Fitspiration: Het verhaal van Joyce

Fitspiration Joyce

Jullie zagen al een aantal keer een fitspiration artikel op optimavita.nl verschijnen. Fitspiration is in mijn ogen geen afbeelding van een super slank en strak bikinimodel, maar de verhalen van de lezers van optimavita.nl. Jullie hebben allemaal je eigen verhaal over jouw weg naar een gezondere leefstijl. Ik vind het ZO leuk om die verhalen te horen. Daarom besloot ik een tijd geleden er een reeks van artikelen van te maken. Deze keer is het woord aan Joyce. Ze vertelt je waarom en hoe zij vanaf april dit jaar de knop omzette.

Wie ik ben?
Hallo mijn naam is Joyce, ik ben 22 jaar, en woon nog bij mijn ouders met onze lieve hond Sydney in het mooie Drenthe.
Vanaf begin april ben ik begonnen met mijn leven te veranderen. Ik ben begonnen met sporten en gezonder te eten om zo de nodige kilo’s af te vallen, ik ben inmiddels 14 kilo kwijt. En ja in het vetgedrukt want ook al ben ik er nog lang niet, maar ik ben er al wel heel trots op!

Marloes is mijn diëtiste en ik vertelde haar dat het mij ook leuk leek om een fitspiration te schrijven waarop Marloes enthousiast reageerde. Vandaar dat ik nu mijn verhaal schrijf in de hoop dat ik misschien wel iemand inspireer en motiveer! Want als ik het kan, kan jij het zeker!

Joyce1

Hoe het begon..
Eind maart was ik er helemaal klaar mee ik was er zat van. Zat van geen energie te hebben, zat van niet lekker in mijn vel te zitten, maar ik was er al wel vaker zat van geweest en heb er al die tijd niks aan gedaan. Dit keer was het anders, dit keer meende ik het. Ik wil er wat aan doen de ‘knop’ in mijn hoofd ging om. JA ik ga er nu echt wat aan doen, ik ga opzoek naar een diëtiste want ik wist van mijzelf  dat ik dit niet alleen kon. Ik had hulp nodig van iemand die er verstand van heeft die mij kan vertellen hoe en wat! En natuurlijk een sportschool zoeken, die keuze was snel gemaakt want wat is er leuker dan met vrienden sporten!?

Om nog zekerder te worden van dat ik dit wilde, ging ik voor het eerst in jarennnn op de weegschaal staan. Ondanks dat ik wist dat het veel zou zijn schrok ik alsnog, ja ik wist het zeker hier ga ik wat aan doen.

Toen op google gezocht naar een diëtiste in de buurt en toen vond ik Marloes, met een YouTube kanaal, een facebook pagina, Instagram en een eigen website vol met recepten en leuke blogs. Nou beter kan niet dacht ik, dus ik heb opgebeld voor een afspraak, heb mij ingeschreven bij een sportschool en ben sportkleren gaan kopen hihi.

Wat heb ik veranderd en hoe?
Ik heb mijn hele levensstijl compleet omgegooid. Van ongezond eten en drinken naar gezond eten en drinken, van hele dagen op de bank hangen niks doen naar sporten en actiever bezig zijn. Natuurlijk heb ik dit alles besproken met mijn ouders, die volledig achter mij staan en zelf ook aan het afvallen zijn. Mijn moeder en ik doen samen elke week boodschappen en we kopen gewoon bijna niks ongezonds meer, natuurlijk heel af en toe wel want af en toe genieten moet zeker kunnen. Ik zie het ook niet als een dieet maar als een andere gezondere levensstijl want het is niet voor even het is voor rest van mijn leven!

Na mijn eerste afspraak met Marloes gaf ze mij een voedingsschema met wat wel gezond is en wat niet. Dat is onze leidraad voor boodschappen doen en dat gaat top, vroeger was het een drama als de chips op was en nu is het een drama als de komkommer, snoeptomaatjes en bananen op zijn. Ook ga ik nu 2 a 3 keer in de week sporten waar ik cardio en krachttraining doe, en als het Nederlandse weer het toelaat ga ik vaker en langer wandelen met onze hond!

Joyce2

Mijn tips voor andere, en wat heeft mij geholpen!
Mijn tips voor andere die gezonder willen leven zijn: Just do it! Als ik het kan, kan jij het ook! Zoek de hulp en de steun die jij denkt nodig te hebben, zoek een vorm van beweging waar jij je prettig bij voelt, en heb je moeite ongezonde dingen te laten liggen haal ze gewoon niet in huis!

Wat mij ook heeft geholpen (en nog steeds natuurlijk), dat is Marloes. Als ik even tips nodig heb, dan kijk ik op optimavita.nl en zoek ik lekkere recepten op. Haar enthousiasme helpt me echt, of het nou is als ik een afspraak heb of als ik gewoon een vlog kijk, ik raak er altijd weer gemotiveerd van.

Maar ook mijn ouders steunen mij enorm, maar ik denk dat de steun van mijn beste vriend mij wel echt het meeste heeft geholpen heeft. Vooral in het begin toen ik begon met sporten, ging hij vaak mee en motiveerde hij mij om door te gaan. Ook de uitspraken van hem dat hij heel trots op mij is doen mij erg goed!

Mijn eetpatroon op dit moment!
Mijn ontbijt is al vanaf dat ik begonnen ben vaak hetzelfde maar ik ben er gek op, en lekkere bak vol met magere yoghurt, cruesli en een banaan. Mijn lunch varieert meer, maar meestal zijn dit 3 bruine boterhammen met mager beleg, als ik gesport heb eet ik er vaak nog 2 gekookte eitjes bij.  Avond eten is vaak rijst, groente en vlees of pasta of een maaltijdsalade of de heerlijke pizza wraps!

Tussendoortjes eet ik heel weinig omdat als ik er geen behoefte aan heb dan eet ik ze ook niet, maar als ik een tussendoortje neem is dit vaak fruit! Over de gehele dag drink ik vaak alleen water en af en toe thee. En dan 1 a 2 keer peer week zondig ik met een heerlijk bakje chips of een lekkere ijskoude cola.

Een gemiddelde sportweek.
In mijn gemiddelde sportweek ga ik 2 à 3 keer naar de sportschool. Daar doe ik cardio- en krachttraining. Ook ga ik 1x per week naar de hondenclub met Sydney waar we de ene keer een stevige boswandeling maken van 1 uur lang en de andere keer wat meer oefeningen voor de hond, bijvoorbeeld behendigheid. Bewegen doen we daar zeker.

Collage Joyce

Een dipje en nu!?
Ja soms kom je in een dipje zoals ik de afgelopen 2 a 3 week in zat/zit, hoe ik daarmee om ga: ik heb mij er bij neergelegd, het gaat even wat minder en dat is prima. Niet alles kan altijd top gaan. Ik weet dat dat dipje wel weer over gaat, dus heb ik geprobeerd zo gezond mogelijk te blijven eten en te blijven sporten. Als dit even niet ging dan zat ik daar niet mee, ik heb dit dipje blijkbaar even nodig en daarna gaan we weer door. Het gaat nu weer de goede kant op, ik ben deze week 3 keer wezen sporten en ik heb er weer zin in!

Wat is er veranderd?
Zoals ik al zei ik ben er nog lang niet, maar ondanks dat merk ik al hele grote veranderingen. Ik heb meer energie, ik zit lekkerder in mijn vel, ik ga vaker de deur uit. Ik doe meer dingen waar ik vroeger geen zin in had, zoals met de hondenclub een boswandeling maken. Een half jaar geleden dacht ik van ‘zucht nee hè’, en nu denk ik ‘ja leukk!’ Ook heb ik veel minder last van allerlei klachten zoals gewrichtspijn etc. Ik slaap zelfs beter, wat een beetje afvallen al niet kan doen met je lichaam. Ook merk ik natuurlijk dat mijn kleren wijder worden en dat mijn spieren groter worden. Ik ben hier natuurlijk alleen maar heel blij mee, alleen wel jammer van dat lievelingsshirt haha. Ook al ben ik er nog lang niet, soms is het belangrijk om stil te staan wat je al wel hebt bereikt. Wij hebben dus een hond en die moet eten en haar eten komt in zakken van 13 kilo….dan til ik die op en dan denk ik dat ben ik dus al kwijt (en dat is veel!). Dan ben ik trots!

Dit is alweer het einde van mijn Fitspiration, ik hoop dat jullie er misschien wat aan gehad hebben en het leuk vonden mijn verhaal te lezen!  Als je het echt wilt dan kan je het ook!

Groetjes, Joyce

Wowww Joyce, ik kende je verhaal natuurlijk al, maar wat heb je dit super mooi op papier gezet! Ik ben echt mega trots op jouw kracht en doorzettingsvermogen. Je hebt inderdaad al mega veel bereikt voor je gezondheid, maar ik weer zeker dat je nog veel meer kunt! Jouw dipje daar kom je echt wel weer uit.

Super mooi om te lezen dat je zo veel steun krijgt uit je omgeving. Ik denk inderdaad dat dit ontzettend belangrijk is. Desondanks moet je het allemaal zelf doen….en dat doe je toch maar even mooi! Voor mij ben je een echte powerwoman! Ontzettend bedankt voor het delen van jouw verhaal.

Wil jij ook meedoen aan deze serie?
Ik zou het super leuk vinden als jij ook jouw verhaal zou willen delen op optimavita.nl! Je kunt hieronder reageren, of een korte mail sturen naar info@dietist-optimavita.nl. Ik mail je als ik jou heb uitgekozen, dan kun je jouw verhaal gaan opstellen. Het is natuurlijk extra leuk als je ook wat foto’s van jezelf (eventueel zonder dat je gezicht erop staat) wilt delen. Ik kan eventueel je naam veranderen als je dat wilt, dan blijf je lekker anoniem.

Groetjes, Marloes

Wat zijn voor jou herkenbare dingen in het verhaal van Joyce?

26 reacties

 1. Ik zou ook wel mee willen doen aan deze serie. Ik heb anorexia overwonnen en heb nu een hele mooie balans gevonden waarin sport en gezonde voeding een groot onderdeel in mijn leven innemen op een gezonde en verantwoorde manier. Liever niet met foto’s, maar mijn verhaal heeft wellicht raakvlakken met anderen?!

 2. Booohhhh!!! Heel knap hoor! Het succes én het delen van je verhaal.
  Wat goed dat je de kracht hebt gevonden in jezelf om dit te doen. Ik wens je heel veel succes bij het voortzetten en genieten van je nieuwe levensstijl.
  Ik hoop dat je net zo trots op jezelf bent, dat je in jezelf blijft geloven en ziet wat voor fantastisch mens je bent!

 3. Wauw, goed gedaan hoor Joyce! Heel veel succes nog met je verdere uitdagingen!
  En misschien een idee om van je favoriete shirt een kussenhoesje te maken of een leuk schilderij?

 4. Geweldig Joyce Je mag trots zijn op je zelf.
  Maar ik las dat Marlous haar anorexia had overwonnen zij mag ook trots op haar zelf zijn.
  En Marloes wat fijn dat je zoveel mensen kan helpen met je advies.
  Doorgaan dames, succes!

 5. Wat super goed van je! Geweldig!! Duim omhoog voor jou!!

  Ik zou het ook super leuk vinden om mijn verhaal te doen! Deze week mijn streefgewicht bereikt! -55kg.
  Het is een hele lange weg geweest met hobbels, kuilen, gaten maar ik ben er!
  Heb sinds mijn jeugd een eetstoornis ontwikkeld (boulimia icm van anorexia) Maar sinds ik Marloes heb ‘leren kennen’ via facebook (niet persoonlijk, maar via de vlogs) is het me eindelijk gelukt dit onder controle te krijgen. Nu al sinds 5 januari eetbui vrij! Ik wil graag mijn verhaal wat uitgebreider vertellen met foto’s erbij mocht ik uitgekozen worden! Lijkt me erg fijn anderen te motiveren! Nu ben ik sinds april veel in de sportschool te vinden, want -55kg doet heel wat met je lijf. Door veel krachttraining hoop ik wat meer model te krijgen in mijn lijf! Ik twijfel nog of ik anoniem wil blijven, maar dat beslis ik dan nog wel! 🙂

 6. Wat een geweldig verhaal Joyce! Waar ik zelf vrijwel nooit worstel met mijn gewicht (voel me een grote geluksvogel) vind ik gezond leven wel heel belangrijk! En jouw woorden over je dipje hebben mij dan ook weer geïnspireerd, het dipje mag er zijn. Dankjewel! En ga zo door!!

 7. Joyce, wauw! Wat een mooi verhaal! Zeker dat je het niet ziet als een dieet, maar als een ander levensstijl! Fijn voor je dat je het zo oppakt, zeker voor je gezondheid! Dapper ben je, echt! Ik heb vertrouwen in je. 😉

  Marloes, ik weet niet hoe lang het duurt om ‘uitgekozen’ te worden. Maar lijkt mij best leuk om een keer te doen. Aangezien ik niet weet wanneer het beste moment zou zijn om een verhaal te delen, mijn vraag hoe lang het duurt om ‘uitgekozen’ te worden, anders wil ik graag op de lijst.

 8. wat mooi geschreven! Ik sport en leef gezond om een andere reden maar ik ben altijd bang dat ik ‘wegzak’. Maar door het lezen over dat dipjes erbij horen, voel ik mij direct een stuk sterker 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram