Succesvol afvallen
Afvallen Voedingstips

Succesvol afvallen: Goede voorbereiding

Door

In de video van vandaag geef ik je 8 tips voor een goede voorbereiding voor als je wilt gaan afvallen of gezonder wilt gaan leven. Ik merk dat mensen vaak zonder plan starten en dan al snel tegen verschillende dingen aanlopen. Hopelijk kan ik je op deze manier goed op weg help naar een gezondere leefstijl!

Ik wil benadrukken dat iedereen anders is. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander totaal niet. Zie deze tips dan ook niet als de enige weg, maar zie ze als ideetjes die je mogelijk kan gebruiken!

8 Tips voor een goede voorbereiding

In de video bespreek ik alle tips uitgebreid, maar voor het overzicht zet ik ze nog een keer kort op een rijtje voor je.

 • Schrijf alle redenen op waarom je dit wil gaan doen.
 • Gooi/geef ongezonde producten uit je kasten weg.
 • Vul met gezonde producten die je lekker vindt.
 • Maak het niet te ingewikkeld!
 • Zoek steun bij iemand in je omgeving (of gebruik/zoek #optimavita op instagram.
 • Zoek stimulans om te gaan bewegen.
 • Plan alvast je volgende genietmomentje
 • Denk positief! Aan negatieve gedachtes heb je helemaal niets.

Ik hoop dat ik je een stukje op weg heb geholpen. Heel veel succes bij het creëren van een gezonde leefstijl die bij jou past!

Groetjes, Marloes

Heb jij nog aanvullende tips die jou goed helpen bij je voorbereiding?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Conny 4 jaargeleden

  Heb je video op Facebook gedeeld!
  Ik gun al mijn vrienden die worstelen met dit probleem jou enthousiaste tips! Ik zit een beetje in een dip, twee mensen uit mijn gewone vriendenkring (geen Facebook) zijn bezig met hun laatste dagen, weken misschien en dan denk je al gauw, waar doe ik het voor. Ik weet dat ik in een leeftijdscategorie zit waar dit soort klappen vallen maar je wordt er niet vrolijker van!
  Liefs Conny.

  Reageer
 2. Angela 4 jaargeleden

  Weer een super video met goede tips! Dankjewel!! Jouw enthousiasme werkt zo aanstekelijk 🙂
  Ben zelf ook weer begonnen met gezonder leven, met 1x per week een geniet momentje, helpt mij ook enorm om verder wel de week door te komen!
  Ik zag nu trouwens bij de jumbo ehrmann pudding high protein, 20 gram eiwit per verpakking en zoooooo lekker! Wie weet ook een tip voor jou als chocolade addict. Ik vind het persoonlijk echt lekkerder dan Lindahls oid. Misschien gelijk een artikel ideetje? Om eiwit puddingen te testen? Die kleine meeneem verpakkingen dus, oa van Lindahls of zoals nu ehrmann? Fijne week marloes! X

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Oeh, ik zal eens kijken! Dank je wel voor de tip!

   Reageer
 3. Jaap 4 jaargeleden

  Laatste puntje kan ik toch niet onderschrijven natuurlijk hebben we wat aan negatieve gedachten. De mens met louter positieve gedachten is net zo goed knettergek en levensgevaarlijk voor zichzelf en anderen, wellicht zelfs nog meer, dan wanneer het tegengestelde het geval is. Het daadwerkelijk uitbannen is dan ook zeker geen gezonde bezigheid te noemen.

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Ik ben er niet zo bang voor dat het iemand gaat lukken om alle negatieve gedachten te bannen :). Ik merk echter dat bij vrijwel al mijn cliënten de focus puur ligt op negativiteit, vandaar deze tip.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.