Hoe ik Slank, Gezond en Fit blijf – Mijn Routine

Ik krijg heel vaak vragen over hoe mijn gezonde leefstijl er nu precies uit ziet. Dit is door de jaren heen erg veranderd. Ik heb besloten alles eens voor jullie op een rijtje te zetten in een video. Hier vertel ik dus in het kort welke beweging ik krijg, wat ik eet, waarom ik bepaalde keuzes maak en wat mijn ervaringen zijn. Alles over fitness, sporten, voeding, eten en fit blijven dus!In de video verwijs ik naar een aantal andere artikelen en video’s:

 • Het artikel met mijn favoriete maaltijden
 • De video over behoefte / hoeveel je zou moeten eten
 • De video over het minderen van koolhydraten
 • De video over gezond leven volhouden

Hoe ik Slank, gezond en fit blijf

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Ik wil nog even een keer zeggen dat ik het heel belangrijk vind dat je niet mijn leefstijl overneemt. Het is veel waardevoller om jouw eigen gezonde routine te ontwikkelen. Dan houd je het langer vol omdat het beter bij jouw persoolijke leven past.

Heb jij nog vragen aan mij? Dan kun je die altijd hieronder kwijt.

Groetjes, Marloes

Verschilt jouw leefstijl veel met die van mij?

14 reacties

 1. zelf ben ik iemand die zich wel goed voelt bij koolhydraten, maar dan weer niet bij vezels wat het wel lastig maakt op een veganistisch dieet. bij veel vetten voel ik me moe en eiwitten, ik voel me er niet slecht bij, maar ik krijg er ook niet echt veel energie van dus die houd ik gewoon op 15-20% van mijn dagtotaal. zo krijg ik er voldoende van maar ook niet te veel.

  ik vind dit een heel interessante video en ook een helpende. niet helpend als in ik ga je patroon overnemen, maar helpend als in iedereen is anders. ik vind het soms moeilijk hoe andere minder/meer eten dan ik of anders eten, maar zo zie je maar dat iedereen anders is en dat ook ok is.

  trouwens, ik weet niet wat het is maar je ziet er heel goed uit in deze video! heb je wat veranderd?

 2. He, Marloes,

  Ja ik vond ook dat je was veranderd. Volgens mij je haar?
  Ik vind je video’s altijd zo leuk om naar te kijken, en ik haal er uit wat voor mij belangrijk is.
  Ik volg een koolhydraatbeperkte levenswijze en dat houdt in dat ik 2 maaltijden en tussendoortjes niet boven de 5 gram koolhydraten kom en 1 maaltijd koolhydraten erbij eet. Dit houdt in dat ik meer eiwittten en vetten eet om een verzadigend gevoel te krijgen. Ik voel me er heel goed bij behalve op mijn trainingsdagen (ik doe 2 lessen slim&fit in de week en 1x krachtschema, weekends 2x wandelen 6.5 km per uur) dan ben ik vermoeider en dus adviseren ze op de sportschool meer koolhydraten te eten maar dat wil ik eigenlijk niet. Heb jij nog een tip? Ik wil mijn vetpercentage graag naar beneden hebben (is nu 27.5% ) en mag best wat meer spieren! Ik eet tussen de 1400 – 1800 kcal op een dag!

  Groetjes van Heidy (IG thuisby)

  P.s. ik heb je nog maar net ontdekt maar vind je op social media zo inspirerend. Ga zo door!

  1. Ik heb inderdaad een tijdje terug mijn haar gekleurd :). Ik zou inderdaad op sportdagen ook wat meer koolhydraten eten als ik je verhaal zo hoor. Ga anders eens langs bij een diëtist bij jou in de buurt.

 3. Hey Marloes!

  Goede tips!!
  Ik heb een vraagje. Ik heb best wat ondergewicht en ik moet aankomen.
  Ik ben daar nu ook aan het werken. Ik sport 4x per week ongeveer 45 minuten en doe ook staand werk waarbij ik ook de hele dag aan het lopen ben +/- 20 uur per week.
  Ik merk aan mijn lichaam dat ik heel veel moe ben. Ik probeer meer te eten wat al iets beter lukt maar nog niet goed genoeg. IK weet dat het goed is om te sporten dus ik blijf dat ook doen. Wat raad jij aan? Is het verstandig om evengoed 4x te sporten of niet?

  Liefs RIan

  1. Hi Rian. Het is inderdaad misschien verstandig om de komende tijd wat minder te sporten. Dan geef je je lichaam de kans om eerst wat sterker te worden. Neem anders eens contact op met een diëtist bij jou in de buurt.

 4. Hey marloes, ik ben nu al een tijdje goed bezig met afvallen. Ik merk dat ik overal centimeters verlies behalve bij mijn armen en dat is nou juist de plek waar ik centimeters wil verliezen!!! heb je misschien tips?

 5. Hallo Marloes,
  volg ook sinds kort je blogs op Facebook & Instagram. Allemaal heel interessant voor mij, je brengt altijd zo’n leuke interessante tips die voor mij gemakkelijk te volgen zijn. Ik probeer 1x in de week naar de fitness te gaan en ga deze ook binnenkort misschien wat opschroeven. Ik dacht steeds dat ik gans het parcour moest doorlopen en met de tip om een cardio dagje in te schakelen zou inderdaad ook interessant zijn. Ik blijf je zeker volgen

 6. Hoi Marloes!
  Echt leuk om je video te zien, omdat ik het helemaal met je eens ben. Ben nu ook aan het kijken wat het beste voor mij werkt. Één vraag: ik ben sinds 2/3 maanden best fanatiek aan het sporten (3x 2u per week) maar merk dat ik ineens niet meer afval, terwijl ik niet meer ben gaan eten. Nu is mijn lichaam wel wat strakker aan het worden, maar ik wil nog steeds graag vet van mijn buik af en nu ontwikkel ik buikspieren terwijl er nog vet overheen zit. Heb je hier een tip voor?

  Groetjes Merel

 7. Hoi Marloes,

  Ik vond jou video erg leuk en heb er veel aan. Ik ga donderdag naar diëtiste bij mij in de buurt. Wil nu aan mezelf werken en idd voor mezelf en niet voor een ander.

  Blijf jou zeker volgen.

  Liefs Marit

 8. Ha Marloes,

  Hele leuke video weer, ik wordt gewoon enthousiast van jou enthousiastme! Mijn leefstijl is sinds jaren ongeveer hetzelfde als jou, ik heb alleen in het verleden een eetstoornis gehad en dat blijft altijd een hekel punt.. wanneer ik iets afwijs of een andere keuze maak wordt er vaak letterlijk hardop gedacht; het gaat zeker weer niet goed? Waar heb je last van? Maar ook de opmerkingen die jij krijgt hoor ik vaak.. mensen beseffen niet dat ze mij hier ook pijn mee doen. Ik heb een gezond gewicht, ik eet goed, ik geniet enz. ik voel me ook goed bij mijn gezonde eet en beweegpatroon. Alleen voel ik de laatste tijd vaak een druk om dan niks meer af te slaan en alles klakkeloos mee te doen.. ik zal deze video dan ook zeker aan mijn omgeving laten zien, misschien voor hun een wijze les.. dat er meer mensen zijn die iets afslaan 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram