Gezonde snacks

17x Gezonde Snacks voor School en Werk

Ik maakte al eens een video over gezonde tussendoortjes die je super makkelijk kunt meenemen maar school of werk. Die video is echter alweer bijna 2 jaar oud. Ik vond het dus hoog tijd voor een update! In de supermarkt ben ik op zoek gegaan naar gezonde snacks die je kant en klaar kunt kopen. Ze zijn verpakt, dus je kunt ze zo in je tas gooien.

Mijn criteria

Wat precies gezond is en wat niet, daar kan over gediscussieerd worden. Voor mij was het belangrijk dat deze kant en klare snacks minder suiker en slechte vetten bevatten dan de gemiddelde snacks die veel Nederlanders meenemen naar hun werk.

Daarnaast heb ik ervoor gekozen om tussendoortjes te nemen die maximaal 150kcal bevatten. Dit is een goede hoeveelheid voor de gemiddelde persoon die zijn gewicht stabiel (of dalend) wil houden. Fanatieke sporters of mensen met een zeer actieve leefstijl hebben mogelijk een grotere snack nodig.

Maak keuzes die bij jou passen!

In de video zag je van alles wat. Ik raad je aan om die dingen te kiezen die bij jou passen. Persoonlijk ga ik liever voor ‘pure’ tussendoortjes als groenten, fruit, kwark, een klein handje noten, een gekookt ei, een volkoren cracker etc. Van zoete snacks krijg ik snel meer zoete trek. Ben jij echter juist iemand die houdt van een zoet tussendoortje!? Dan kun je bijvoorbeeld voor een reep gaan die een iets meer gezonde optie is.

Houd natuurlijk ook jouw eventuele aandoeningen in de gaten. Mensen met diabetes kunnen beter niet teveel koolhydraten nemen. Mensen met een hoge bloeddruk moeten opletten op hun zoutinname. De adviezen die ik geef zijn voor iedereen, ik kan dus helaas geen rekening houden met specifieke gevallen.

Ik hoop dat er lekkere gezonde snacks voor je bij zitten!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gezonde snack om mee te nemen?

6 reacties

  1. Hoi Marloes

    Ik wil graag weten hoe het komt dat ik ondanks dat ik een lactase pil slik ik als nog een dikke/opgeblazen buik heb. Ik vind het heel erg moeilijk om te minderen of stoppen met lactose producten. Dat komt ook omdat er weinig alternatieven zijn.

  2. Hoi Marloes,

    In welk gedeelte van de ah kan ik die appel ‘chips’ kopen? Ik ben er al een tijdje op zoek naar, maar kan hem niet vinden. Alvast bedankt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram