Chocolade cravings
| 26 mei 2019

Ongezond eten – Wat eet ik wel en niet?

Een toepasselijk artikel op zondag, want dat is meestal een van de dagen dat ik lekker geniet van iets ongezonds. Als je me langer volgt, dan weet je vast en zeker dat ik écht niet altijd gezond eet. Ik ben een enorme fan van genietmomentjes en geloof dat die een gezonde leefstijl haalbaar maken op lange termijn. En ik houd gewoon ontzettend van sommige ongezonde producten :).

Ik eet niet alles…

10 Ongezonde producten die ik super graag eet

Hieronder een aantal dingen die ik ZO ontzettend lekker vind en dus graag regelmatig verwerk in mijn gezonde leefstijl.

 • Gele m&m’s. pindarotsjes en chocoladerepen, bij voorkeur met karamel/zeezout/noten. Chocolade is echt m’n guilty pleasure nummer 1.
 • Softijs, Mc Flurry en schepijs staan ook echt heel hoog in het rijtje. In de winter neem ik dat echter bijna nooit, omdat ik best een koukleum ben.
 • Sushi is ongezonder dan veel mensen denken. Toch vind ik het heerlijk! Bijna elke maand eet ik wel een keer (veel te veel) sushi.
 • Snoepjes en drop daar heb ik soms ZO veel zin in. Lang niet altijd, maar als ik ‘in de stemming ben’, dan vind ik het heerlijk.
 • Uit eten gaan vind ik super lekker en ontzettend gezellig. Het komt dus heel regelmatig voor dat ik gewoon lekker geniet en dat ik niet let op hoe gezond de keuze is die ik maak. Er zijn echter ook momenten dat ik wél wat bewuster kies. Het is net waar ik zin in heb op dat moment.
 • Ik kan ontzettend genieten van een alcoholisch drankje op z’n tijd! Niet elke week, maar toch best regelmatig. Voor sambuca en rum-cola zijn favorieten de laatste tijd. Ik gebruik dan wel weer cola light. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.
 • Pannenkoeken zijn echt TE lekker! Vaak maak ik gezondere varianten, maar soms ga ik gewoon heerlijk all the way.
 • Koekjes vind ik niet allemaal even lekker. Een roze koek zie je me bijvoorbeeld nooit eten. Maar bijvoorbeeld Americain cookies of chocolate chip cookies vind ik wél ontzettend lekker.
 • Chocoladetaart of ander lekker gebak kan ik vaak niet weerstaan. Ik ben echter wel kritisch op gebak. Ook hierover lees je meer hieronder.
 • Patat vind ik op z’n tijd erg lekker. Ik moet echter zeggen dat ik het ook heel vaak bewust niet neem. Ik moet er echt voor in de stemming zijn. Het fijnst vind ik patat in een restaurant, met lekkere kruiden. Dan is het gecombineerd met een gerecht, wat ik heel fijn vind. Ook moet het echt goed doorgebakken zijn, anders vind ik er niet zo veel aan.
aanleg om dik te worden feit fabel

10 ongezonde dingen die ik vrijwel nooit eet

Er zijn ook best veel dingen die ik niet eet. Niet omdat ik het niet ‘mag’ eten van mezelf, maar eigenlijk gewoon omdat ik ze niet zo mega lekker vind. Ik lust het allemaal wel, maar echt geweldig is het voor mij niet. Heel bewust kies ik er dus voor om de producten hieronder over te slaan. Dan kan ik vaker chocolade en ijsjes eten ;).

 • Fastfood van bijvoorbeeld Mc Donalds, Burger King of KFC. Ik vind het gewoon niet écht lekker. Als ik samen met Sven naar de Mc Donalds ga, neem ik vaak gewoon alleen een cola light of ik neem een Mc Flurry :). Ik eet dan uiteraard op een ander moment iets extra’s.
 • Normale frisdrank en vruchtensappen drink ik nooit. Ik vind het gewoon zo zonde om calorieën en suiker te drinken :). Het is voor mij zo veel fijner om iets lekkers te eten in plaats van te drinken. Light frisdrank neem ik zoals je waarschijnlijk weet wel regelmatig.
 • Oliebollen eet ik nooit, omdat ik er last van mijn buik van krijg. Mijn darmen kunnen het niet zo goed aan. Daardoor ben ik ze ook minder lekker gaan vinden en mis ik het dus eigenlijk helemaal niet.
 • Slagroomtaart vind ik niet zo bijzonder. Er zijn ook veel andere taartsoorten die ik niet heel speciaal vind, bijvoorbeeld vruchtenvlaai. Als iemand dit trakteert, dan sla ik met alle liefde over. Ik bewaar mijn genietmomentje liever voor iets dat ik ECHT lekker vind.
 • Milkshakes neem ik nooit, om dezelfde reden als die bij frisdrank. Ik eet liever calorieën dan dat ik ze drink. Wat mij betreft is het ongelofelijk dat je een milkshake zou kiezen als je ook een softijsje kunt eten :).
 • Croissants (in Nederland) vind ik ook vaak tegenvallen, dus ik neem ze niet. Bij een Belgische of Franse bakkerij vind ik ze echter wél heerlijk. Daar ben ik echter niet vaak, dus eet ik vrijwel nooit een croissant.
 • Volvette en suikerrijke vla en kwark vind ik ook de ‘calorieën niet waard’. Ik vind naturel kwark of yoghurt met vers fruit net zo fijn. Heel af en toe neem ik wel eens Optimel vanillevla. Voor een luxe toetje neem ik dan liever (je raad het al) ijs :).
 • Borrelhapjes zoals droge worst en borrelnootjes vind ik niet zo speciaal. Ik kan er dus vaak wel van af blijven. Soms betrap ik me er echter op dat ik trek heb op een feestje en aan de borrelnootjes ga. Gek genoeg kan ik er heel slecht vanaf blijven als ik dan inmiddels 1 handje heb gehad. Zo stom, want écht lekker vind ik ze niet.
 • Eten van de snackbar neemt Sven best wel vaak. Hij vind het heerlijk. Ik vind het echt niet zo bijzonder. De patat is vaak gewoon niet zo goed doorgebakken en ook bijvoorbeeld een frikandel vind ik niets aan. Op zn tijd een kalfskroket of een kaassouflé vind ik dan wel weer heel lekker, maar echt niet veel vaker dan 1x per jaar, haha. Oh…raspatat wil ik wel nog eens nemen! Vaak eet ik liever een maaltijdsalade als Sven patat besteld. Ik neem dan liever ‘s avonds een chocoladereep als genietmomentje.
 • Speklapjes, slavinken, worstjes en ander vet vlees daar doe je me echt geen plezier mee. Ik eet liever mager vlees, vis of vegetarische/vegan vleesvervangers.

Mijn conclusie

Wat ik je mee wil geven met dit artikel, is dat het in mijn ogen helemaal niet erg is om regelmatig iets ongezonds te eten. Het is echter wel heel waardevol om te bepalen wat jij écht lekker vind en wat eigenlijk niet zo hoeft. Door dit goed van jezelf te weten, kun je makkelijker dingen af slaan, omdat je weet dat je later iets gaat krijgen dat je nog veel lekkerder vind. Over het algemeen weet ik dat ik meer neig naar zoet dan naar zout.

Probeer dit ook eens voor jezelf te bepalen! Denk goed na over ongezonde dingen die je mega lekker vind. Misschien ontdek je ook wel dingen die je best vaker kunt overslaan.

Groetjes, Marloes

Wat vind jij mega lekker? En wat hoeft niet zo voor jou?

8 reacties

 1. Leuk om te lezen! Ja, chocolade op nummer één,maar dat zal bij veel vrouwen zo zijn.
  Verder eet ik al een paar jaar alleen als ik het een 8,9 of 10 vind.
  Dus gebak alleen van Holtkamp of een andere goede banketbakkerij ( Amsterdam) en anders gewoon niet.
  En zo doe ik dat met alles. Dan laat je heel wat staan en niet omdat het niet mag,maar omdat je het zelf niet wil.

 2. Om chocola geef ik dus niks! Ik hou meer van hartige dingen, zoals allerlei kaasjes, olijven en Spaanse of Italiaanse worst. Maar dat eten we alleen in het weekend. Taart doet me niet veel alleen zelfgebakken appeltaart kan ik niet weerstaan. En wijn vind ik (te) lekker!!

 3. Mijn grote valkuil, ik vind bijna alles lekker. Ik kreeg vroeger van alle moeders van vriendinnetjes een complimentje omdat ik mijn bordje altijd leeg at en omdat ik geen kieskouwer was. Het heeft bij mij geresulteerd in zwaarlijvigheid! Ik heb daarom ook nooit gestraft of kinderen gecomplimenteerd omdat ze wel of niet goed eten. Inmiddels ben ik drie keer oma en laat ik mijn kleinkinderen zo weinig mogelijk snoepen maar geef ze heel af en toe iets lekkers, ze mogen dan zelf kiezen een van hen kiest met drinken steevast voor water 8 jaar is hij. Chocola vind hij niet lekker en dat bepaalt hij zelf! De jongste mag nog geen snoep 11 mnd en de oudste die is 9 jaar, is wel een zoetekouw die lust heel graag van die zoetzure snoep waar mijn tenen krom van trekken! Ik heb ook weinig in huis voor ze dan kom ik er zelf ook niet aan. Wel lust ik zelf heel graag een speciaal biertje, dat vind ik een traktatie. Maar ja….Ik lust alles en vind héél veel dingen lekker. Patat eet ik niet daar wordt mijn maag niet zo blij van net als paprika en komkommer, da’s dan wel weer jammer. Rauwe worteltjes krijg ik jeuk van in mijn mond(allergie) net als bepaalde appels en heel jammer, aardbeien! Sommige noten kan ik ook niet tegen.
  Ik vond het leuk dit te lezen.

 4. Ik sluit me aan bij dat wat Conny zegt. Dit probleem heb ik dus ook. Er is niets dat ik niet lust… Klinkt mss heel erg raar. Maar is echt waar! Dat is ook bij mij de reden dit ik overgewicht heb. Hartig maar ook zoet maakt eigenlijk niets uit. Chocola, stukje droge worst, snoep, wijn (echt heerlijk met een stukje kaas). Maakt allemaal niets uit. Ik schuif het steeds weer naar binnen……… pffffff frustratie…….

 5. Hee Marloes,

  Wat leuk om dit artikel te lezen! Ik ben ook zo’n persoon wat veel dingen lekker vindt, ik kan echt genieten van eten en vooral ook zoete dingen doen het goed bij mij haha.. maar door dit artikel ben ik me wel meer bewust gaan worden wat ik echt lekker vindt en wat ik wel lekker vind maar niet heel bijzonder. Ik ben bijvoorbeeld gek op ijs of lekkere toetjes en op chocola. Alleen mijn darmen reageren op chocola dus dat probeer ik te beperken dan af en toe gewoon een lekker toetje haha!

 6. Bij mij hetzelfde: chocola is absoluut nummer 1! Gevolgd door gebak en koekjes (chocolate chip, stroopwafel, bastogne, Oreo, etc)… En bijv. donuts en wafels. Soms heb ik ook écht zin in zoete drop of Engelse drop. Heel af en toe heb ik zin in chips, maar dan koop ik een klein zakje Dorito’s of zo. Iets met anders een hele zak alleen opeten ;). En toastjes met smeersels is ook lekker, maar dan meer om te delen met anderen. Bijv. patat van de snackbar vind ik inderdaad ook niet veel aan. Maar een softijsje zou ik ook niet kopen, dan liever Italiaans schepijs in een lekker smaakje! Kortom, mijn genietmomentjes zijn vooral zoet 😀

 7. Wat ik mega lekker vind en moeilijk kan weerstaan is een vers wit bolletje met pindakaas extra crunchy met hagelslag.. Zo enorm lekker 😄

  En net als jij ben ik gek op chocola, in bijna iedere vorm 😄

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram