Buikvet verbranden
Afvallen Beweegtips Voedingstips

Hoe kun je Buikvet Verbranden? – Vetverbranding #3

Door

Een van de meest gestelde vragen blijft hoe je buikvet kunt verbranden, hoe je een platte buik krijgt of hoe je een sixpack kunt krijgen. In de serie over vetverbranding, kon een video over dit onderwerp dus niet ontbreken. Ik probeer je zo kort en duidelijk mogelijk te vertellen over hoe buikvet verbranden gaat.

Hieronder geef ik je nog even heel kort de highlights uit de video, omdat ik weet dat niet iedereen het fijn vindt om video’s te kijken. Ik leg het daarin echter wel iets uitgebreider uit.

Niet lokaal vetverbranden

Je kunt helaas niet beslissen waar vetverbranding plaats vindt. Direct vet verbranden van je buik gaat dus niet lukken. Jouw lichaam bepaalt waar het vet als eerste vanaf gaat.

Mijn belangrijkste tips

Om vetverbranding teweeg te brengen, moet je minder calorieën binnen krijgen dan je nodig hebt. Bij 7700 calorieën minder eten en drinken dan je behoefte is, val je 1kg af. Dit is een hele grote hoeveelheid. Vetverbranden kost dus tijd. Je kunt twee manieren gebruiken:

 • Minder calorieën innemen door gezondere productkeuzes te maken.
 • Meer verbruiken door meer te sporten en bewegen.

Ik zou altijd een combinatie van deze twee aanhouden. Mijn advies is om maximaal 500kcal minder te eten dan je behoefte. Je zult dan ongeveer een halve kilo per week afvallen.

Een platte buik is niet alles

Onthoud echter dat een platte buik echt niet zo mega belangrijk is. Gezondheid gaat altijd voor! Bovendien gaat vetverbranding echt niet vanzelf, het kost dus heel veel tijd en inspanning. Bedenk je goed of je dit het allemaal waard vindt. Vooral geduld hebben is belangrijk, een platte buik krijg je niet in een paar maanden.

Groetjes, Marloes

Heb jij een verzoekje voor de volgende video over vetverbranding?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Anouk 4 jarengeleden

  Ik vraag me echter af hoe ik nog steeds vet heb(vooral bij mijn dijen en niet buik) terwijl ik bijna ondergewicht heb.

  Reageer
  • Vera 4 jarengeleden

   Wat vet is toch juist gezond?!?! Houd je warm, dus je lichaam kan de eigen temperatuur goed regelen, je hebt het nodig als energie. Dus hopelijk hou je dat vet en kom je juist niet op ondergewicht!
   Eigenlijk zou de focus niet vetverbranding moeten zijn (hoor ik trouwens ook niet bij Marloes terug hoor), maar goed voor je lichaam zorgen en je lichaam gezond houden. En ja, daar hoort gezonde voeding en sporten en bewegen bij. Maar wel met een grens….voor mij in elk geval! En dat de een wat fanatieker sport of gezonde voeding wat verder doorvoert….helemaal prima. Zolang we niet doorslaan en te fanatiek worden, te mager en te weinig vet!!

   Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   We hebben inderdaad allemaal vet! Dat hebben we nodig om in leven te blijven. Vrouwen hebben een hoger vetpercentage nodig dan mannen :).

   Reageer
 2. Es 4 jarengeleden

  Hoi,
  Ik heb jarenlang in de sportschool gesport. Fitness, bootcamp, spinning etc. Maar het gaat mij erg tegenstaan. Toch wil ik graag net zo slank blijven als nu (1.74m – 60 kg). Liever ga ik op een teamsport zoals voetbal of korfbal. Daar haal ik veel meer plezier uit. Naar de sportschool ga ik nu met zware tegenzin. Als een soort moeten. Maar één grote angst houd mij tegen de sportschool op te zeggen: de angst om aan te komen. Ik zit er in dubio nu. Is 2x per week trainen bij bv de korfbal ook voldoende om slank te blijven? Of is de sportschool echt een must?

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Nee joh! Iedere vorm van sporten is prima :). Gewoon lekker doen wat je leuk vindt!

   Reageer
 3. Syl buck 4 jarengeleden

  Hallo, ik ben 55 jaar en vind zweten en sportschool vreselijk, ben echter niet lui.

  Heb je tips hoe ik toch af kan slanken zonder sportschool, bwv spreken…aanrechtoefeningen?..oefeningen @work..ik werk in de zorg..verpleeghuis..oefeningen die ik aan het bed kan doen zonder dat het al teveel opvalt?

  Ik laat me verrassen..grts Syl

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Ik heb heel veel thuisworkouts op mijn blog staan! Groetjes

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: