mijn ervaring met afvallen
Afvallen Beweegtips Leefstijl Persoonlijk Voedingstips

Storytime – Mijn ervaring met afvallen en fit worden…

Door

Vandaag een van de meest persoonlijke video’s die ik ooit heb gemaakt. Ik vertel je mijn verhaal over fit worden en gezond gaan leven en wat daarbij het meest belangrijk was! Ik vond het erg lastig om het in zo’n korte tijd goed over te brengen, maar ik denk dat het aardig is gelukt. Maak je ook klaar voor een heleboel tenenkrommende oude foto’s van me-myself-and I.Wat ik vooral wil dat je uit deze video meeneemt. Is dat je veel meer kunt dan jij denkt! Als jij ECHT wilt afvallen en gezonder wilt leven, dan gaat dat je lukken. Zet dus al je excuses aan de kant en ga er gewoon voor. Niet voor een ander, om leuk gevonden te worden of om knapper te zijn…maar gewoon voor jezelf! Geloof me, je gaat je vrolijker, fitter en energieker voelen dan ooit.

mijn ervaring afvallen en fit worden

Verder wil ik je nog even zeggen dat het altijd belangrijk is om klein te beginnen als je een doel hebt. Verwacht niet van jezelf dat het direct perfect gaat, maar bouw het langzaam op.

Heb je vragen, verzoekjes voor video’s of artikelen of opmerkingen, dan kun je die altijd hieronder kwijt. Ik hoop dat ik je een flinke dosis motivatie heb gegeven.

YOU CAN DO IT!

Groetjes, Marloes

Wat is voor jou cruciaal geweest in het gezonder gaan leven?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (30)
 1. Sandra 5 jaargeleden

  Goeie video en tof dat je zo eerlijk bent! Inspirerend!!
  We zijn trouwens op dezelfde dag geboren:)

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Haha, wat toevallig! Dank je wel voor je lieve complimentje.

   Reageer
 2. Ilse 5 jaargeleden

  Wat een ontzettend eerlijk en motiverend verhaal! Ik worstel eigenlijk al een tijdje met mezelf, wil wat kilo’s kwijt, ben ook zeker niet veel te zwaar maar gewoon voor mezelf om me net wat lekkerder in mijn vel te voelen en om me energieker en fitter te voelen. Maar oh oh wat is dat lastig.

  Met dit verhaal moet het toch gaan lukken, zo motiverend. Dank je wel Marloes!!

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Zo blij dat ik je kan motiveren! Heel graag gedaan.

   Reageer
 3. Kim 5 jaargeleden

  Wat stoer dat je je best kwetsbaar opstelt in deze video. Heb je ooit wel e.e.a horen vertellen over je leven en jouw ups and downs, maar nu vertel je het uitgebreider 🙂

  Je bent een topper hoor.

  Reageer
 4. Sandra.1 5 jaargeleden

  Ik vond het een hele mooie video. En dat geloof ik ook dat je het voor jezelf moet doen. Maar hoe krijg je het geloof/vertrouwen in jezelf…
  Ik heb het idee dat ik afhaak als ik kilo’s begin af te vallen. Stel je voor dat het mij lukt! Dat kan ik toch niet….dus hoe krijg ik dat zelfvertrouwen…

  Reageer
 5. Sannegie 5 jaargeleden

  Ik vond het een hele mooie video. En dat geloof ik ook dat je het voor jezelf moet doen. Maar hoe krijg je het geloof/vertrouwen in jezelf…
  Ik heb het idee dat ik afhaak als ik kilo’s begin af te vallen. Stel je voor dat het mij lukt! Dat kan ik toch niet….dus hoe krijg ik dat zelfvertrouwen…

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Klinkt gek, maar door het te DOEN :). Eigenlijk zoals je ook zelfvertrouwen krijgt in het dagelijks leven….door ervaring.

   Reageer
 6. Ellen 5 jaargeleden

  Wat ben je een geweldig mens! Kijk altijd uit naar je video’s! Je bent een voorbeeld voor mij. Als ik in de buurt zou wonen, zou ik een consult bij je nemen. Of werk je ook online via een e-consult?

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Lief! Dank je wel. Ik heb ervoor gekozen om geen online advies te geven. Misschien ooit in de toekomst :).

   Reageer
 7. Ise 5 jaargeleden

  Tof dat je dit deelt!

  Reageer
 8. Marieke Vermeulen 5 jaargeleden

  Wat grappig zelfde geboortejaar. Ik was op me zwaars ook 71 kilo ik i 2013 afgevallen met bodie boost. Maar merkte dat ik op ten lastig vond met de zuivel door zuivel engerie. Waar paar kilo aangekomen. Maar ben nu blij dat ik tussen de 60 a 65 kilo weegt met 1.65 lengte. Jij inspireert om gezond te blijvwn leven. Ga mischien toch een persolijk schema laten maken kost wel 10 euro van de week geïnformeerd.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Zou ik zeker doen, dat schema! 10 euro is echt niet veel.

   Reageer
 9. Lise 5 jaargeleden

  Wat knap dat je het deelt!!
  Ik heb nu van mezelf door dat ik al een tijd bezig ben met proberen gezond te eten en te leven. Ik ben de hele dag door aan het plannen wat en wanneer ik wil gaan eten (heb je er tips voor om dit minder te zijn??)
  En de ene keer gaat het heel goed. Maar de andere keer minder. Het probeem hierachter is meer dat ik minder en gezonder wil eten om mijn buik kleiner te laten worden. Dit is natuurlijk verkeerd. En ik heb het door. Dit zorgt er ook voor dat ik vaak momenten heb dat ik toch ongezonde dingen ga eten. En de laatste tijd was dit iets meer
  Ik wil graag veranderen. Niet de hele dag constant door met eten bezig zijn. En gezond eten omdat het gezond is, niet zozeer voor mijn buik. Maar ik vind het lastig om die knop om te zetten. Heb je tips???

  Reageer
  • Lise 5 jaargeleden

   Nogmaals, ik vond het een goede en leerzame video’s 🙂 ik moest alleen even mn struggles kwijt haha

   Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   In het begin is het logisch dat je er veel mee bezig bent. Het is tenslotte nieuw voor je. Dat wordt vanzelf minder! Bedenk waarom je je buik minder wilt hebben. Waarschijnlijk heeft dit te maken met zelfvertrouwen, lekker in je vel zitten en/of vrolijker zijn. Dat zijn mooie doelen!

   Reageer
   • Lise 5 jaargeleden

    Okee dat is waar… daar heb ik wat aan, dankje!! 😀

    Reageer
 10. Sanne 5 jaargeleden

  Leuke video, ik doe regelmatig de 30 minuten trainingen, deze vind ii erg fijn! Maar krachttraining vind ik nog lastig, hoe begin je hiermee? Ik heb wel wat middelen, nl wat gewichten en bankjes. Maar weet niet zo goed wat ik ermee kan. Opdrukken vind ik ook nog erg moeilijk, heel weinig kracht in mijn armen. Hoe begin ik om hiermee ook strakker in mijn vel te komen?
  Mvg Sanne

  Reageer
 11. MarionHak 5 jaargeleden

  Hey Marloes!

  Leuke video. Zo leuk om jou jongere ik te zien! Hoe jij eruit zag en hoe jij er nu uitziet dat is ook mijn doel. En inderdaad, je gaat je zo energiek en veel vrolijker voelen. Erg interessant om zo een kijkje in je leven gezien te hebben. Ik doe ook heel vaak oude video’s van jou en daar bewonder ik je ook in. Je deed al heel goede video’s maken, en hoe je er nu uitziet is echt wauwie! Mij inspireer je:).

  Reageer
 12. Francisca 5 jaargeleden

  ik zat overspannen thuis, de bedrijfsarts gaf mij het advies elke dag te gaan lopen, zeker een half uur, en dan een wandeling met pit zeg maar! daar ben ik mee begonnen, en wilde wel wat meer naar een aantal weken. zo kwam ik jou tegen…. ik ben er zo blij mee! En het is echt waar, als je even niet lekker in je vel zit, en je gaat lekker bewegen, ga je, je echt beter/fitter voelen. Je maakt een stofje vrij in je hersenen waardoor je, je blijer en fitter voelt. en dat is ook zeker mijn ervaring! En het fijne is, jij hebt ook filmpjes gemaakt van een kwartier of 10 minuutjes, als dat lukt geeft dat na de training zo veel voldoening!
  Ik ben inmiddels weer aan het werk, maar ga nog steeds om de dag een training van je volgen, omdat ik mij goed wil blijven voelen!!! Bedankt Marloes, ik ben een leukere moeder, gezonder! echtgenoot, juf, vrouw. En met het bewegen en deels gezonder eten en drinken 5 kilo kwijt!

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Wow, wat een mooie reactie! Je mag super trots op jezelf zijn!!

   Reageer
 13. Yasmin 5 jaargeleden

  Inspirerende video. Mooi om te zien hoe iemand kan groeien.

  Ik heb een tegengesteld probleem. Ik voel me niet fit. Let redelijk op wat ik eet alleen ik ben 56 kilo bij 1.74. Ik werk als postbode en beweeg dus bovengemiddeld veel (gemiddeld 5 a 6 uur op een dag.) Daarnaast doe ik alles lopend of op de fiets omdat ik geen rijbewijs heb. Is er iets wat ik kan doen om me minder vermoeid en vooral fitter te voelen. Door mijn gebrek aan energie en omdat ik sowieso veel beweeg sport ik vrijwel niet meer en door mijn gewicht kan ik ook geen hele rare dingen doen. Is voor iemand als ik krachtsport te adviseren? Ik vind overal hele websites om af te vallen, maar om verantwoord en op een gezonde manier op gewicht te blijven en aankomen zodat je weer beter en fitter voelt erg weinig.
  Ik worstel nu al een tijd mee en vooral mijn gebrek aan energie begint me te frustreren. Heb jij tips of adviezen?
  Ik vind dat je een hele mooie blog hebt gemaakt.

  Reageer
 14. Simone 5 jaargeleden

  Heej Marloes,

  Heb je ook tips voor iemand als mij die gezonder wil gaan eten, maar in de horeca werkt?

  Ik werk namelijk vaak van smiddags 12 tot 21u en tussendoor kan ik niet eten behalve een avondmaaltijd. En als het druk is eet ik pas vrij laat.

  Groetjes Simone

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Hi! Dat is heel specifiek. Ik zou dan persoonlijk advies vragen bij een professional als ik jou was. Ik kan helaas niet iedereen zo specifiek beantwoorden via internet.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.