| 30 mei 2016

Gezond Leven op Vakantie – 10 Tips!

Ik vroeg laatst aan jullie of jullie op je vakantie aan gezond leven dachten. Veel bleken dit toch nog wel te doen! Ook gaven jullie aan dat jullie het fijn zouden vinden om tips te krijgen over dit onderwerp. Dat doe ik vandaag! Natuurlijk is helemaal gezond leven op vakantie echt niet nodig, deze video is dan ook puur bedoeld voor diegenen die tóch een klein beetje willen opletten.Hier nog even in het (heel) kort de tien tips op een rijtje, met de links erbij die ik noem.

1. Ga op pad met een plan. Bedenk van tevoren wat je wilt. Het is helemaal ok om jezelf genietmomentjes te gunnen, als je je achteraf dan maar niet schuldig voelt!
2. Drink voldoende! Neem vooral veel water mee in warme landen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, je zult ook minder vaak trek hebben.
3. Probeer te bewegen. Denk niet gelijk aan sport, maar ook aan zwemmen, wandelen, fietsen of beach-tennis.
4. Maak gezonde keuzes als je uit eten gaat (of in ieder geval af en toe). Dit artikel helpt je daarbij.

Fruitsalade

5. Neem groenten en fruit als tussendoortje, deze zijn in het buitenland vaak veel lekkerder!
6. Neem eens een waterijsje, sorbetijs of solero in plaats van roomijs
7. Beperk de hoeveelheid frisdrank en alcohol. Maak daarvoor afspraken met jezelf, bijvoorbeeld 2 glazen per dag.

Maaltijdsalade mango, feta en noten

8. Kook zelf of neem eten mee. Hier vind je recepten voor salades, hier gezonde ideeën voor een barbecue. Over gezond lunchen in een restaurant lees je hier meer.
9. Start met een goed ontbijt! Dan heb je later op de dag minder trek. Keuzes bespreek ik in de video.

Eat natural ontbijtgranen4

10. Gun jezelf iets lekkers! Op vakantie moet je naar mijn idee jezelf niet teveel ontzeggen. Heb niet als doel om af te vallen. Zelfs gelijk blijven vind ik ambitieus.

Mijn grootste tip is om op te letten daar waar het niet teveel moeite kost. Als je jezelf te streng gaat aanpakken, is het moeilijk het gezonde leefpatroon vast te houden. Laat jezelf gerust een beetje gaan, dan zul je merken dat je het na de vakantie vol goede moed weer kunt oppakken.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Hoe dan ook alvast een fijne vakantie!

Groetjes, Marloes

Welke van deze tips ga jij toepassen? Heb je aanvullende tips?

12 reacties

 1. Dank je wel.
  In mijn achterhoofd ken ik deze tips. Maar op vakantie voelt het allemaal zo anders.
  Ik print deze tips uit en neem ze mee op mijn eerstvolgende vakantie.
  Dan hang ik ze boven mijn bed. 🙂
  Aan beweging zal het straks ws niet ontbreken, want we hebben een privé-zwembad, en mountainbikes tot onze beschikking. Heerlijk toch!

 2. Altijd handig, die tips. Vooral: kies iets uit wat je niet zoveel moeite kost om op te letten. Dan boek je in elk geval al een paar succesjes! Dat zorgt er trouwens meestal voor dat ik dan vind dat ik goed bezig ben, waardoor ik ook nog wat extra andere gezonde keuzes kan maken.
  Ik hou deze erin! Niet alleen voor OP vakantie, maar ook voor THUIS vakantie vieren zijn ze bruikbaar!!

  Ps…ook nu veranderen de verwijzingen naar youtube bij enkele artikelen (tattoo en suiker-video). Ergens zit er iets niet goed in de website of instellingen.

  1. Raaar!! Ik hoor er niemand anders over en heb het zelf ook nog niet kunnen ontdekken. Bedoel je dat als je op een video op mijn site klikt, dat er een ander start? Of als je op een link klikt?

 3. Bedankt voor je tips! Ik vertrek donderdag voor 4 weken naar Amerika en maak me best een beetje zorgen om mijn gezondheid en gewicht daar. Ik was de laatste weken eindelijk lekker aan het sporten en Amerika is natuurlijk niet het meest makkelijke land om gezond te blijven eten. Ik ga mijn best doen, gelukkig wordt het wel een heel actieve vakantie met veel lange en zware hikes en leuke sportieve activiteiten zoals raften, paardrijden en mountainbiken.

  1. Hoi Charlene,

   Ik weet niet in wat voor omgeving je straks in de VS zit, maar ben zelf net twee terug uit New York en daar kun je heel lekker en gezond eten. Op heel veel plekken kun je smoothies, salades en sapjes laten samenstellen. zelfs ook ontbijtgelegenheden waar je havermout/quinoa met verschillende topping had. Ik vond het er niet goedkoop (maar dat gold voor alles;-), maar de keuze was reuse, veel meer dan in Nederland (ook in de winkels om zelf ingredienten te kopen).

   Fijne vakantie!

 4. Valt me trouwens op dat je de laatste tijd steeds vaker je bril af hebt.
  Staat je ook wel erg goed, zonder!
  Heb je lenzen, of kun je wel even zonder bril?

  1. Dank je! Ik heb lenzen, maar kon ze heel lang niet in omdat mijn ogen beschadigd zijn/waren. Ik merk dat het de laatste tijd weer iets beter gaat, ik kan langer mijn lenzen in hebben zonder klachten! Vandaar 🙂

 5. Goede tips! En hoewel ik natuurlijk ‘gewoon’ op mijn eten let wanneer ik op vakantie ben en zorg voor beweging (zwemmen – lopen – beachvolleyballen) vind ik wel dat je ook moet genieten. Dus ook van lekker en misschien wat ongezonder eten. Je bent immers op vakantie, dus moet de teugels ook ietwat kunnen laten vieren 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram