Gezond eten met Pasen
| 30 maart 2021

Gezonde ideeën voor Pasen! Mindset & recepten

We hebben een heerlijk lang Paasweekend voor de boeg! De supermarkten liggen al een tijd vol met de lekkerste dingen. Je weet waarschijnlijk dat ik de eerste ben die zegt dat daarvan genieten helemaal niet erg is. Ik weet echter dat veel mensen toch een beetje balans willen houden. Daarom hieronder mijn gezonde ideeën voor Pasen.

Ten eerste gaan we het hebben over je mindset tijdens de Paasdagen, omdat ik dat het allerbelangrijkst vind. Vervolgens heb ik een paar leuke recepten voor je, die je misschien kun gebruiken voor het Paasontbijt of de Paasbrunch.

Mindset…

Wat mij betreft kun je hier de mooiste resultaten mee behalen wat betreft gezond leven! Mensen die positief denken, niet zichzelf straffen of veroordelen en denken in mogelijkheden, komen het verst. Natuurlijk zijn we allemaal wel eens het spoor kwijt, maar door hiermee te oefenen, zal je merken dat gezond leven een stuk makkelijker wordt.

Bedenk alvast voor het Paasweekend (vrijdag t/m zaterdag) wat je van jezelf verwacht op het gebied van gezond leven. Denk bijvoorbeeld aan de volgende opties:

  1. Ik ga even helemaal niet opletten op gezond leven en laat me gewoon lekker gaan voor 4 dagen. Ik accepteer dat ik me daarna waarschijnlijk wat minder lekker voel en dat ik iets ben aangekomen, dat heb ik er graag voor over!
  2. Mijn doel is een middenweg te vinden tussen gezond leven en genieten. In het komende weekend mag ik best regelmatig iets nemen dat minder gezond is, maar ik laat me niet helemaal gaan omdat ik weet dat ik daar niet gelukkiger van word. Ik zoek daarnaast gezonde maaltijden op die ik ook heel erg lekker vind.
  3. Ik ben juist zo goed bezig en wil dat in het Paasweekend vasthouden 1 of 2x iets minder gezonds nemen vind ik ok, maar daarnaast wil ik gezonde dingen eten en veel bewegen. Ik weet dat ik me daarbij het best voel, dus ik ga me niet zielig voelen hierover. Het is mijn eigen keuze.

Alle drie de opties zijn helemaal prima, het is volledig jouw keuze. Natuurlijk zijn dit enkel voorbeelden en zijn er meer opties. Bepaal welke het beste bij jou past.

Vervolgens kun je het volgende doen:

Bepaal bij elk eetmoment of je het minder gezonde dat op tafel staat écht heel lekker vindt, of dat een gezondere variant nemen ook prima voor je is. Geef het een cijfer. Hoe lekker vind je het op een schaal van 1-10? En hoe veel zin heb je er op dit moment in op een schaal van 1-10? Ik heb je deze opdracht eerder ook gegeven met kerst.

Krijgt jouw product niet 2x minimaal een 8? Dan kun je misschien net zo goed een gezonde optie nemen die je ook heel lekker vindt.

Gezonde recepten

Ok, dan is het tijd voor het praktische gedeelte van dit artikel: de recepten! Hieronder een aantal voorbeelden van recepten die heerlijk zijn met Pasen. Die mega lekker zijn, maar ook nog eens gezond. Natuurlijk staan er nog véél meer op optimavita.nl, dus spit er lekker doorheen. Deze wilde ik in ieder geval even uitlichten:

Gezonde eiersalade

Gezonde eiersalade 

Wat is Pasen zonder eiersalade? Hier een recept voor een gezondere variant.

Gevulde eieren

Ben je meer van de gevulde eieren? Dat kan natuurlijk ook een stuk gezonder!

Wrap pizza’s 

Ik weet zeker dat je de show steelt tijdens de paasbrunch met deze wrap pizza’s! Ook leuk om samen met je kinderen te maken.

Havermoutpannenkoeken

Ook deze havermoutpannenkoeken met warm fruit zijn altijd een hit! Je kunt ze natuurlijk beleggen zoals je wilt, dus het fruit kun je ook weg laten.

Gezonde wentelteefjes

Gezonde wentelteefjes 

Of wat dacht je van deze heerlijke gezonde wentelteefjes als ontbijt!? Het kan ook iets anders, zoals deze french toast.

Gezonde brownies

Brownies…

Mega lekker als snack, deze gezonde brownies. Het is niet voor niets een van de meest populaire recepten op mijn blog!

Gezondere taart met pezik

Zelfs voor taart heb ik ooit een gezondere variant gemaakt. Helemaal in paas-stijl met perzik!

omelet met zalm

Omelet met zalm en ricotta 

Of als je toch in de ei-sferen wilt blijven, maak eens een gezonde omelet. Hier vind je nog meer ideeën.

Gezonde eiwitrijke soep

Gezonde soep 

Altijd goed bij de lunch of brunch, een gezonde soep!

Gezonde hapjes

Gezonde hapjes 

Heel veel inspiratie voor gezonde hapjes deelde ik al eens in het artikel dat je vindt door op de titel te klikken.

Ik hoop dat je wat extra inspiratie hebt opgedaan. In ieder geval wens ik je een heel fijn Paasweekend!

Groetjes, Marloes

Voor welke van mijn 3 opties zou jij gaan? Ik zelf voor optie 2.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram