Planning in december
Afvallen Mindset

Hoe je uiterlijk verzorgen, helpt bij gezond leven…

Door

Ik heb het er op mijn blog regelmatig over: gezond leven doe je wat mij betreft niet voor je uiterlijk. Een lichaam is niet alleen mooi als het slank is, dat is het altijd! Toch kan je uiterlijk invloed uitoefenen op hoe jij je voelt. In dit artikel leg ik je uit hoe het verzorgen van je uiterlijk, je in mijn ogen kan helpen bij gezond leven.

Uiterlijk kan je gevoel beïnvloeden

Vrijwel iedereen zal dit herkennen: als je zelf vindt dat je er goed uit ziet, beïnvloedt dat je humeur positief. Je voelt je zelfverzekerder, trotser en hebt meer energie. Dit gevoel zal zich (misschien ongemerkt) ook vertalen in je eetgedrag. Iemand die zich happy en zelfverzekerd voelt, is eerder geneigd zichzelf goed te verzorgen met goede voeding. Het kost je minder kracht om een lekkere en gezonde lunch te maken en gezonde snacks pakken lijkt ineens makkelijker te gaan.

Als je ongedoucht onder een dekentje op de bank in je pyjama een serie ligt te binge-watchen…ga je je op een gegeven moment steeds lamlendiger voelen. De kans dat je op zo’n moment zin krijgt in ongezonde dingen, is een stuk groter! Voor af en toe is dat natuurlijk geen enkel probleem, ik houd zelf ook onwijs van filmavondjes met chocolade. Doe je dit echter heel regelmatig, dan kan het zeker invloed hebben op je gezondheid. Je belandt in een vicieuze cirkel: je voelt je lamlendig, gaat snoepen, baalt daarvan, voelt je nog slechter, gaat meer eten…enzovoort.

goede voornemens

Ik ben het nog niet waard…

Een mooi voorbeeld dat ik in mijn praktijk MEGA vaak zie voorkomen, is dat mensen zichzelf pas nieuwe kleding gunnen als ze eenmaal zijn afgevallen. Tot die tijd moeten ze het van zichzelf doen met de paar kledingstukken die nog passen. Vrijwel altijd beïnvloedt dit hun gevoel over zichzelf. Logisch, want wat voor boodschap geef je eigenlijk af: ‘Ik ben het nu nog niet waard!’.

Als je dat maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, dan ga je het geloven. Ook dit zal uiteraard je humeur gaan beïnvloeden, soms zelfs zonder dat je het door hebt. Ik geloof 100% dan iemand die oprecht van zichzelf houdt ondanks eventuele verbeterpunten, eerder geneigd is gezonder te leven. Als je jezelf al niet een mooie nieuwe outfit gunt (desnoods tweedehands als je een klein budget hebt!), gun je jezelf dan wel de goede voeding die nodig is voor een gezond lichaam?

haar verven

Verwen jezelf op jouw manier!

In het voorbeeld hierboven heb ik het over kleding. Lang niet iedereen hecht hier echter waarde aan. Zie het daarom meer als een voorbeeld. Jezelf qua uiterlijk verwennen kan allerlei dingen betekenen. Van je nagels laten doen, tot naar de kapper gaan en van een lekkere douchegel kopen tot jezelf herinneren aan een rechte houding.

Verwen jezelf op een manier die bij jou past! Laat op die manier zien dat je om jezelf en om je lichaam geeft. Ook al ziet jouw lichaam er nu misschien nog niet uit zoals jij graag zou willen, bedenk eens hoe veel mooie dingen het je biedt. Door jouw lichaam kun je je werk doen, knuffelen met familie, die mooie wandeling maken, je favoriete sport beoefenen of voor je kinderen zorgen.

Jouw lichaam is ZO enorm waardevol. Behandel het ook zo! Je zult merken dat dit onwijs goed doet voor je humeur. Indirect heeft dat invloed op jouw gedrag wat betreft gezond leven.

Ik zie het zo vaak gebeuren: pas als mensen echt van zichzelf gaan houden zoals ze zijn, gaan ze afvallen en/of zichzelf fitter voelen.

Groetjes, Marloes

Herken jij het? Dat jezelf beter verzorgen maakt dat gezond leven ook beter gaat?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
 1. Louise 1 jaargeleden

  Ha Marloes
  Ik lig heerlijk op de bank in mijn huispak, onder een dekentje, je artikel te lezen. 😉
  Maar ik voel me niet lamlendig dat scheelt.
  Ik herken wat je schrijft. Als ik zo’n hangdag heb dan helpt het om in beweging te komen, me te douchen en gezellig, mag best comfy, aan te kleden. Masker nemen, nagels lakken enzovoort
  Ik ben nu al best een tijd goed bezig met bewegen en eten en dat gaat me steeds makkelijker af.
  Ik maak veel gebruik van jouw workout video’s wat het sporten makkelijk maakt.
  Gister had ik een wat mindere dag en in plaats van Netflix aan te zetten ben ik jouw vlogs gaan kijken. Met name de wat eet ik video’s. Helpt goed bij het maken van een gezonde voeding keuze 😋. Dus bedankt daarvoor.
  Fijne dag en tot de volgende vlog

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.