Brief aan jezelf
| 26 juli 2020

Gezond leven opdracht: Brief aan jezelf!

Zo af en toe geef ik je een opdracht die je kan helpen bij gezonder leven. Ik merk dat veel mensen zulke opdrachten uit gemak overslaan. We hebben het allemaal druk en zijn praktisch ingesteld. Echt de tijd nemen voor iets is lastig. Toch daag ik je uit om deze opdracht te doen als je moeite hebt met gezond leven: Schrijf een brief aan jezelf! Ik leg het hieronder beter uit.

Een brief aan jezelf…

Ja, je las het goed. Je gaat een brief aan jezelf schrijven, om gezond leven makkelijker te maken. Als je iets opschrijft, dan betekent dit dat je erover moet nadenken. GOED moet nadenken. Dat is in dit geval een groot voordeel, want beseffen wat gezond leven voor jouw betekent is onwijs belangrijk. Daarnaast is het heel waardevol om de brief terug te kunnen lezen als je een dipje hebt.

Ik wil dat je het volgende in ieder geval in de brief zet:

 • Waarom is gezond leven belangrijk voor je?
 • Wat zijn jouw sterke punten?
 • Wat zijn je valkuilen en hoe wil je daarmee omgaan?
 • Wat wil je dat jij nooit vergeet als het om gezond leven gaat?

Natuurlijk mag je dit helemaal naar eigen wens aanvullen!

Brief aan jezelf

Mijn brief aan mijzelf…

Nu ga ik HEEL persoonlijk worden. Hieronder namelijk mijn brief aan mijzelf, zodat je een voorbeeld hebt. Ondanks dat veel mensen denken dat ik mijn gezonde leefstijl altijd 100% op orde heb, is dat echt niet het geval. Ook ik kan regelmatig een steuntje in de rug gebruiken…die ik bij deze zelf ga schrijven:

Lieve lieve Marloes,

Wat ben je toch goed bezig de laatste jaren! Je bent steeds meer aan het ontdekken wat een gezonde leefstijl is die bij jouw past. Daarnaast durf je jezelf uitzonderingen te laten maken en ben je makkelijker geworden als het allemaal even niet gaat zoals jij dat graag zou willen. Op een positieve manier!

Ik wil dat je onthoudt hoe ontzettend fijn je je voelt, als je over het algemeen gezond eet en als je veel sport. Je zit bomvol energie en je voelt je sterk. Je weet zelf dat je fysiek en mentaal meer aankunt, als je goed voor je lichaam zorgt. Daarnaast ben je vrolijker en geniet je meer van elke dag als je lekker in je vel zit. Dat is ZO veel meer waard dan elke dag die reep chocolade wegwerken ♥.

Rust nemen blijft je zwakke punt, vergeet dat nooit. Je wordt niet beter van alleen maar door- door en doorgaan. Elke dag sporten of bewegen volgens het boekje is echt niet nodig. Regelmatig een rustdag nemen daar doet je lichaam het heel goed op. Anderen adviseer je dat ook altijd, dus blijf het zelf ook zeker doen! De laatste tijd gaat dit vaak goed, maar je weet dat je hierop moet blijven letten. Net als op voldoende slapen, minimaal 7,5 uur per nacht heb je echt wel nodig om de happy jij te zijn.

Ook een van je zwakke punten is dat als je eenmaal begint met jouw genietmomentje, je maar moeilijk kunt stoppen. Een halve reep chocolade is lekker, maar dan lonkt de rest ZO erg. Je weet echter onwijs goed dat die tweede helft je niet meer gelukkiger gaat maken. Na de eerste helft dénk je dat je meer wilt, maar je weet heel goed dat dit na ongeveer 15 minuten helemaal is weggezakt. Houd jezelf dus een kwartier in bedwang en beoordeel dan of je nog steeds die andere helft wilt nemen. Is dat zo? Ga dan maar je gang :). Af en toe lekker snoepen daar is tenslotte ook niets mis mee.

Ik wil dat je onthoud hoe ontzettend goed je bezig bent. Hoe lekker je je voelt in je eigen lichaam en hoe hard je hebt gewerkt om fit te worden/blijven. Daar mag je mega trots op zijn! Heb vertrouwen in jezelf tijdens weken waarin het minder gaat. Je weet dondersgoed dat je het gezond leven echt wel weer kunt oppakken! Mindere momenten horen erbij. Ook dat zeg je dagelijks tegen je cliënten :).

Wees trots op jezelf en blijf je lichaam verzorgen zoals die dat verdient!

Liefs, Marloes

Ik daag je uit om ook op deze manier aan de slag te gaan! Het lijkt misschien raar, maar door er even écht bij stil te staan…kom je vaak tot hele mooie dingen.

Groetjes, Marloes

Ga jij een brief schrijven aan jezelf?

4 reacties

 1. Tja, een brief aan mezelf vind ik moeilijk op deze manier. Jij bent zo positief nu in deze periode van je leven. Ik geloof dat als ik nu een brief zou schrijven, hij niet zo positief zal zijn ik vind dat ik op dit moment niet heel trots op mezelf kan zijn. Hoewel ik de draad van de sportschool weer opgepakt heb deze week was ik van plan an de diëtist van de sportschool te bezoeken maar die is vanwege corona niet meer bij ze in het gebouw. Ook de fysio is weg heel jammer! Maar ik ga het proberen en dus iets positiefs te bedenken. Ben in coronatijd wel 6 kg aangekomen! En kan nu even geen balans vinden. Toch ben ik niet bang dat het niet terug zal komen. Er komt weer een moment dat ik er voor ga. Maar dan speelt mijn leeftijd ook een grote rol, ik ben 60 dus heel makkelijk is het niet. Wish me Luck!

  1. Conny, wens je veel moed en doorzettingsvermogen. Onze leeftijd en feeling zijn heel gelijk. Ik probeer elke week iets positiefs in agenda te plannen en op te schrijven, echt inboeken en kan er dan dagelijks naar kijken en aftellen! Morgen ga ik naar autokeuring en ik heb een koffietje gepland onderweg. Volgende week ga ik uit eten met een vroegere collega die ik sinds drie jaar niet meer gezien heb. En vandaag maandag is er ook iets leuks, nl “een Marloes-video”, ook dat is iets waar ik naar uitkijk ! Ontbijtgranentest die ik heel bewust nog niet bekeek, hou deze nog even achter als beloning voor mezelf nadat ik een mega snoepmoment kon uitstellen.
   Conny, eind deze week zomerweer.. heb je de mogelijkheid om een fikse wandeling in je agenda te schrijven ? Ergens in je buurt of iets verder ? Doen ! Succes !

 2. Hoi Marloes,

  Ik ben enorm fan van jouw artikelen en video’s, je hebt mij echt geholpen met gezonder leven.
  Ik vind jouw artikelen top, maar het valt mij op dat er best vaak spellingsfoutjes in staan. Ik wil je totaal niet aanvallen, maar het is zo zonde van je goed geschreven stukken. Vaak zijn het d/t foutjes of foutjes in jou/jouw (in dit artikel geloof ik drie keer).
  Ik heb tijdens mijn studie een specialisatie Nederlands gedaan en zou je hier graag bij willen helpen! Ik zou best eens wat artikelen voor je willen lezen en checken op spelling, ik denk dat dit de kwaliteit van je stukken nog meer omhoog kan halen! Of je kunt het natuurlijk even door Sven laten lezen. Weet in ieder geval dat ik je graag zou willen helpen, je bent namelijk zo’n goede motivatie voor mij.

  Als je er niets mee doet is dat ook helemaal prima, maar dan weet je in ieder geval even dat dit mij vaak opvalt. Ik zou het zonde vinden als alle aandacht naar de foutjes uitgaat in plaats van naar de inhoud van je stukken.

  Je bent een topper!

  Groetjesss

  1. Hi Jantine,
   Dank je wel voor je berichtje. Hoe stom dit ook klinkt, dat komt puur doordat ik het op sommige momenten te druk heb en toch een artikel online wil zetten. Ik neem dan niet de tijd om mijn eigen tekst nog een keer door te lezen. Ik ben zelf ook best sterk in Nederlands, maar soms gewoon te haastig met schrijven. Als ik wat meer tijd heb, lees ik ze nog eens door en haal ik ze eruit. Momenteel heb ik bijna vakantie en ben ik dus keihard bezig om extra content te maken zodat ik in de vakantie niets hoef te doen…dat resulteert in slordigheden.
   Slecht excuus, I know…maar ik wil wel eerlijk tegen je zijn.
   Enneeuuhh, ik ga er zeker proberen wat mee te doen ;).
   Liefs, Marloes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram