Onzeker over lichaam
Afvallen Lichaamsmetingen

Onzeker over je lichaam – Mijn tips en adviezen

Door

We zijn allemaal wel eens onzeker over ons lichaam. Bij sommigen kan deze onzekerheid hun humeur of zelfs hun leven flink beïnvloeden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! In deze video geef ik je tips en adviezen over hoe je met dit onzekere gevoel kunt omgaan.

Iedereen is wel eens onzeker

Mijn belangrijkste boodschap van deze video, is dat echt IEDEREEN wel eens onzeker is over bepaalde delen van zijn/haar lichaam. Dat is ook helemaal niet erg! Probeer dus te accepteren dat je af en toe niet helemaal 100% zeker bent.

Deze onzekerheid komt onder andere doordat we ons vergelijken met ‘perfecte’ beelden uit de (social) media. Door een perfecte houding, belichting, het gebruik van make-up en vaak zelfs filters of photoshop, lijken lichamen van veel mensen perfect. Dit geeft vaak een heel vertekend beeld!

Bovendien is iedereen anders. Je vergelijkt jezelf misschien met iemand met grotere borsten, een slankere taille of met meer spieren, terwijl jouw lichaam gewoon niet zo gebouwd is. Ook weer een onrealistische vergelijking dus.

Onzekerheid niet erg?

De meeste vormen van onzekerheid zijn in mijn ogen heel normaal. Zo lang je maar onthoud dat jij mooi bent zoals je bent! Schoonheid heeft niets te maken met lichaamsgewicht. Bovendien is het uit eindelijk veel belangrijker wie we zijn en wat we doen, dan hoe we eruit zien. Merk je dat jouw onzekerheid jouw leven gaat beheersen, dan kun je er misschien beter wel iets aan doen!

3 van mijn tips tegen onzekerheid

Ik heb drie tips voor je, waarmee je direct kunt werken aan jouw onzekerheid.

 • Zorg voor een goede houding. Sta rechtop met je borst vooruit. Dit maakt dat je je direct heel anders voelt. Krachttraining kan trouwens helpen bij het krijgen van een betere houding.
 • Besteed wat extra aandacht aan je uiterlijk. Koop kleding die bij jouw figuur past, zorg dat je haar goed zit en/of doe een beetje make-up op. Hierdoor voel je je vaak een stuk beter over jezelf.
 • Praat over je onzekerheden met mensen waar jij je goed bij voelt.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan deze video! Mocht je nog tips hebben voor anderen die je graag wilt delen, dan kun je die altijd hieronder kwijt.

Groetjes, Marloes

Ben jij wel eens onzeker over je lichaam? Wat helpt voor jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. silke 4 jaargeleden

  dankuuuu !!!!!

  Reageer
 2. Sandra CH 4 jaargeleden

  Heeel herkenbaar >.> ik ben vrij slank van mezelf, en ik voel me soms heel slungelig. Ik krijg ook commentaar op mijn figuur (“real wonen gave curves”, om maar eens iets te noemen..) Tot een vriend een keer zei dat ik met een topmodel was. Toen vond ik het natuurlijk minder erg ? als ik me nu onzeker voel denk ik me gewoon in dat ik over de catwalk loop! Dus een beetje tip 1 ?

  Reageer
 3. Sabrine 4 jaargeleden

  Woww die foto van al die vrouwen die 70 kilo wegen is echt een eye opener voor mij!

  Reageer
 4. Wivineke 4 jaargeleden

  Super goede video!! Mijn brein is ook ooit zo raar.. trek ik een mooie jurk aan bijvoorbeeld en denk ik ja! Super mooi..
  Dan 15 minuten later denk ik; heb ik geen dikke kont in deze jurk…
  Maarja, zo hebben we altijd wel wat te klagen;) is het mijn figuur niet, zijn het mijn haren wel of mijn make-up!
  Haha wat maken we het ons zelf toch moeilijk af en toe.

  Reageer
 5. Claudia 4 jaargeleden

  Wat ben je toch een topwijf . super bedankt voor dit mooi filmpje .

  Reageer
 6. Sabine1979 4 jaargeleden

  Wat ik dan vaak heb…..is dat ik niet snel een rokje of jurk aandurf vanwege mijn brede heupen en vollere kont. Dat die ronde vormen juist te veel opvallen.
  En dan zie ik wel eens een dikkere vrouw langs lopen die zoiets wel draagt en dan denk ik: als het haar prima staat waarom dan bij mij niet? Dat is dan mijn eye opener.

  Die knop kunnen omzetten als je naar mooie foto’s kijkt is nog wel een dingetje.
  Vaak denk ik: het zou wel cool zijn om zo te zijn terwijl ik eigenlijk blij zou moeten zijn met het gezonde lichaam wat ik nu heb. En zóu kunnen werken voor wat ik wil. Maar ieder lichaam is, en vormt zich anders…

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Helemaal waar! Logisch dat je af en toe zo’n ‘had ik maar’ momentje hebt 😉

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.