hoe verder na een dieet

Optima Fit de Zomer in #9 – Hoe verder na een dieet?

Vandaag de laatste video van de Optima Fit de Zomer in Challenge. We gaan natuurlijk nog even door met de opdrachten totdat juni officieel over is. Maar in deze video bereid ik je alvast voor op de periode daarna.Ga dus vooral nog even door tot en met vrijdag. Daarna is het handig om met jezelf te evalueren hoe het gaat met je doel en of daar nog iets aan is veranderd. Schrijf voor jezelf op wat jouw doel is voor de komende periode.

Ik ben heel benieuwd wat jouw resultaten zijn van de afgelopen periode. Ben je afgevallen, gaat het sporten beter, eet je meer fruit, maak je gezondere maaltijden of zit je lekkerder in je vel? Ik zout het super leuk vinden als jij jouw resultaten met ons wil delen. Dat kan hieronder in een reactie, maar je kunt er ook een foto bijvoegen via Instagram. Gebruik dan #optimafitdezomerin. Ook kun je me een persoonlijk bericht sturen via Facebook. Aankomende zaterdag zal ik bij voldoende reacties een apart artikel hierover maken.

Ga ook na vrijdag vooral lekker door met gezond leven! De opdrachten kun je daarbij als leidraad gebruiken. Hier vind je ze nog even op een rijtje.

Ik ben ook super benieuwd of er dingen zijn die jij graag zou willen zien in de komende periode. Laat het me zeker even weten! Natuurlijk blijft er gewoon elke dag een artikel verschijnen. Op maandag, woensdag en vrijdag vind je een video.

Heel veel succes verder guys.

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw resultaten van de afgelopen twee maanden?

20 reacties

 1. Afgelopen week ging erg goed. Ik was wel 1 dag bij een festival geweest, dan is zittend eten sowieso niet altijd haalbaar 🙂 en er waren vegan brownies. Dus ja, genietmomentje!
  Ik volg je blog al langer dus ik at ook al redelijk gezond maar met de challenge heb ik meer inzicht gekregen in mijn valkuilen. Als ik uit mijn normale routine ben, maak ik sneller minder gezonde keuzes.

 2. Marloes,

  Bedankt voor je inspiratie en je leuke challange van afgelopen weken.
  Heb er van genoten. Heb er wel mijn eigen draai aan gegeven..
  Maar heb er zeker wat aan gehad! ben zelfs iets afgevallen, en dat helaas zonder al te veel extra beweging ivm een blessure. Zodra deze voorbij is ga ik er weer lekker voor!
  Bedankt!

 3. Lieve Marloes,
  Wat ben ik blij met jou..er is zó veel te lezen over gezond leven op internet.. ik laat me niet van de wijs brengen en volg maar 1 weg en dat ben jij!
  Voordat ik ging zoeken naar inspiratie was ik 4 kg zelf afgevallen. .toen zag ik jou… Je viel me op omdat ik je zag met een Solero ijsje….mmm? ik dacht wat.? Die wil ik volgen!!!
  Zo ben ik jou dus volgen en ben ik mee gaan doen met fit de zomer in. Dankzij jou inspiratie (lees jou maaltijden elke dag) ben ik nog is 6 kg afgevallen!
  Mijn doel is nu om te beginnen met 5 km hard te lopen..(heb nu een tomtom watch met hartslag ) geen muziek..lekker genieten buiten. Je hebt me ook gewezen op myfitnesspal, wat me heel veel inzichten heeft gegeven. Ook wil ik je bedanken voor de uitleg van de core oefeningen. Die wil ik dagelijks blijven trainen. Ook omdat dat oefeningen zijn die minder blessure gevoelig zijn en wel goed zijn. Omdat ik 50 ben en mijn frozen shoulder nog niet helemaal over is wil ik niet nog is lang ergens last van hebben.
  Wat ik van jou verwacht….tja…ga zo door..zou ik zeggen…dan kan ik ook zo door gaan?
  Ik denk…als ik 5 km kan lopen kan ik er ook 10…dus dat is mijn volgende doel….?
  Voor mij werd het tijd om het roer om te gooien…dus dikke duim voor jou en 1 voor mij..?

 4. Hoi,hoi,hier je grote fan uit Belgie!En of ik het allemaal volgehouden heb!Mijn doel was gewoon terug confortabel in mijn golfkleren en zomerjurkjes kunnen van vorig jaar,die spullen zijn niet zo goedkoop en het ging hem bij mezelf over een 4-tal kilootjes rond de middel.Je weet wel,een klein buikje,love handles enz…en ja hoor,ik kan weer ALLES aantrekken zonder dat ze spannen!Ok heel veel bijgeleerd hoor,vooral dan het extra nemen van eiwitten,veel groentjes en minder snoepmomentjes,de gezonde tussendoortjes zijn ook een favoriet geworden.En zoals je weet ben ik grote fan van je touwtje springen work-out die ik al gemakkelijk 3 keer per week dubbel doe(ik doe er nog 8 minuutjes bij soms) doe buiten mijn andere sporten.(golf is ook veel stappen hee,en ook 2x per week bodystyling).Het was heeeeeel fijn en superleuk,vooral ook de begeleiding errond van jou.Ik keek altijd heel erg uit naar maandag en ook je eerlijkheid stel ik enorm op prijs(als het eens wat minder ging of een wreetbui)want zo is het leven toch hee!Ik zou zeggen doe zo verder!Heel erg bedankt Marloes!Isabelle uit Belgie!

 5. Hoi Marloes,
  Hier nog een grote fan hoor!
  Ik eet al een hele poos gezond en beweeg veel maar val maar niet af. Ik weet door joi dat ik door moet zetten omdat ik weet dar ik gezond bezig ben. Als ik dan een geniet momentje heb zeggen mensen uit mijn omgeving dat ik dat misschien niet moet doen, maar dan noem ik jou altijd en geniet ik lekker verder hihi.
  Wat ik bereikt heb in de afgelopen periode is dat ik zonder meteen snaai trek te krijgen op de bank kan zitten ‘s avonds.
  Ik ben een periode van zo’n 3 weken elke avond dat ik thuis was rond 19.30/20.00u naar boven gegaan. Zo doorbrak ik mijn “normale” ritme en kwam ik van dat zeur stemmetje in mijn hoofd af. Het is nog miet helemaal weg, maar wel bijna en ik ben daar wel trots op.
  Die kilo’s gaan er heus een keer af als ik doorzet. De aanhouder wint!

 6. Hoi Marloes,
  Ik volg je blog al jaren met heel veel enthousiasme. Wat ik zo plezierig vind is dat je altijd simpele recepten en tips geeft, dus alles goed te volgen. Eigenlijk volg ik al jaren een gezonde leefstijl, maar ik vind het prettig om regelmatig weer een bevestiging in jouw video’s terug te zien. Of als ik toch even een dipje heb dan kijk ik gewoon even een video en dan ben je er zo weer door!
  Ik sport zo’n 4 a 5 x in de week (hardlopen of bodypump, body attack of x-co bij basicfit). Nu zou ik ook wel graag in de fitnesszaal oefeningen willen doen, met name voor mijn buik en billen (armen en benen eigenlijk ook). Maar ik weet nooit zo goed welke apparaten ik dan moet doen en hoe ze werken. Kun jij daar eens een video aan wijden?

 7. Hoi Marloes,

  Ik ben superblij dat ik via youtube bij jou terecht ben gekomen zo’n 3 maand geleden.
  Het was mijn bedoeling om wat oefeningen thuis te doen met dat ik s avonds door mijn dochterje het huis niet uitkan.
  Maar jouw site heeft me zoveel meer geboden!!
  Ik ben gezonder gaan eten en doe vooral de hiit oefeningen wat leidt tot een strakker (vooral inner core) lichaam en een gewichtsverlies van 5kg.
  Ik heb zo mijn favoriete gerechtjes en heb vooral geleerd dat af en toe zondigen geen kwaad kan ?
  Alleen heb ik wat schrik voor de vakantie die eraan komt. Hopelijk laat ik mij niet gaan. Enige tips om mij van vreetbuien te weerhouden? Of om niet meerdere keren het buffet aan te vallen ?. Ik weet dat eerst water drinken helpt, maar ik overeet mij gemakkelijk als het smaakt.
  En nu ik op gewicht ben, voel ik dat ik het al iets meer loslaat allemaal.
  Zou het ook mogelijk zijn, het aantal ‘standaard dan’ kcal te informeren per workout of is dat te moeilijk??

  Ik vind het echt super fantastisch wat je allemaal doet … Alle posts met inspiratie, aanmoedigingen de eerlijkheid/no nonsense.. En vooral het enthousiasme waarmee je dit doet.
  En dat je zoveel mogelijk éénieder persoonlijk probeert te beantwoorden is niet alledaags!!
  Doe zo voort!! Echt SUPER
  Grtjs
  Een belgische fan

 8. Hey Marloes! Ik had geen doel. Dan heb ik je challenge niet goed mee gedaan he, dat was de eerste opdracht??. Ik heb het vooral gevolgd vanwege tips en advies. Zo sport ik nu 3x in de week, eet ik nóg gezonder (huttenkase, volkoren brood, kipfilet op brood) en ben ik daarbij 3kg afgevallen zonder de intentie om af te vallen. Water drink ik al jaren alleen maar, gaat me makkelijk af. Lijkt het nou zo of zit er een paarse gloed in je haar? Het lijkt wel witter…misschien dat ik je voor zaterdag nog een foto stuur van mij in sportkleding. Leuke food foto’s is niet mijn ding. Ik doe ook veel oude sportfilmpjes en zo deed ik van de week een opname uit 2015 met de titel: get ready for te summer. Je blogte pas dat je nu juist wel buiten sport, dus misschien is dat weer een idee. Verder heb ik geen suggesties, haha ik spit heel jouw website af, daar staat al zoveel informatie dus ik heb geen verzoekjes (gelukkig dat anderen dat wel hebben;)). Groetjesss!

 9. Hoi Marloes,
  Bedankt voor alle goede tips en vooral ook je eerlijke manier van doen!
  Ik heb in het begin van de challenge echt moeite gehad met omschakelen
  Stiekem had ik de periode ervoor toch nog al wat gesnoept
  En ja… voordat ik dat ‘snoepgevoel’ kwijt was waren we toch wel een paar weekjes verder?
  Maar het is uiteindelijk toch gelukt!
  Ik ben weer helemaal over op de gezonde manier v leven en heb daarbij ook veel aan je recepten, tips en workouts.
  Er is 4 kilo af. Precies de kilootjes die er afgelopen winter aan waren gekomen!
  Ik ben er heel blij mee! En ik merk ook dat ik fitter ben en beter in mijn vel zit!
  Van mensen om mij heen kreeg ik ook al complimenten.
  Al doe ik het voor mijzelf hoor! Niet voor anderen. Maar ik vind het gewoon heel leuk dat gezond leven positieve reacties oplevert!
  Super bedankt voor je positieve begeleiding!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram