goede voornemens
Afvallen Voedingstips

Optimavita.nl in januari…doe jij mee!?

Door

Hele fijne tweede kerstdag lieve allemaal! Ik wil deze speciale dag gebruiken om je zo goed mogelijk te gaan vertellen wat mijn plannen zijn in januari. De laatste tijd kreeg ik ontzettend veel vragen of ik weer een soort van ‘challenge’ kan doen. Eerdere jaren heb ik dit gedaan, maar ik wil het dit keer in een iets ander jasje gieten. Daarbij kan ik jouw hulp goed gebruiken! In januari starten de goede voornemens. Vaak betekent dit dat mensen een crashdieet gaan volgen. Op optimavita.nl doen we het anders. Gezond, maar ook leuk en haalbaar!

Mijn plan

In januari heb ik altijd enorm veel behoefte om mijn gezonde leefstijl weer helemaal vorm te gaan geven na alle ongezonde gezellige momentjes in december. Dit jaar ga ik je daar zo veel mogelijk in meenemen. Ik deel mijn tips, eetmomenten en sportschema maar ik ga je ook vertellen hoe ik omga met genietmomentjes in deze maand.

Ik wil je daarmee zo goed mogelijk stimuleren en begeleiden in het vinden van een patroon dat bij jou past! We gaan het zo praktisch mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan tips als: ‘gebruik dit in plaats van dat, om een gezonder patroon te creëren voor jezelf’.

Wat je kunt verwachten

De afgelopen weken heb ik al heel veel nagedacht over leuke video’s en artikelen die ik wil gaan delen in januari. Mijn voorlopige ideeën zijn:

 • Lijsten van gezonde maaltijden, waarmee jij zelf jouw gezonde dagen kunt gaan indelen.
 • Een checklist, wat heb je elke dag nodig om voldoende binnen te krijgen.
 • Mijn fitnessschema’s van het moment. Welke oefeningen doe ik en wat zou jij kunnen doen?
 • Tips voor bewegen en het maken van een schema dat bij jou past.
 • Hoe blijf ik gemotiveerd en wat heb je daarvoor nodig?
 • Welke producten vind ik ideaal als vervanger voor minder gezonde alternatieven.
 • Hoe lees ik etiketten op een praktische manier en wat gebruik ik van die informatie?
 • Hoe kun je evengoed blijven genieten van ongezonde dingen?

Deze informatie kun je vinden op mijn blog, waar je nu op kijkt. De video’s verschijnen daar ook op. Je kunt deze overzichtelijk onder elkaar vinden op mijn YouTube kanaal. Als je je daar (helemaal gratis!) op abonneert, dan blijf je op de hoogte als ik een nieuwe video upload.

De Optimavita-familie

Daarnaast hoop ik natuurlijk dat jullie massaal gaan meedoen. Het is niet de bedoeling dat je daarbij klakkeloos mijn patroon gaat volgen, maar dat je er dingen uit pikt die voor jou goed werken.

Ik zou het super leuk vinden als we elkaar massaal gaan inspireren! Je kunt bijvoorbeeld #optimavita gebruiken bij jouw post op instagram, zodat iedereen die mee doet jouw foto makkelijk kan vinden (gebruik de zoekfunctie ‘tags’ op instagram). Natuurlijk vind ik het super leuk als je mij volgt op instagram, daar deel ik nog wat extra inspiratie! Ook kun je reageren op de Facebook posts die ik ga doen.

Stel jouw vragen!

Om jullie zo goed mogelijk te kunnen inspireren en te begeleiden, is het voor mij ontzettend waardevol als je me laat weten wat jij graag zou zien. Stel dan ook gerust al je vragen die je wilt, bekogel me met wensen en suggesties en geef feedback waar je wilt. Ik zal zo veel mogelijk proberen alles te lezen en jullie ideeën mee te nemen. Als je nu al verzoekjes hebt, kun je ze hieronder achter laten.

Vertel me gerust waar je meer van wilt zien en wat niet zo hoeft van jou. Ik kan natuurlijk niet elk persoonlijk verzoek waar maken, maar ik kan er wel mijn best voor doen :).

Gemotiveerd het nieuwe jaar in…

Wat ik hoop, is een beetje tegengas te geven aan alle crashdiëten die verschijnen in januari. Hopelijk weten we inmiddels allemaal dat dit niet de juiste manier is om met je gezondheid bezig te zijn.

Ik wil heel graag met z’n allen op een positieve en realistische manier met gezond eten en bewegen bezig zijn. Daarbij hoort natuurlijk ook aandacht voor de minder gezonde producten. Af en toe genieten hoort er naar mijn idee OOK in januari bij.

Doe jij mee?

Je kunt dus gewoon meedoen door regelmatig op optimavita.nl te kijken. Elke dag vind je hier nieuwe inspiratie! Daarnaast ben je dus van harte welkom op YouTube, Instagram en Facebook, maar voel je vooral niet verplicht! Pik mee wat jij kan gebruiken en sla over wat niet zo bij jou past.

Ik heb in ieder geval ONTZETTEND veel zin om jullie in de start van het nieuwe jaar een beetje te besmetten met mijn passie voor gezond leven op een leuke manier.

Groetjes, Marloes

Ga jij meedoen in januari?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (56)
 1. Bianca W 3 jaargeleden

  Wat een leuk idee! En zeker doe ik mee, ik worstel nog steeds met een paar kg die mij irriteren. Ik ben gisteren al begonnen met jou plank-challenge en die ga ik om de dag doen. Vanmorgen gaan we traditie getrouw naar de sportschool.
  Fijne 2e kerstdag 🎄

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Lieve allemaal, wat super leuk om al jullie enthousiaste reacties te lezen. Ik ga dan ook met volle energie aan de slag om er een prachtmaand van te maken. Ik weet zeker dat we elkaar positief kunnen motiveren en een hele optimavita-familie te kunnen creëren die hun eigen balans heeft in een gezonde leefstijl. ♥

   Reageer
   • Amber 3 jaargeleden

    Goed plan! Leuk!
    Ik ga zeker meedoen! 😉

    Reageer
   • Alice 3 jaargeleden

    Dag Marloes, ik ga zeker met je mee doen.
    Vraagje, mag je planken als je pijn in je onderrug hebt?

    Reageer
   • Eva 3 jaargeleden

    Ha Marloes!

    Superleuk, ik ben van de partij!

    Ik zou graag een artikel zien voor mensen die tóch een crashdieet hebben gevolgd. Ik denk dat er veel mensen zijn die dat, ondanks al jouw goede adviezen, toch gaan doen in januari, of al eerder hebben gedaan. Hoe ga je vanaf daar verder? Je wilt je nieuwe gewicht behouden dus je moet (flink) meer gaan eten, maar natuurlijk niet met alleen maar mega ongezonde dingen, en dan liggen eetbuien al snel op de loer. Hoe pak je dat goed aan? Ga je langzaam en stapsgewijs het aantal calorieën opschroeven tot je op je onderhoud zit, of is het beter om dat in een keer te doen? En zijn er verder nog tips en trucs? Ik ben benieuwd!

    Dankjewel voor al je goede en nuchtere adviezen. Ik ben mijn halve leven een hopeloze crashdieeter geweest en mede dankzij jou ben ik eindelijk op een gezonde manier afgevallen, blijf ik al een aantal maanden op gewicht en zit ik beter in mijn vel dan ooit!

    Groetjes,
    Eva

    Reageer
  • Laura 3 jaargeleden

   Ik doe mee aan de Challenge . Ik zou graag veel recepten zijn . Omdat ik thuis zelf niet veel ideeën heb. Daarnaast zou ook leuk vinden als je tips kan gegeven over oefening die je kan doen in de sportschool om vet te verbranden. Hoe blijf je zo gemotiveerd om vaak te gaan sporten en gezond te eten?
   Groetjes
   Laura

   Reageer
 2. Susan 3 jaargeleden

  Oeh! Een checklist is helemaaaal welkom! Ik heb recentelijk mijn streefgewicht behaald en heb altijd bijgehouden welke voedingsstoffen ik binnenkrijg (en hoeveel) en eiwitten/koolhydraten krijg ik genoeg binnen. Echter heb ik als vegetariër soms nogal moeite om mijn vetten voldoende binnen te krijgen.

  Ik vind het lastig om voldoende plantaardige vetten toe te voegen zonder dat ik enorm over mijn calorieënbehoefte ga. Daarom eet ik nu bijv. 30+ kaas op brood. Misschien een idee om tips hiervoor mee te nemen in de checklist?

  Ik ga zeker meedoen in januari 💪🏻

  Reageer
 3. Ella 3 jaargeleden

  Ik doe zeker mee! Kan dit echt wel gebruiken kijk er naar uit

  Reageer
 4. Teha 3 jaargeleden

  Misschien ook wat tips voor mensen met ondergewicht….

  Reageer
  • Ingrid 3 jaargeleden

   Yes, hoe gezond aan te komen en om te gaan met iedereen die goede voornemens heeft en waar de focus op afvallen ligt…0

   Reageer
   • Anique 3 jaargeleden

    Dit zou inderdaad ook heel fijn zijn! De focus ligt bij zoveel al op “afvallen”.

    Reageer
    • Yasmin 3 jaargeleden

     Hier nog iemand die daar heel blij van gaat worden.

     Reageer
 5. Sophie 3 jaargeleden

  Ik doe mee! Ik wil me net als jij in Januari gewoon weer fitter voelen! Ik hoop dat je ook je what I eat in a day/week er bij doet, dat motiveert mij echt om gezond te eten, en bewuste keuzes te maken!

  Reageer
 6. Marga 3 jaargeleden

  Hi, ik doe zeker mee. Ik sport alleen niet. Kom nooit in een sportschool. Wel doe ik veel yoga, fiets veel( heb geen auto) en geen zittend beroep dus loop veel. Zou het fijn vinden ook daar tips en trucs bij te krijgen qua voeding als niet sporter. Ben 50 jaar en heb een gezond gewicht. Fijne feestdagen🎄🥂

  Reageer
 7. G. 3 jaargeleden

  Goed idee, goed initiatief! Ik ga proberen mee te doen want ik wil het sporten graag weer oppakken. Tot eind januari zit ik nog midden in een verbouwing en verhuizing dus wordt het wat lastig maar de inspiratie kan ik ook later dit jaar nog gebruiken.
  Er schieten me nu geen ideeën of vragen te binnen mocht dat veranderen laat ik van me horen.

  Fijne tweede kerstdag Marloes (en Sven)!

  Reageer
 8. Linda 3 jaargeleden

  Hoe welkom is dit! T crashdieet lag al klaar hoor, ook al weet ik zooo goed dat t geen oplossing is.. 15 kilo wil ik er graag af hebben en tsja… ben wat ongeduldig 🙈 Maarrr ik ga zeker meedoen en t goed aanpakken! Want in The end is t toch altijd t allerfijnst als t er gewoon afblijft! 😊

  Reageer
 9. Claudia 3 jaargeleden

  Ja ik ga ook proberen om mee te doen. Ik ben al lang bezig met verhouding koolhydraten eiwitten en vetten. Maar die laatste kilootjes gaan er niet af. Helaas heb ik heel snel last van mijn spieren en kan ik dus niet heel goed sporten. Waardoor het vaak lastig is om af te vallen. Ben benieuwd!!

  Reageer
 10. Marianne 3 jaargeleden

  Ik ben eigenlijk geen moeilijke eter maar het grote probleem is….het is niet echt gezond.
  Sausjes, zoet beleg en ja toch ook alles “lekker” maken met zoetstof. Niet zozeer veel zoetstof maar meer overal een beetje. Als ik jou maaltijden wel eens probeer heb ik dus het probleem. Ik krijg het niet lekker van smaak. Misschien ook een gewenning maar dat lukt dus niet.
  Dan gooi ik mijn havermout met banaan maar weer weg. Ik lust het gewoon niet. En dat vind ik dus moeilijk. Het eten zo te maken dat het gezond en lekker is. Graag daar een beetje meer begeleiding in zou ik top vinden.

  Reageer
 11. Marijke 3 jaargeleden

  Wat leuk!! Ik ga er zeker tips uithalen die voor mij werken. Ik ben 9 kilo afgevallen en wil er graag nog 5 kwijt.

  Misschien kan je in recepten af en toe rekening houden met een meer plantaardig voedingspatroon (tips als alternatief en volwaardige voeding)? Ik ben vegetariër, maar probeer sinds een jaar steeds meer vegan te eten als ik thuis ben.

  Liefs!

  Reageer
 12. Maaike 3 jaargeleden

  Leuk initiatief! Ik doe mee! Misschien een idee om een Q&A video te zien gedurende de maand waar je allerlei vragen van kijkers/lezers verzamelt en beantwoordt? Ik vind jouw Q&A video’s sowieso altijd heel leuk! Ook je work-out video’s helpen me heel erg om ook thuis een keer te sporten.

  Fijne kerst voor jou, Sven en de kitties!

  Reageer
 13. marijke 3 jaargeleden

  leuk! Zou je een thuis workout video op willen nemen waarbij je de weerstandsbanden gebruikt met oefeningen voor mooie stevige bovenbenen en ronde billen?

  Fijne kerst voor jou, Sven Molly en Maukie!!!

  Reageer
  • Claudia 3 jaargeleden

   Ja een video met weerstandsbanden lijkt mij ook leuk! Ik heb juist moeite om leuke oefeningen voor bovenlichaam te vinden, dus misschien een full body workout met weerstandsbanden? 🙂

   Reageer
   • Anne-Marein 3 jaargeleden

    Ik ga zeker meedoen! Ik heb zelf ook de behoefte om mijn gezonde leefstijl weer op te pakken. Ik kan dat duwtje in mn rug heel goed gebruiken. Ik heb persoonlijk altijd heel veel aan jouw ‘what I eat in a day/week’ video’s, die geven mij zoveel inspiratie en motivatie!

    Reageer
 14. Conny 3 jaargeleden

  Heel erg benieuwd hoe ver ik kom. 2020 wil ik het jaar van de ommekeer maken terug van 100 kg naar 75/80 kg .

  Reageer
 15. Marise 3 jaargeleden

  Ik doe zeker mee!
  Jouw ideeën klinken mij als muziek in de oren!
  Groetjes,
  Marise

  Reageer
 16. Lieze 3 jaargeleden

  Het lijkt me ook leuk om te zien maar ik sluit me er wel bij aan dat het fijn zou zijn om niet per se op afvallen te focussen in het nieuwe jaar omdat de focus wat mij betreft ook vooral op gezondheid en fitter voelen inplaats van op gewicht moet liggen (wat vaak al wel zo is hier hoor maar ja toch) ik zou misschien graag ook wat meer info willen over spieren opbouwen enzo… maar misschien is het leuk om ook wat te doen voor verschillende doelgroepen; afvallen, aankomen, spiermassa opbouwen, hevige sporters, gewoon gezond willen zijn enzovoort maar goed ja doe vooral waar jij je goed bij voelt! Veel liefs, lieze

  Reageer
 17. Ellen 3 jaargeleden

  Ik ga ook mee doen.

  Reageer
 18. Marie-Louise 3 jaargeleden

  Ik doe mee!!!! Hoewel ik echt gewicht moet verliezen, diabetes type 1 en overgewicht zijn geen vriendjes zeg maar 😊😊, ben ik al tevreden als ik gezond ga eten en mijn beweegpatroon weer oppak. Ik ben er van overtuigd dat een gezonder gewicht dan volgt. Ik ben wel een aparte denk ik want ik heb geen social media accounts dus ik volg je via deze site en You tube.
  Ik kijk uit naar je tips and tricks.

  Reageer
 19. Elly Van Ingen 3 jaargeleden

  Ik ga zeker meedoen.

  Ik wil 5 kilo afvallen.

  Reageer
 20. Thes 3 jaargeleden

  Superleuk idee! Ik doe mee.

  Reageer
 21. Annet 3 jaargeleden

  De eerste week van januari ga ik weer lekker terug naar mijn gezonde eet en beweegritme (al doe ik dat nu ook wel gewoon al). vanaf de 2e week januari gaan we lekker 3 weken op vakantie naar Amerika dus daar zal ik wat minder opletten en vooral genieten van alles 🙂
  Vanaf februari ga ik weer vol aan de bak om de laatste 5 (al zijn het er denk ik nu 6 😉 ) kilo af te krijgen. ik heb er inmiddels 32 af, afgelopen jaar ben ik keurig stabiel gebleven en het is nu tijd om af te rekenen met dat laatste beetje! Daar ga ik zeker al je tips en tricks voor gebruiken en lekker rustig alle artikelen teruglezen.

  Reageer
 22. Patricia Stello 3 jaargeleden

  Wat leuk! Precies wat ik nodig heb. Ik ben de afgelopen maanden 10 kg afgevallen, ik mocht van mezelf tijdens de feestdagen lekker alles eten en drinken. En dan met goede moed beginnen aan de volgende 10 kg. Dus I’m all in! Thanks voor alle tips. Ik vind je berichtjes en filmpjes waanzinnig motiverend. Ik zou graag eens wat meer willen weten over hoe ons lijf werkt. Waarom het zo ontzettend moeilijk is om af te vallen. Waarom je een plateau bereikt terwijl je écht nog flink overgewicht hebt. Ik had een plateau op 85kg bij 1.61m(oe daar heb ik moeite mee). En hoe fijn het is dat sporten opeens geen opgave is, maar ontspanning en je er juist energie van krijgt! Liefs en de beste wensen voor 2020, Patricia.

  Reageer
 23. Romy 3 jaargeleden

  Ik ga ook zeker meedoen! Vooral ben ik benieuwd naar waar je op moet letten bij de voedingswaarden van producten. Ik vind het nog altijd moeilijk waar je nou precies naar moet kijken bij het kopen van producten. Ik ben benieuwd!

  Reageer
 24. Naomi 3 jaargeleden

  Lieve Marloes,

  Afgelopen jaar ben ik ruim 20 kilo afgevallen.
  Jou blog heeft me hierbij echt geholpen.
  Waar ik altijd met de weegschaal bezig was is de focus verandert naar ik wil me gezond en fit voelen.
  En het leuke is dat daardoor het afvallen ook is gelukt. Op een hele fijne manier waarbij ik me ook nog eens fitter en sterker voel.
  En doordat ik niet dieet maar mijn levensstijl heb aangepast is het ook eenvoudiger vol te houden.
  Ik haal veel inspiratie en motivatie uit jou posts.
  En ik hoop dan ook dat je in het nieuwe jaar hier vooral mee doorgaat!
  Ik ga je zeker volgen en zie uit naar alle goede tips op gebied van voeding en bewegen.
  We maken er samen weer een gezond en sportief 2020 van.
  Liefs Naomi

  Reageer
 25. Agnes 3 jaargeleden

  Ik doe mee! Geen challenge dan haak ik vaak af maar zelf een keuze en uitdagingen. Leuk!
  Ik mag graag uitgedaagd worden waarom we keuzes maken? Waarom kies ik voor dit product ipv de andere.
  Niks is verkeerd en alles kan maar ik ga kiezen voor wat goed voelt.

  Reageer
 26. Ingrid 3 jaargeleden

  hoi lieve marloes

  Ik zou ook graag lekker mee doen.
  heb al zo veel geleert en tips uit je filmpjes gehaald en kijk ze elke keer weer.
  en wordt daar door meer gemotiveerd. om een gezond eet patroon te eten
  dank je wel daar voor

  Liefs Ingrid

  ik wens jou en sven en de poesjes alvast de beste wensen en een goed 2020 en we gaan er tegen aan in januari. 🙂

  Reageer
 27. Marit 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Graag zou ik willen weten hoe jij over intermittent fasting denkt?
  Zelf merk ik dat ik heel makkelijk het ontbijt over kan slaan en dat ik sporten met een nuttere maag heel fijn vind.
  Misschien heb jij tips wat je dan het beste kunt eten in de tijd dat je “mag” eten?

  Reageer
 28. Inoeshka 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik heb een heel stressvol jaar achter de rug, nu sinds 2 maanden gestopt met roken en ik ben heel druk met studie. Ik ben dus aardig wat aangekomen en daar word ik niet blij van.
  In mei gaan wij met ons fietsgroepje de Mont Ventoux fietsen. Ik wil hier voor 10kg afvallen maar ook gezond eten en weten wat ik het beste kan eten om mijn prestaties te verbeteren. Ik ga 2x in de week naar de sportschool en 2x fietsen (jaja en toch nog aankomen)
  Ik hoop dat jij mij antwoord kan geven op wat ik het beste kan eten.

  Groetjes Inoeshka

  Reageer
 29. Nirmala 3 jaargeleden

  Jaaa leuk! Ik doe mee 👍👍

  Reageer
 30. Desiree 3 jaargeleden

  Yes yes yes Ik ga zeker mee doen!!
  Leuk!

  Reageer
  • Anouk 3 jaargeleden

   Ja ik wil ook heel graag weer gezonder gaan eten in januari. Nu ben ik inmiddels bijna 24 weken zwanger, dus afvallen mag dan helaas niet. Sporten gaat helaas ook niet door bekkeninstabiliteit, maar hopelijk kan ik door middel van de juiste keuzes maken in voeding ervoor zorgen dat ik niet teveel aankom.
   Zou je misschien eens iets over gezond leven en zwangerschap kunnen doen Marloes?

   Reageer
 31. Geertje 3 jaargeleden

  Die checklist vind ik echt een goed idee. Ik vind het in het weekend altijd zo lastig om maar 1 of 2 genietmomentjes te nemen. Misschien kunnen we hier interactief een gezamenlijk genietmoment van maken. Haha, daarnaast wil ik altijd veel te snel te veel resultaat zien en als dat niet lukt denk ik, waar doe ik het allemaal voor, het lukt toch niet en dat soort dingen.
  Maar ik heb wel weer zin om samen te starten!

  Reageer
 32. Tabitha 3 jaargeleden

  Hoi, ik kijk uit naar je video’s in januari.
  Zelf vind ik het altijd interessant om je gedachten rondom gezond en ongezond eten te horen. Waarom je bijv kiest voor een bepaald genietmomentje of juist niet…
  Die diepgang hoop ik terug te zien in je video’s! Heel veel succes alvast
  Liefs

  Reageer
 33. Melanie 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik doe zeker mee! Ben al eens eerder geïnspireerd door jouw video’s en wil er nu weer voor gaan. Wat ik graag wil weten is met hoeveel calorie inname ik moet starten bij my fitness pal. Moet ik hoog starten en later lager gaan of juist niet?
  Ik kijk uit naar je video’s en artikelen!

  Reageer
 34. Suzanne 3 jaargeleden

  Hoi Marloes!

  Ik ga zeker weten ook mee doen in januari, ik volg je al een hele tijd en heb al erg veel aan je goede adviezen gehad.
  Een checklist is heel erg welkom😊
  We gaan er weer voor met z’n allen in 2020💪
  Groetjes, en alvast een fijne jaarwisseling. Suzanne

  Reageer
 35. Wendy 3 jaargeleden

  Hoi Marloes!
  Ik ga zeker mee doen in Januari. Het is heel erg fijn om hierin meegenomen te worden door jou en geïnformeerd te worden over hoe je dit soort dingen nu kan aanpakken. Ik kijk best al wel een tijd naar je vlogs en jij bent een grote inspiratiebron voor mij.
  Voor iedereen heel veel succes alvast en op naar 2020!

  Groetjes,
  Wendy

  Reageer
 36. Anne-Marie 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Zo leuk dat je ons zo motiveert om gezond te leven!
  Ik ga zeker mee doen in januari, ik volg je al bijna een jaar en geniet elke keer van je vlogs met Sven en jullie katten Molly en Maukie!
  Ik zou graag een video willen zien over voedingssupplementen en ik heb nogal last van pijnlijke gewrichten en vraag mij af of voeding daar invloed op heeft!
  Ik wens jou en Sven een hele fijne jaarwisseling en een gezond en gezellige 2020!🎆
  Groetjes,
  Anne-Marie

  Reageer
 37. Miranda 3 jaargeleden

  Ook ik doe mee! Wil graag ongeveer zo’n 10kg kwijtraken. Heb de laatste weken heel veel gewerkt waardoor het ritje naar de sportschool niet als eerste op mij to-do lijstje stond. Baalde daar enorm van!! Maar heb het gelukkig weer kunnen oppakken. Zit nu weer op 2x pw. Ik “doe het zo goed” op jou what I eat in a week. Raak daar zo gemotiveerd van.

  Reageer
 38. Dionne 3 jaargeleden

  Ik probeer zeker mee te doen!

  Reageer
 39. Emma 3 jaargeleden

  hey Marloes,
  Ik zou graag mee willen doen maar ik vind dit lastig omdat ik glutenvrij eet en een ei en soja allergie heb. Ik sport wel vaak maar mijn moeder haalt vaak ongezonde glutenvrije dingen in huis (mijn moeder eet ook glutenvrij) en daardoor vind ik het lastig om gezond te blijven eten met al dat lekkers in huis. Heb je misschien tips om gezond te eten als je nog bij je ouders woont en als je allergieën hebt?
  Groetjes Emma

  Reageer
 40. Kim 3 jaargeleden

  He Marloes. Ik heb ook altijd zin om gezomd leven weer op te pakken in januari. Ik volg je al jaren met veel plezier! Wat ik me Afvraag is hoe je calorieën verdeelt over de dag.. dus: hoe veel ongeveer voor een ontbijt/lunch/avondmaaltijd en hoe veel is goed als tussendoortje? Snap dat dat ook weer verschilt, maar vind dit altijd een lastige!

  Reageer
 41. Sandy 3 jaargeleden

  Jaaaaa ik doe mee. Ik volg je nu al een tijdje en vind je filmpjes en verhalen zo leuk en inspirerend. Ik ben 2 jaar geleden 24kg afgevallen, maar dat zit er inmiddels allemaal weer aan (en een beetje meer). Afvallen is het probleem niet. Op gewicht blijven wel. Dus in januari weer enthousiast voor hopelijk een succesvolle poging.

  Reageer
 42. Lieke 3 jaargeleden

  Ik doe zeker mee, maar in plaats van afvallen zou ik graag willen aankomen! De laatste maanden waren voor mij erg hectisch en stressvol en daardoor ben ik helaas een paar kilo afgevallen en zit ik op een ongezond gewicht. Ik zou daarom ook graag meer tips willen zien over hoe je op een gezonde manier kunt aankomen😊

  Reageer
 43. Patriesje73 3 jaargeleden

  Ik zeg bij dit soort dingen zo vaak..ja ik doe mee. Vervolgens hou ik dat 10 dagen vol, lees..ik ontzeg me van alles en haak daarna af. Dus ben wat huiverig om volmondig ja te zeggen. Gezonder leven zou me wel veel brengen, niet meer afhankelijk zijn van suiker, echt eigen keuzes maken qua eten. Zo voelt dat nu zeker niet t altijd. Dus ja ik volg je…spannend voor mezelf😳

  Reageer
 44. eva 3 jaargeleden

  wat top! ik doe mee! ik heb ook een vraag: is het mogelijk om je stofwisseling te versnellen, en heeft dat ook zo veel effect dat je bijvoorbeeld meer eten nodig hebt of juist meer afvalt of is het verschil zo klein dat je er niet echt iets van merkt?

  Reageer
  • Laura 3 jaargeleden

   Ik doe mee aan de Challenge . Ik zou graag veel recepten zijn . Omdat ik thuis zelf niet veel ideeën heb. Daarnaast zou ook leuk vinden als je tips kan gegeven over oefening die je kan doen in de sportschool om vet te verbranden. Hoe blijf je zo gemotiveerd om vaak te gaan sporten en gezond te eten?
   Groetjes
   Laura

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.