Optima tips afvallen
Afvallen Mindset

Optima Tips #3 – Over eetbuien, afvallen volhouden & portiegrootte

Door

In de Optima Tips video’s geef ik jullie tips over jullie problemen rondom gezond leven, sporten en afvallen. Volg me op instagram als je op de hoogte wilt blijven van wanneer ik weer een video ga opnemen. Dan kun je namelijk ook jouw probleem bij me kwijt ♥.

Zoals ik al verwachtte in januari, gingen veel vragen over afvallen, eetbuien, motivatie etc. Ik heb de meest voorkomende problemen op een rijtje gezet en geef mijn adviezen in deze video.

Het artikel over afvallen volhouden kun je hier terug lezen.

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens een ‘eetbui’? Wat helpt jou?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Nynke 2 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Fijne video weer! Zou je misschien een keer een artikel of video kunnen maken over hoe je het beste kunt beginnen met hardlopen? Ik weet dat je een tijd geleden al een video hier over hebt opgenomen, maar ik zou niet weten waar ik moet beginnen, schoenen en kleding heb ik al, maar welke apps gebruik ik, of hoe houdt je het vol? Want ik heb geen goede conditie, en vind hardlopen eigenlijk helemaal niet leuk (al eerder geprobeerd) maar ik zou toch wat meer cardio willen doen in deze tijd om sneller vet te kunnen verbranden.

  Bedankt! 🙂

  Liefs

  Reageer
  • Anne 2 jarengeleden

   Hi nynke! Zelf zou ik leuke kleren kopen en het leuk maken voor jezelf. Bij decathlon heb je best wel veel budget sportkleding! Zelf vind ik dit sport schema heel fijn want ook al heb ik een prima gewicht ik heb ook geen goeie conditie:) :

   https://www.run2day.nl/hardloopschema-beginner#

   Let op: doe wat je leuk vind! Dan houd je het langer vol! Ga fietsen, wandelen of thuisworkouts doen, Hind uitlaten, spelen met kinderen, desnoods 10 keer de trap op en af:) maak het leuk voor jezelf! X Anne

   Reageer
 2. Melis 2 jarengeleden

  Fijne video, bedankt Marloes! Ik heb zelf een eetstoornis (gehad) dus deze informatie nog een keer horen was erg fijn.

  Ik wens je een goede week toe!

  Reageer
 3. Helene 2 jarengeleden

  Leuke video en nuttig. Kan je misschien een keer een video maken over beter slapen en over afvallen bij PCOS. Dank je wel

  Reageer
 4. Isabelle 2 jarengeleden

  Hoi Marloes

  Dank je wel voor je leuke video en je goede tips!

  Ik zou heel graag meer weten over intuïtief eten en ook wat jouw mening hierover is. Ik denk dat dit wel wat aansluit bij jouw waarden en normen, aangezien intuïtief eten ook geen bepaalde voeding gaat uitsluiten en ook draait om luisteren naar je lichaam. Vandaar dat ik het heel interessant zou vinden wat jij hierover denkt.

  Heel erg bedankt alvast!

  Reageer
  • Isabelle 2 jarengeleden

   Hoi Marloes, ik zag net dat je al een artikel over intuïtief eten geschreven hebt. Dank je wel voor de nuttige info!
   Groetjes, Isabelle

   Reageer
 5. Luna 2 jarengeleden

  Ik heb zeker veel eetbuien gehad. Ik ben net 2 jaar eetstoornisvrij (boulimia). 2 jaar geleden ook de laatste echte eetbui gehad. Wat mij nu heel erg helpt is om regelmatig en voldoende te eten, wat soms heel lastig is als je een beetje wilt afvallen. Daarbij helpen jouw video’s zo goed! Om het op een gezonde manier te blijven doen, heel motiverend, dank daarvoor! Daarbij probeer ik nu bij erge trek te bedenken waarom ik iets eet. Als ik herken dat ik het eet vanwege stress/emotie, kan ik het tegenwoordig laten staan. Maar dat stukje mindfullness heeft mij heel erg geholpen naar een gezonder en beter leven.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: