? en dat Is wel zo makkelijk…gewoon jezelf zijn!

    Reageer
    • Regina de graaf 5 jaargeleden

     Hoi Marloes,

     Ik heb je sinds gevonden en ben zo’n fan geworden je doet het zo ontzettend leuk en bent gewoon jezelf.

     Ik zou heel graag om te beginnen eerst maar eens 10 kilo willen afvallen. Ik heb al zoveel diëten geprobeerd, maar je moet je leefwijze omgooien. Ik heb geen idee wat nou werkelijk eerlijk gezond is. Tuurlijk weet ik wel een beetje wat beter is voor je, maar echt producten die je goed kunt gebruiken in een goede een gezonde levensstijle weet ik niet. Ik zou daar heeeel graag eens een video over willen zien. Ik vraag me ook af hoe kun je bereken hoeveel kcal je tot je mag nemen om af te kunnen vallen en wat haalbaar is?

     Zou het liefst naar een diëtiste gaan omdat je daar natuurlijk een heel persoonlijk eigen plan krijgt, maar dat kan helaas niet ☹️

     Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

     Zeker weten!

     Reageer
 13. Elske 5 jaargeleden

  HI marloes,
  Weer en erg leuk blog!! Ik wil ook graag veel kilo’s Kwijt raken maar wil dit op even gezonde mannier doen. Helaas ken ik ook de gevolgen van het jo jo effect. Dus een video over gezond afvallen en hoe te beginnen lijkt me een erg leuk idee.

  Liefs elske

  Reageer
 14. Joany 5 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Ik keek de video omdat ik nu wel snel 10 kilo wil afvallen. Ik eet bewust en denk dat ik te weinig eet waardoor ik niet afval. Ben al jaren bezig maar wat ik ook doe mijn gewicht blijft hetzelfde of er is een kilo af in een half jaar. Ik ben niet bang voor het Jo-Jo effect dus geef mij maar advies wat ik kan doen. Het dien van jouw workouts had helaas ook geen effect.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.