Gezonde snacks
Afvallen Gezonde producten Tussendoortjes Voeding Voedingstips

17x Gezonde Snacks voor School en Werk

Door

Ik maakte al eens een video over gezonde tussendoortjes die je super makkelijk kunt meenemen maar school of werk. Die video is echter alweer bijna 2 jaar oud. Ik vond het dus hoog tijd voor een update! In de supermarkt ben ik op zoek gegaan naar gezonde snacks die je kant en klaar kunt kopen. Ze zijn verpakt, dus je kunt ze zo in je tas gooien.

Mijn criteria

Wat precies gezond is en wat niet, daar kan over gediscussieerd worden. Voor mij was het belangrijk dat deze kant en klare snacks minder suiker en slechte vetten bevatten dan de gemiddelde snacks die veel Nederlanders meenemen naar hun werk.

Daarnaast heb ik ervoor gekozen om tussendoortjes te nemen die maximaal 150kcal bevatten. Dit is een goede hoeveelheid voor de gemiddelde persoon die zijn gewicht stabiel (of dalend) wil houden. Fanatieke sporters of mensen met een zeer actieve leefstijl hebben mogelijk een grotere snack nodig.

Maak keuzes die bij jou passen!

In de video zag je van alles wat. Ik raad je aan om die dingen te kiezen die bij jou passen. Persoonlijk ga ik liever voor ‘pure’ tussendoortjes als groenten, fruit, kwark, een klein handje noten, een gekookt ei, een volkoren cracker etc. Van zoete snacks krijg ik snel meer zoete trek. Ben jij echter juist iemand die houdt van een zoet tussendoortje!? Dan kun je bijvoorbeeld voor een reep gaan die een iets meer gezonde optie is.

Houd natuurlijk ook jouw eventuele aandoeningen in de gaten. Mensen met diabetes kunnen beter niet teveel koolhydraten nemen. Mensen met een hoge bloeddruk moeten opletten op hun zoutinname. De adviezen die ik geef zijn voor iedereen, ik kan dus helaas geen rekening houden met specifieke gevallen.

Ik hoop dat er lekkere gezonde snacks voor je bij zitten!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gezonde snack om mee te nemen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Amy 5 jarengeleden

  Hey Marloes!

  Dank je wel voor de fijne video!
  Zou je de chia pod willen reviewen?

  Liefs, Amy

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Ik vind hem dus best fijn als ‘pure’ snack, zeker voor vegans een leuke afwisseling! Hij smaakt naar de banaan die erin zit 🙂 Liefs!

   Reageer
 2. Sanne 5 jarengeleden

  Leuk! Zou je kunnen onthullen waar je die box met zakjes noten vandaan hebt? Ook AH? Alvast bedankt!!

  Reageer
 3. Noa 5 jarengeleden

  Hoi Marloes

  Ik wil graag weten hoe het komt dat ik ondanks dat ik een lactase pil slik ik als nog een dikke/opgeblazen buik heb. Ik vind het heel erg moeilijk om te minderen of stoppen met lactose producten. Dat komt ook omdat er weinig alternatieven zijn.

  Reageer
 4. Valerie 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  In welk gedeelte van de ah kan ik die appel ‘chips’ kopen? Ik ben er al een tijdje op zoek naar, maar kan hem niet vinden. Alvast bedankt!

  Reageer
 5. Ik 4 jarengeleden

  Ik zie de snack a jacks niet in je video wel op de foto?

  Ik vind die best lekker. Vooral mijn kids!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: