18 Gezonde tussendoortjes om mee te nemen!

In de zomer gaan we massaal dagjes weg, of misschien zelfs op vakantie. Veel mensen zijn dan op zoek naar gezonde tussendoortjes om mee te nemen. Ik heb er wel eens vaker een artikel of een video aan gewijd, maar omdat het assortiment in de supermarkten regelmatig verandert, vond ik het tijd voor een update!

Hieronder gezonde snacks die je makkelijk kunt meenemen onderweg. Ik begin met de tussendoortjes die in mijn ogen écht gezond zijn, maar misschien niet helemaal wat je zoekt. Vervolgens verpakte snacks die lang goed blijven in je tas en die ook nog eens een meer verantwoorde keuze zijn dan de meeste alternatieven.

Échte gezonde snacks die je mee kunt nemen

We beginnen dus met gezonde tussendoortjes die voedzaam zijn, niet of nauwelijks toevoegingen bevatten en die je ook nog eens redelijk makkelijk kunt meenemen.

 • Bepaalde fruitsoorten zijn prima mee te nemen! Denk aan appel, banaan, druiven, mandarijntjes etc.
 • Snackgroenten zoals snoeptomaatjes, komkommer, worteltjes of paprika
 • Gekookt ei
 • Ongezouten noten
 • Rijstwafels
 • Een boterham met gezond beleg 
 • Lijnzaadcrackers
 • Zelfgemaakte gezonde cake of muffins, zoals bijvoorbeeld dit gezonde bananenbrood 

Gezond bananenbrood

Verpakte alternatieven die een gezondere keuze zijn

Ik weet dat je misschien meer op zoek bent naar verpakte opties die een gezondere keuze zijn. Die vind je hieronder! Vaak valt erover te discussiëren of ze écht gezond zijn, want sommigen bevatten een beetje (fruit)suiker of wat meer zout. Wat mij betreft zijn ze echter een gezondere keuze dan de gemiddelde andere meeneem-snack. Ze bevatten namelijk minder suiker en/of slechte vetten.

 • Nakd repen
 • Tasty basics repen
 • Bolletje noten- en granenrepen
 • Zakje gevriesdroogd fruit
 • Zero ontbijtkoek (of huismerk ontbijtkoek zonder suiker)
 • Zakje gedroogd fruit en noten
 • Snack a jacks
 • Maïswafels met een smaakje
 • Een eiwitreep (Let wel op, sommige eiwitrepen kunnen flink calorierijk zijn. Voor af en toe is dat uiteraard geen probleem, maar als je wilt afvallen kun je die misschien beter niet te vaak en te veel eten).
 • B’tween zero repen

Mijn conclusie

Gezonde tussendoortjes om mee te nemen zijn er genoeg! Als je creatief bent, zijn er nog véél meer mogelijkheden. Denk aan gezonde zelfgemaakte pannenkoeken, een gezonde smoothie die je meeneemt in een koeltasje, een restje couscoussalade en ga zo maar door.

Dat tussendoortjes ‘gezond’ zijn, betekent niet dat je er onbeperkt van kunt eten zonder aan te komen. Dat is eigenlijk alleen bij groenten het geval. Vooral de onderste lijst raad ik je niet aan om heel veel en heel vaak te eten. De bovenste producten bevatten over het algemeen meer vitamines, mineralen en andere goede voedingsstoffen.

De onderste rij is echter soms wel gewoon lekker praktisch en zeker helemaal prima voor als je onderweg bent.

Tenslotte wil ik benadrukken dat het echt niet nodig is om altijd een gezondere keuze te maken. Af en toe lekker genieten van een ongezonde snack, daar is niets mis mee. Zeker tijdens een dagje weg of tijdens je vakantie, kan het een hele welkome afwisseling zijn.

Goede reis!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje om mee te nemen?

4 reacties

 1. Hoi Marloes, Zou je een keer een blog willen doen over de ”no pain, no gain” (spierpijn/ verzuring tijdens en na het sporten )? Ik ben erg benieuwd wat jouw mening hierover is. Alvast bedankt. Groetjes Naomi 🙂

 2. Hoi Marloes, ik neem graag gekookte eitjes mee of n bakje kvarg steachiatella of protein chocoladepudding van melkunie met 20g eiwit! Daar zit ik lekker vol van. Als meeneem lunch neem ik graag een couscous salade mee met n zongedroogd tomaatje, feta, olijven, bindsla en n walnootje met n beetje balsamico creme en n eetlepel humus. Mjam.
  Zou je ook eens diners of lunches kunnen verzinnen die je op de camping makkelijk in elkaar kunt draaien en die toch gezond en vullend zijn? Liefst ook vegetarisch 🙂 of met vis? Dat zou zeer welkom zijn! Veel plezier nog in Duitsland!

 3. Hoi Marloes, ik neem graag gekookte eitjes mee of n bakje kvarg steachiatella of protein chocoladepudding van melkunie met 20g eiwit! Daar zit ik lekker vol van. Als meeneem lunch neem ik graag een couscous salade mee met n zongedroogd tomaatje, feta, olijven, bindsla en n walnootje met n beetje balsamico creme en n eetlepel humus. Mjam.
  Zou je ook eens diners of lunches kunnen verzinnen die je op de camping makkelijk in elkaar kunt draaien en die toch gezond en vullend zijn? Liefst ook vegetarisch 🙂 of met vis? Dat zou zeer welkom zijn! Veel plezier nog in Duitsland!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram