sportmedisch onderzoek
Afvallen Lichaamsmetingen

Sportmedisch Onderzoek bij een Sportarts!

Door

Vorige week dinsdag deed ik wat heel tofs. Ik ging namelijk voor een sportmedisch onderzoek naar een sportarts. Zij heeft onder andere mijn vetpercentage, bloeddruk en Hb-gehalte gemeten. Daarnaast bepaalde ze met een looptest hoe mijn conditie is en waar mijn omslagpunt ligt. Dit is super handig om te weten om mijn hardlooptrainingen zo efficiënt mogelijk te kunnen doen.

Sven was zo lief om alle testen te filmen. Je ziet dus precies wat er gebeurde. Sportarts van het Martiniziekenhuis Mirjam Steunebrink geeft uitleg over de verschillende waarden die ze heeft gemeten. Aan het eind vertel ik je natuurlijk alle resultaten.

Ook een sporttest doen?

Zo’n sporttest is dus zéker niet alleen voor topsporters. Iedereen die aan sport doet (of gaat doen!) kan zo’n test laten afnemen. Voor informatie over deze sporttest in Groningen, kun je terecht op deze website.

Ik kreeg deze test aangeboden door de sportarts, waar ik natuurlijk ontzettend blij mee was! Verder kreeg ik niet betaald om deze video te maken. Sowieso zal ik altijd mijn eerlijke mening geven.

Mijn conclusie

Ik vond het een ontzettend gave ervaring. Het is natuurlijk fijn om te weten dat mijn hart en longen gewoon goed functioneren. Daarnaast weet ik nu dat ik geen bloedarmoede heb. Het conditiegetal dat is gemeten (voor alle resultaten, zie de video), kan ik meenemen voor een eventuele volgende test. Ik kan dan zien hoe ik vooruit ben gegaan.

De hartslagzones die de sportarts heeft bepaald, ga ik zeker gebruiken in mijn komende trainingen.

Kortom, ik vind dit echt een aanrader om eens te doen! Het is misschien zelfs een tof cadeau voor een fanatieke sporter.

Groetjes, Marloes

Lijkt zo’n test jou leuk om te doen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Sanne 3 jaargeleden

  Yes ik keek erg uit naar deze video! Veel dank en het heeft mij precies het zetje gegeven dit binnenkort ook te laten doen! Wie weet wel in Groningen, want mijn ouders wonen daar toch in de buurt 🙂

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Super leuk! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

   Reageer
 2. Karyn 3 jaargeleden

  Hou Marloes wat ontzettend gaaf dit ik ga dit ook zeker doen maar dan via een sport cardioloog aangezien ik bijna twee jaar geleden alweer drie hartstilstanden achter elkaar heb gehad terwijl mijn hart gezond was rook niet en drink niet bewoog wel minimaal maaaar lette nooit op wat ik erin schoof qua eten want ik was toch mager en kon niet aan door gebakjes e.d te eten, lang verhaal kort ik heb EINDELIJK een sportschool gevonden waar ik me heel.prettoh bij boel en alles wordt ook bijgehouden qua wegen meten vet e.d. alleen nu gingen mijn gedachten al uit om mezelf een keer bij idd een sportarts te melden om te zien hoe ver ik kan en mag haan aangezien ik geen schades hen ondervonden door t gebeuren maar wil wel w

  Reageer
 3. Karyn 3 jaargeleden

  weten hoever ik kan en mag gaan 😊 sorry er ging net iets mis mijn bericht verzond ineens haha maar in ieder geval top dat je dit deelde 😘😘

  Reageer
 4. Francine 3 jaargeleden

  Wat super interessant! Leuk dat je het deelt! Helpt het om vertrouwen te krijgen in het lopen van de halve marathon?

  Ik overweeg ook om een keuring te laten doen. Na een lange burn-out wil ik eens wat sporten op gaan bouwen en kijken of fitness wat voor mij is om energie op te bouwen (en belangrijk: niet afvallen). Kan een sportarts hier ook goed advies voor geven, bijv. wat wel en niet geschikt is voor mij in dit stadium? Of is zoiets niet echt een hulpvraag om mee aan te komen bij een sportarts?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.