gezond ijs maken of kopen
Afvallen Voedingstips

Gezond eten in de zomer – 8 Artikelen met tips!

Door

Ik schreef laatst een artikel over waarom ik niet altijd fan ben van gezond leven op vakantie. Ik merk echter dat veel mensen het vaak de hele zomer lastig hebben! Logisch, want je hebt vaak een barbecue, pakt een terrasje of gaat andere leuk dingen doen met mensen om je heen. Ik heb hier al veel artikelen over geschreven, daarom leek het me leuk om een soort van overzicht te maken.

Hieronder vind je 8 artikelen en video’s die je kunnen helpen bij het gezond leven in de zomer. Als je op de titel klikt, ga je naar het artikel. Ze staan in willekeurige volgorde.

1. Gezonde barbecue

Een barbecue is natuurlijk ontzettend gezellig, maar je eet vaak veel stokbrood, kruidenboter en veel (vet) vlees. In deze video geef ik je tips over hoe je een barbecue op een leuke manier gezonder kunt maken.

2. Gezonde zomerse picknick 

Ook picknicken vind ik altijd super leuk als het mooi weer is.

3. Hoe ‘slecht’ is alcohol?

Op een zomerse dag is het heerlijk om in de tuin te ploffen met een biertje of een wijntje. Ik krijg vaak vragen over welke alcoholische dranken het minst erg zijn. In dit artikel probeer ik het je zo goed mogelijk uit te leggen.

4. Water met een smaakje 

Veel drinken is heel belangrijk, soms wordt je echter helemaal zat van al dat water. Thee is ook niet altijd aantrekkelijk op warme dagen. Infused water, oftewel water met een smaakje, vind ik dan ideaal! In dit artikel geef ik je heel veel tips voor lekkere combinatie.

infused water inspiratie 1

5. Gezond ijs 

Een van mijn allergrootste guilty pleasures is ijs. Helaas is het vaak heel rijk aan calorieën, vet en suiker. Hier een video waarin ik je tips geef over gezond ijs. Sommige kun je zelf maken, maar ik geef ook tips over de minst ongezonde ijsjes die je kant en klaar kunt kopen. De laatste tijd zijn er nog meer merken op de markt, zoals bijvoorbeeld Oppo en Breyers.

6. Gezond op het terras

Een tijdje terug plaatste ik dit artikel met tips over gezonde keuzes op het terras. Ik geef je een overzicht van de calorieën in de meest bestelde drankjes en hapjes en ik geef je minder calorierijke alternatieve.

7. Een gezonde salade maken

Salades lijken heel gezond, maar dat is zeker niet altijd het geval! Ze bevatten soms best veel calorieën en vet. In dit artikel leg ik je uit waarom. Ook geef ik je tips voor het maken van een gezonde salade en vertel ik je wat goede hoeveelheden zijn om aan te houden. Wil je kant en klare recepten? Die vind je hier.

Gezonde salad bowl

8. Gezond uit eten

In de zomer gaan veel mensen vaker uit eten. Soms als warme maaltijd, maar we gaan ook vaker lunchen op het terras. Hier vind je tips voor keuzes die je kunt maken.

Mijn conclusie

Gezond eten in de zomer is wat mij betreft dus heel goed te doen! Ook gezondere varianten kunnen ontzettend lekker zijn. Natuurlijk hoeft het ECHT niet allemaal gezond te zijn. Ik neem in de zomer ook vaker een softijsje, een roseetje of een paar bitterballen op het terras. Zoals altijd gaat het niet om een perfect gezond leefstijl, maar om een balans tussen gezond en minder gezond.

Heel veel succes!

Groetjes, Marloes

Wat vind jij het meest lastig in de zomer?

 

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Mo 4 jarengeleden

  Dagjes uit zijn een struikelblok. 9 van de 10 keer gaan we daarna uit eten. En daarbij vind ik t zo’n domper als je zo’n leuke dag gehad hebt om thuis te moeten gaan koken. Ook BBQ is een valkuil met dit lekkere weer.

  Reageer
 2. Clara 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik vind inderdaad de bbq-feestjes erg lastig. Ben gek op al dat lekkers 😉 Wanneer ik op een terrasje zit vind ik een spa-rood net zo fijn als een alcoholisch drankje, dat scheelt dan weer.
  Ik vroeg me nog af na het lezen van jouw alcohol-blog.. is alcoholvrije radler/bier dan minder slecht omdat je de alcohol weg laat? Of maakt het weinig verschil? Vooral radler is wel mega zoet natuurlijk, dus suiker genoeg, dat snap ik 🙂

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Soms scheelt het iets in calorieën, maar niet super veel 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: