| 7 januari 2015

Motivatietip: Positieve Herinneringen

Collage briefjes

We zijn inmiddels alweer bijna een week bezig met de ‘Gezond in januari’ challenge. De eerste paar dagen zit je aak vol energie en motivatie om het gezond leven vol te houden. Na een tijdje zal het echter steeds lastiger worden om vol te houden. Er zijn een aantal trucjes om jezelf te helpen deze motivatie te houden. Vandaag deel ik er een met je, het plakken van briefjes met positieve woorden!

Als ik jullie reacties onder de artikelen lees, gaat het met de meesten van jullie super goed met gezonder leven. Dit wil ik natuurlijk zo houden, dus vandaag wat extra aandacht voor een dagelijkse motivatie-boost! Om motivatie te krijgen en te houden, is een positief gevoel cruciaal. Gezond blijven leven is nou eenmaal een stuk gemakkelijker als je vrolijk en gelukkig bent. In periodes dat je verdrietig bent of niet lekker in je vel zit, zal je sneller terugvallen in ‘oud’ gedrag. Als je nog niet zo lang bezig bent met gezonder leven, betekent dit dat ongezonde gewoontes weer langzaam zullen insluipen.

Briefje1
Natuurlijk is het niet realistisch om van jezelf te verwachten dat je altijd vrolijk bent en je goed voelt. Je kunt jezelf echter wel een klein handje helpen! Een goede manier is om briefjes met positieve uitspraken op plekken te hangen die je vaak ziet. Een perfecte plek is bijvoorbeeld naast de spiegel waar je elke ochtend in kijkt, zodat je de dag met een positieve gedachte start. Een ander idee is om een briefje te plakken op de voorraadkast of de koelkast, zodat je een positieve herinnering krijgt zodra je op zoek bent naar iets eten.

Briefje2

Wat voor quote je gebruikt, kun je zelf bepalen! Kijk bijvoorbeeld eens naar de artikelen met fitspiration (hier, hier, hier of hier). Je kunt natuurlijk ook jouw eigen woorden gebruiken, of bijvoorbeeld je persoonlijke doel opschrijven. Of laat iemand waar je veel om geeft iets motiverends op papier zetten! Alles is mogelijk, zo lang het je maar een positief gevoel geeft dat je stimuleert gezond te blijven leven.

Briefje3

De herinnering hoeft niet perse een uitspraak te zijn, je kunt ook denken aan een foto! Kies bijvoorbeeld een foto van jezelf waar je stralend op staat, of waar je een hele leuke herinnering aan hebt. Door het zien van de foto zal je direct een positief gevoel krijgen.

Ik ben benieuwd of je iets met mijn tip kunt! Laat zeker even weten als je hem gaat gebruiken.

Groetjes, Marloes

Ga jij een quote of foto ophangen? Welke? 

6 reacties

  1. Kan ik nu wel gebruiken, gisteren mijn zondig momenten van een paar weken in een avond gepropt 🙁
    Vandaag weer vol goede zin verder en het beschouwen als een verloren moment en geen verloren week!
    Sandra

    1. Wat mij soms helpt om na een ‘zondig’ moment dit dan te compenseren door extra bewegen. Dat geeft dan ook weer nieuwe energie (je hebt je “fout” goed gemaakt) en je hebt kunnen genieten van je ‘zondige’ momentje… En verder…. keep up the good work! Je hebt het een week wél goed volgehouden toch!? Dat zijn 7 goede dagen tegen 1 minder goede…

  2. Bedenk me vandaag ineens dat ik volgende week 2 verplichte bijeenkomsten heb van werk, waarbij voor eten wordt gezorgd. Ik heb er niet echt vertrouwen in dat dat eten matig is in vet, zout en dergelijke. Iemand tips om hier mee om te gaan?

    1. Zorg dat je gedurende de dag voldoende eet, dan heb je niet heel veel honger en kun je een kleine portie nemen :). Ook veel drinken gedurende de dag kan je helpen om niet teveel te eten. Succes!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram