fitgirl van optima vita

Fit de Zomer in Challenge – In de vlogs!

Goedemorgen lieve allemaal! Ik krijg de laatste tijd heel veel verzoekjes voor een nieuwe challenge om iets fitter en strakker de zomer in te gaan. Ik had eigenlijk besloten voorlopig geen challenge meer te doen, nadat de meesten van jullie in november aangaven dat het teveel herhaling zou zijn. Wegens de vele vragen ben ik toch gaan nadenken over een oplossing…ik denk hem gevonden te hebben!

Toch een soort van challenge!

Ik snap dat velen van jullie niet zitten te wachten op challenge video’s in plaats van normale video’s. Ik heb dit al een aantal keer gedaan op mijn kanaal. Het is dus inderdaad zo dat dit misschien teveel herhaling kan zijn.

Er is kennelijk een heel aantal van jullie die het toch fijn vindt om extra stimulans te hebben om fitter de zomer in te gaan. Daarom leek het me leuk om een soort van mini-challenge onderdeel te verwerken in mijn vlogs! Vanaf komende woensdag zullen we starten. Het loopt in ieder geval door tot 6 juni (de woensdag voor mijn bruiloft ;)).

armen thuis trainen 2

Mijn doel hiermee

Het doel van deze challenge is je weer wat extra motiveren om op een goede manier gezond bezig te zijn. Ik merk dat veel mensen nog steeds kiezen voor crashdiëten voor de zomer, dat wil ik zo veel mogelijk voorkomen! Met behulp van handige tips en handvatten stimuleer ik je om langzaam gezonder te gaan leven.

Ik vind het belangrijk dat iedereen deze challenge op zijn/haar eigen niveau kan doen. Het maakt dus niet uit of je topfit bent of dat je vanaf nul moet beginnen. Ook maakt het niet uit of je 14 jaar bent of 80, deze challenge is voor iedereen mee te doen.

Ik vind het niet belangrijk dat je elke opdracht vlekkeloos uitvoert, het doel is om je aan het denken te zetten over jouw eigen gezonde leefstijl. Kritisch kijken naar wat je nu eigenlijk eet, drinkt en beweegt is af en toe best heel goed!

Hoe gaat het eruit zien?

Ik zal vanaf nu elke woensdag een klein stukje ‘Fit de zomer in challenge’ inpassen in de vlogs die verschijnen. Ik probeer dit aan het begin van de vlog te doen. Mensen die het niet willen zien, kunnen het dan makkelijk skippen. Ik ga het volgende doen:

 • Ik geef je elke week een opdracht (of meerdere) voor de komende week. Deze opdracht heeft uiteraard te maken met gezond leven. Je zou de opdrachten van elke week kunnen opstapelen, zodat je het steeds moeilijker krijgt. Ik vind het ook prima als je elke week alleen focust op de opdracht van die week. Kijk gewoon wat haalbaar is voor jou!
 • Ook geef ik je iets meer inzicht in hoe het bij mij gaat met mijn ‘strak in trouwjurk’ traject. Ik krijg hier ook veel vragen over, dus je ziet op deze manier ook iets meer van mijn eigen challenge :).

Bij de reacties kun je altijd achter laten hoe het gaat met jouw fit de zomer in plan. Als je moeilijkheden hebt, vind je op die manier steun bij andere kijkers en als je trots op iets bent is het leuk om te delen als je dat wilt!

skyr is gezond

Doe jij mee?

Ik ben heel benieuwd of jij meedoet! Je hoeft hier dus alleen maar de vlogs voor te kijken, startend vanaf komende woensdag. Ik leg daarin alles nog eens kort uit en we starten dan direct met de eerste opdracht(en).

Ervaringen van andere kijkers kun je dus ook altijd in de reacties lezen. Ook kun je #optimavita blijven gebruiken op instagram. Ik zal zelf ook foto’s blijven plaatsen op instagram om te laten zien waar ik mee bezig ben.

Ik heb er zin in! Laten we vol goede moed met z’n allen aan de slag gaan om op een gezonde manier net een beetje fitter en happy’er de zomer in te gaan!

Groetjes, Marloes

Ga jij meedoen met deze challenge?

 

41 reacties

 1. Leuk idee om het op deze manier te doen. Ik doe mee! Ook Leuk om inzicht te krijgen hoe het met jou plan gaat, zo aan de foto’s te zien gaat het goed!

 2. Super Leuk!
  Ik was je vorige fit de zomer Challenge al een beetje aan het terug lezen en werd daar al super enthousiast van!
  Dus ik doe mee?

 3. Top idee! Ik vind je vlogs altijd al heel motiverend en gezellig, dus die kijk
  ik al graag (normaal geen fan van vlogs). Bij mij gaat het gezond afvallen al langere periode goed en ik heb mijn officiele “zomerdoel” (aantal afgevallen kilo’s) al behaald. Ben benieuwd of ik met de challenges nog meer kan behalen! Liefs!

 4. Super leuk, ik doe mee! Ik word altijd erg gemotiveerd als ik je ideeen hoor. Heel leuk dat je deze weer met ons gaat delen. Je bent een topper!’

 5. Leuk! ik heb mn eigen ‘strak in jurk'( als gast op bruiloft)-challenge. Inmiddels als 8 kg eraf, dus nog even een goede stimulans om verder/door te gaan. Ik kijk er naar uit?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram