snack na het sporten fluff

Mijn Favoriete Gezonde Avond Snacks

Het blijft voor veel mensen het meest lastige moment van de dag om gezond te eten: de avond! De hele dag doe je zo goed je best en gaat het allemaal prima. Totdat je ‘s avonds ineens onweerstaanbare snacktrek krijgt. Ik geef je mijn favoriete gezonde tussendoortjes voor in de avond.

Veelgemaakte fout

De ‘fout’ die ik heel vaak zie terugkomen, is dat mensen hun uiterste best doen om niets meer te eten in de avond. Vervolgens krijgen ze zo veel trek dat ze op een gegeven moment voor de bijl gaan en ongezonde dingen gaan eten. Naar mijn idee kun je daarom beter juist wél een (gezonde) avondsnack inplannen. Zo heb je uitzicht op nog iets om te eten. Dit helpt voorkomen dat je naar ongezonde dingen grijpt.

Kleine avondsnacks

Op sommige avonden heb ik gewoon zin om iets te eten. Ik heb niet perse heel veel trek, maar vind het toch lekker om op iets te knabbelen. Dan zijn de volgende snacks mijn favorieten:

 • Een stuk fruit. Nu in de zomer eet ik graag meloen, bosbessen, aardbeien, perzik of nectarine.
 • +- drie droge rijstwafels.
 • Een stuk of drie droge cracottes. Ik weet niet wat dat is, maar ik kan daar zo van genieten!
 • Snoeptomaatjes, komkommer of andere rauwkost, soms met hummus als dip.
 • Een volkoren cracker met hüttenkäse, avocado of kipfilet en mosterd.
 • Een paar augurken, soms met een plakje kipfilet of ham eromheen.

Oppo gezond ijs

Grotere avondsnacks

Als ik meer trek heb, neem ik een grotere hoeveelheid. Soms neem ik twee kleinere snacks van hierboven, of ik neem een van de volgende maaltijden:

 • 150-200ml magere kwark (of yoghurt) met fruit en kaneel.
 • 1-2 volkoren crackers of 2-3 rijstwafels of cracottes met gezond beleg.
 • Een eiwitreep (meestal de smartbar crunchy van Body & Fitshop).
 • Een halve bak ‘gezond’ ijs, bijvoorbeeld Oppo of Breyers. Ik doe dit niet te vaak, omdat ik het ERG moeilijk vind om niet de hele bak op te eten ;).
 • 70-100g Vloeibaar eiwit (ik gebruik een fles eiwit, maar eiwit van 2-3 eieren gebruiken kan ook) bakken in een pan als een pannenkoek en beleggen met pindakaas.

Maaltijden voor na het sporten

Als ik thuis kom van het sporten heb ik vaak flink trek. Daarnaast wil ik mijn lichaam goede voedingsstoffen geven in de vorm van eiwitten en koolhydraten. Hierdoor kan ik optimaal herstellen. Mijn favorieten van het moment zijn:

 • Fluff‘ van 150ml melk (ik gebruik vaak halfvolle melk, sojamelk of amandelmelk) met 150g bevroren fruit en 1 scoop eiwitpoeder. Soms daarna nog 2-3 droge cracottes :).
 • Havermoutpap van 250ml melk, 30g havermout, 1 stuk fruit en 1 scoop eiwitpoeder. Soms nog met een lepel pindakaas.
 • 250ml magere kwark met een stuk fruit en 30g granola.

Ik hoop dat ik je wat ideetjes heb gegeven!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw favoriete gezonde avondsnacks?

8 reacties

 1. Ik eet eigenlijk bijna elke avond ongeveer hetzelfde; 500 gram kwark+fruit+granola en daarna +-175 gram noten, wat pure chocolade, een eiwitreep en een glas yoghurtdrink/melk. Best een hoop, ik eet gedurende de dag ook genoeg maar vind het makkelijker om voor het slapen gaan zo vol te zitten dan midden op de dag! ?

 2. Ik vind jouw blog echt TOP! Het motiveert en inspireerd mij om gewoon en gezond te eten, scheelt veel geld en tijd! En gewicht!
  Ik heb ein-de-lijk het caloriën-tellen los kunnen laten en normale porties kunnen nemen. Met het tellen (via eetmeter van voedingscentrum) was ik geneigd zo weinig mogelijk te eten, met zoveel mogelijk vitamines en mineralen, waardoor ik te weinig caloriën binnen kreeg.
  Ik hoop dat je nog lang door gaat met je blog!

 3. Hoi marloes,

  Ik ben een man van 45 die vanaf sept elke dag van de week in de ochtend verschillende workout doe van you tube kanaal het resultaat is 8 kilo lichter dank voor de inspirerende workout.

  Echter heb ik een druk leven met twee banen één in de techniek de tweede als instructeur zwemmen alles bij elkaar 55 uur

  Ik heb het eten ook omgegooid naar diner in de avond naar de middag te brengen. Nu is mijn vraag wat kan ik in de avond als beste eten dit licht tussen 19:00-19:30 en op sommige dagen ga ik om 21:00 al slapen.

  Ik eet nu 3 boterhammen of kan ik beter iets anders eten.?

  Mijn streef gewicht is 85 kilo en mijn lengte is 1,94

  Groetjes,

  Maikel

 4. Woow, ik heb net voor het eerst deze fluff gemaakt. Echt bizar hoeveel fluff je kunt maken met die kleine hoeveelheid ingrediënten! En het vult echt mega erg! Bedankt voor het leuke recept!!!

 5. SUPER dankbaar dat ik je leren kennen heb online…was koolhydrate “arme” recepten en work out oefeningen voor beginners aan het googelen en kwam op jouw uit….ik volg je direct! Fantastisch wat je doet! Zelfs tot in Spanje wordt je gevolgd….ik woon er! xxx

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram