Hoe ik gezonder ben gaan leven

Kun je buikvet afvallen door voeding of oefeningen?

Ik krijg ZO vaak de vraag hoe je buikvet kunt afvallen. Of daar specifieke oefeningen, producten of supplementen voor zijn. Ik heb er al eens over gepraat in mijn video’s op YouTube, maar voor alle duidelijkheid nog 1x het antwoord in dit artikel!

Manieren voor specifiek buikvet afvallen

Laten we beginnen met het belangrijkste: er zijn geen oefeningen, producten of supplementen die specifiek jouw buikvet aanpakken! Ik weet dat er heel veel fabrikanten zijn van fitnessapparaten, shakes of pilletjes die anders beweren, maar trap hier alsjeblieft niet in.

Zelfs door het doen van buikspieroefeningen, krijg je geen platte buik. Deze oefeningen maken je buikspieren sterker, maar zorgen er niet voor dat specifiek het vet op je buik minder wordt.

Plaatselijk vet verbranden op een specifieke plek van je lichaam kan niet. Niet met oefeningen, niet met bepaalde voeding en niet met supplementen of apparaten. De enige manier om écht alleen buikvet kwijt te raken, is een medische ingreep te laten doen. Ik wil wel heel duidelijk maken dat ik je dat zeker niet zou adviseren (bepaalde uitzonderingen daar gelaten).

Zware buikspieroefeningen

Hoe krijg je dan een plattere buik?

Natuurlijk zijn er wel manieren om je buik platter en strakker te krijgen en dus om buikvet te verbranden. Dit doe je door voldoende te bewegen/sporten, gezond te eten en door snoepen en snacken een beetje te beperken. Je richt je in dat geval dus eigenlijk op afvallen in het algemeen.

Waar jouw lichaam het eerste vet gaat verbranden, verschilt per persoon. De ene krijgt eerst slankere armen en benen, de ander verliest direct vet de taille, borsten of billen. Daar kun je helaas niets aan veranderen. Het heeft onder andere te maken met hoe jij genetisch in elkaar zit.

Ook mensen met een appelfiguur (= relatief veel vet rond de buik) kunnen buikvet afvallen. Soms duurt het alleen wat langer omdat dit personen zijn die vaak eerst vet rond de armen en benen verliezen. Houd vooral vertrouwen, het komt echt wel als je gezond bezig bent!

Geduld…

Je begrijpt het misschien al uit de tekst hierboven: buikvet afvallen kost tijd! Ik weet dat dit niet is wat je wilt horen, maar er is simpelweg geen gezonde en snelle optie. Crashdiëten, shakes of andere extreme afvalmethodes lijken misschien aantrekkelijk, maar bedenk je goed dat het vrijwel nooit een blijvende oplossing is. Het resultaat dat je daarmee boekt is vrijwel altijd binnen no time weer weg, omdat je de methode niet volhoudt. Ook is het geen gezonde manier en word je er alles behalve fitter en vrolijker van.

Marloes optima vita

Belangrijk om te onthouden

Wat ik je ook vooral wil meegeven, is dat de hoeveelheid buikvet die jij hebt, zo veel minder belangrijk is dan het soms lijkt! Gelukkig zijn en je goed voelen is ZO veel meer waard dan het hebben van een strakke buik. Ik weet dat het soms niet zo voelt, maar ik weet uit ervaring bij mezelf en bij cliënten dat het zo is.

Hoe mooi het ook kan lijken bij anderen in je omgeving of op social media, besef dat je vaak niet weet hoe het écht gaat met die persoon. Wie weet is diegene wel ongelukkig, obsessief bezig met sporten of eten of zit hij/zij om een andere reden niet lekker in zijn vel. Ik kan je in ieder geval zeggen dat de periodes in mijn leven waarin ik de strakste buik had, niet perse de beste periodes waren. Ik kan je met alle eerlijkheid zeggen dat ik 100% vrede neem met een klein beetje meer vet op mijn buik, als dat betekent dat ik lekkerder in mijn vel zit.

Betekent dit dat ik overgewicht promoot? Nee zeker niet. Ik ben de eerste die toegeeft dat ik me super goed voel bij gezond eten en veel bewegen. Daarbij komt in mijn geval een relatief slank lichaam en een relatief platte buik. Het kan echter ook zo zijn dat jouw lichaam anders in elkaar zit. Wat ik wil zeggen: focus op gezondheid en niet op lichamelijke kenmerken.

Conclusie

Specifiek alleen buikvet afvallen is onmogelijk. Er zijn geen diëten, oefeningen, apparaten of supplementen waarmee je dit gaat bereiken. Natuurlijk kun je wel vet rondom je buik verbranden door lekker te bewegen en sporten en overwegend gezond te eten. Je hoeft daarvoor overigens écht niet al het ongezonde uit je leven te bannen.

Het kost tijd, moeite, aandacht en energie, maar als jij écht een strakkere buik wilt dan gaat het je zeker lukken. Ik hoop alleen van harte dat je jouw eigen mentale en fysieke gezondheid voorop zal stellen ♥.

Groetjes, Marloes

Heb jij ervaring met buikvet afvallen?

 

Eén reactie

  1. Ik ben nu drie maanden bezig met gezonder, iets minder eten en vier keer per week sporten. Flinke heupen, billen en bovenbenen kenmerken mij. Daar gaat het er minder snel af maar toch accepteer ik dat. Ik zie tenslotte dat overal mijn lichaam slanker wordt. Ook de buik. Ik zie echt in dat volhouden en consequent sporten loont. Ik zit nu bij een sportschool waarbij ik mij moet inschrijven voor een kracht cq cardio les en dat maakt wel dat ik elke keer ga. Bij basic fit inschrijven had ik veel meer de neiging om niet te gaan als ik mij moe voelde of geen zin had. Nu ga ik toch omdat “iemand” mij verwacht. Kan het iedereen aanraden!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram