Habit tracker maken
| 20 april 2020

Habit tracker maken DIY – Hulp bij afvallen!

Vandaag een totaal andere video dan jullie van me gewend zijn. We gaan namelijk een DIY (Do It Yourself) project doen. Ik maak een habit tracker, waarin jij gewoontes kunt bijhouden. Naar mijn idee is dit een perfecte ondersteuning voor jouw gezonde leefstijl. Je kunt zo’n habit tracker op papier of in een bullet journal maken, maar ik doe het gewoon lekker op mijn computer.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens een habit tracker gemaakt? Lijkt het je leuk?

6 reacties

 1. Hoi Marloes,
  Ik leef op lijstjes en tabellen, ha ha.
  Leuk om te maken, ik ga in ieder geval een kolom tussendoortjes maken 😉
  Groetjes,
  Marise

  Tip voor wie dit maakt:
  Als je randen bij het printen wegvallen kun je je marges verkleinen bij bewerken.
  Bijvoorbeeld van 1.5 cm naar 0.5 cm links en rechts.

 2. Heel leuk Marloes! Zo fijn dat goed te zien is hoe jij het invoert op de pc, scheelt een hoop geklungel….. Het aftekenen of inkleuren motiveert inderdaad. Ik ga er mee aan de slag!

 3. Hoi Marloes,
  Dit is echt een waardevolle goede tip van jou. En op vele manieren toepasbaar. Eigenlijk op alles in je leven wat je wilt veranderen. Het stimuleerd goede gewoontes op een positieve manier. Op de computer ben ik niet zo handig en maak ik schema’s altijd handmatig.
  Schema’s geven veel overzicht. Het kost altijd tijd om nieuwe gewoontes ” eigen” te maken en dit is een uitstekende hulpmiddel ervoor.
  Ik denk dat veel mensen hier profijt van zullen hebben.

 4. Schema’s geven vaak weer nieuwe inzichten. Wij hebben een schema gemaakt toen we onze pup kregen. Want tja…hoe zorg je dat die 18 uur slaapt per dag? En hoe verdeel je de maaltijden, wandelingen, training, het spelen….
  En ook bij onze dochter…. We hebben op een gegeven moment bijgehouden hoe ze nu sliep…wanneer…wat ze at….want doorslapen lukte maar niet in de nacht. En je krijgt dan echt zicht op waar de moeilijke momenten zitten en waardoor het kan komen.

  Dus zeker een aanvulling op zo zicht te krijgen op je gewoontes….wat al goed gaat en wat je verbeterpunt kan zijn.

  Ik zou dan…bedenk ik me nu….er 1 ding op zetten waar je aan werken wil…bijvoorbeeld water drinken…dat is dan je doel voor die maand….en pas als je dat een week goed doet, zet je er nog een werklust bij. Dan groeien je doelen en kun je eerder behaalde.doelen lekker als succes blijven afvinken (en dus onderhouden) en telkens 1 nieuwe erbij doen.

 5. Gebruik al een hele poos de goal track (habbit app) hetzelfde idee en ideaal omdat je deze altijd bij je hebt en herinnering aan kunt zetten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram