Hoe krijg je een sixpack
Afvallen Voedingstips

Hoe krijg je een sixpack? Voor zowel mannen als vrouwen.

Door

Al jarenlang krijg ik de vraag: Hoe krijg je een sixpack? Tot nu toe heb ik er nog nooit een duidelijke video over gemaakt. Ik vind het namelijk een ontzettend dubbel onderwerp. Ik heb heel veel nagedacht over hoe ik dit op de juiste manier bespreekbaar kon maken. Naar mijn idee heb ik die manier gevonden! Kijk mee naar deze video, waarin ik je tips geef…maar je ook probeer aan het denken te zetten…

Ik wil je vragen vooral de hele video af te kijken, zodat je geen belangrijke informatie mist. Om deze reden heb ik ook geprobeerd hem kort te houden.

Hoe krijg je een sixpack?

Bij het krijgen van een sixpack zijn een aantal dingen ontzettend belangrijk. Ik bespreek ze uitgebreid in de video, maar hier nog even kort alles op een rijtje:

 • Besef dat het genetisch niet altijd haalbaar is.
 • Werk aan vetverbranding met voeding en beweging.
 • Doe buikspieroefeningen om je buikspieren beter zichtbaar te maken.
 • Heb (veel!) geduld.
 • Bedenk jezelf eens waarom je dit eigenlijk wilt…

Mijn eigen ervaring

Zoals ik in de video vertel, ben ik atletisch gebouwd van nature. Daardoor zal ik nooit mega dun worden en zijn mijn spieren vrij aanwezig. Mijn buikspieren zijn dan ook zichtbaar bij een relatief hoog vetpercentage. De meeste vrouwen moeten veel meer vet verliezen voordat ze zichtbaar zijn.

Ga jezelf dus nooit vergelijken met iemand anders, hoe lastig dat ook is! We zijn nu eenmaal allemaal anders. Om heel eerlijk te zijn had ik soms ook wel iets minder duidelijk zichtbare spieren willen hebben…maar ik vind sporten nu eenmaal onwijs leuk en ik voel me er fit bij. Dit is mijn lichaam en daar ben ik gewoon super trots op!

Bewust trainen voor een sixpack is niet iets wat ik zou doen. Ik probeer tegenwoordig juist meer de focus te leggen op hoe ik me voel, in plaats van hoe ik eruit zie.

Ik hoop dat mijn dubbele doel van deze video goed overkomt :).

Groetjes, Marloes

Heb jij (of had jij) een sixpack? Zou je dat willen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Sandra UA 3 jaargeleden

  Haha ik heb geen sixpack blokjes of ambitie voor een zichtbare sixpack. Ik heb wel een verticale buikspierlijn. Ik ben vrij tenger gebouwd, en heb een relatief laag vetpercentage, dus ik noem het maar ‘cheater abs’ want ik ben verder niet super gespierd ofzo.

  Reageer
  • Michelle 3 jaargeleden

   Ja die heb ik ook! Wist niet dat t zo heette :p Maar ik zag het ineens op foto’s van mezelf. Nooit bij stilgestaan.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.