Eigen effectiviteit
Afvallen Challenge Voeding Voedingstips

Fit de zomer in challenge!!

Door

Goedemorgen op deze prachtige zaterdag! Ik kreeg de laatste tijd zo ontzettend veel vragen of ik nog een ‘Fit de zomer in challenge’ ging doen. Ik twijfelde, omdat ik al zo vaak challenges heb gedaan in het verleden…maar ik wil er toch een leuke draai aan gaan geven! Vandaag vertel ik je hoe en wat en hoe je kunt meedoen.

Fit de zomer in challenge 2019

Ik heb besloten dat ik net als vorig jaar, de challenge wil samenvoegen met mijn vlogs! Aangezien ik momenteel 2x per week een vlog plaats, kan ik jullie op deze manier heel goed op de hoogte houden. De eerste opdrachten zie je in vlog #148, die woensdag 22 mei online komt. Vanaf dan ga ik je elke vlog een update geven! De challenge zal 6 weken duren, tot en met eind juni.

Ook op instagram zal ik je in deze periode bekogelen met inspiratie om te werken aan een iets fitter gevoel richting de zomerperiode. Ik zal dit doen met normale posts, maar ook met dagelijkse stories! Volg me dus via @optimavita op instagram. Ook wil ik #fitdezomerin2019 en #optimavita gebruiken bij alles wat ik (en jullie!) delen, zodat je ook inspiratie kunt opdoen bij alle anderen die meedoen.

Op een gezonde manier…

Ik weet dat heel veel mensen ervoor kiezen om richting de zomer een crashdieet starten om af te vallen. Dit is misschien verleidelijk als je snel veel wilt afvallen, maar bedenk dat je hier uiteindelijk zeker niet fitter en gezonder van wordt! Voor een fit lichaam heb je immers juist veel goede voedingsstoffen nodig! Snel veel afvallen is nooit verstandig om te doen. Ik zie ook in mijn praktijk dat mensen die geleidelijk gewicht verliezen en strakker worden, dit véél vaker kunnen volhouden op lange termijn.

Om deze reden focus ik in de challenge niet op zo snel mogelijk afvallen, maar op gezond fit worden! Verwacht dus ook niet dat je in deze 6 weken 10kg kwijt raakt. Wat je wél kunt verwachten is dat je lekkerder in je vel gaat zitten, meer energie krijgt en misschien een paar kilo lichter bent in de zomer. Ook als je niet wilt afvallen is deze challenge een hele goede om te volgen! Gezond leven is namelijk voor iedereen belangrijk. Je kunt op deze manier ook je vet% wat verlagen of puur een fitter gevoel krijgen.

Gezond asperges recept

Hoe kun je meedoen?

Het is dus eigenlijk heel simpel, je kunt de challenge volgen via de vlogs die ik hier plaats op woensdag en vrijdag vanaf 22 mei. Ook kun je ze bekijken op mijn YouTube kanaal. Ik zou het natuurlijk ook super leuk vinden als je je (helemaal gratis!) abonneert op mijn kanaal als je dat nog niet gedaan hebt. Het kost jou alleen een druk op de rode abonneerknop en je krijgt dan te zien wanneer ik een nieuwe video plaatst. Mij helpt het omdat ik beter gevonden wordt op YouTube als ik meer abonnees hebt.

Ook kun je me volgen op Instagram, waar ik in die zes weken inspiratie en motivatie plaats om de Fit de Zomer in challenge vol te houden.

Ik heb er zin in! De laatste tijd voel ik me zelf al best heel fit (op mijn kleine knieblessure na), maar ik heb mega veel zin om jullie te inspireren.

Groetjes, Marloes

Ga jij meedoen aan deze challenge? Heb je een doel?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (24)
 1. Esther 4 jarengeleden

  Leuk marloes.

  Reageer
  • Cindy 4 jarengeleden

   Hey Marloes,
   Super leuk zo’n challenge!! Ik volg je nog niet zo lang, maar vind het wel erg leuk om je te volgen!! Je inspireert mij en houd mij gemotiveerd om vol te houden 💪🏼
   Ik zeker meedoen met de fit de zomer in challenge…

   Benieuwd naar de eerste opdracht 😄

   Grtz Cindy

   Reageer
 2. Hanne 4 jarengeleden

  Leuk! Ik ga (een poging doen tot) meedoen. Ik ben bijna 6 weken geleden bevallen en vanaf de laatste weken van de zwangerschap (toen ik dacht het kindje is wel af ;)) steeds meer gaan snoepen. Gelukkig is er maar 1 kilo blijven plakken en is de buik weer plat maar ik wil wel weer normaler en gezonder gaan eten, niet meerdere keren per dag snoepen en het sporten weer heel rustig oppakken. En mij weer fit voelen (voor zover dat kan met de gebroken nachten natuurlijk).

  Reageer
  • Vera 4 jarengeleden

   Hier nog zo eentje 😉 Mijn dochter is nu 10 weken. Ik was 15 kg bijgekomen en na 2 weken was ik ook weer 15 zwangerschapskilo’s kwijt. Nu, met borstvoeding, merk ik dat ik nog wel een drang heb naar meer eten en ook wat meer zoetigheid. En de buikspieren, die mogen wel weer langzaam in actie gaan komen. Ik ga meedoen met de dingen die in mijn ritme van nu in te passen zijn. Want ja, soms denk ik dat ze een mooi slaapje gaat doen en is ze toch echt in no time alweer van de partij.

   Reageer
   • MarionHak 4 jarengeleden

    Oké, misschien heel ongebruikelijk. Maar sommige volgers ga je herkennen en bij deze wil ik je(alsnog) feliciteren met de geboorte van jullie kindje! Al het goede gewenst, moed (soms heb je dat ook nodig na een nacht vol braken oid) en een prachtig leven met elkaar. Groetjes, MarionHak

    Reageer
    • Vera 4 jarengeleden

     Haha, ja sommige trouwe volgers herken ik ook, dus heel erg bedankt! Nu in m’n verlof, en tijdens het voeden, alle tijd om hier op de site rond te hangen.
     Vooral bedankt voor die moed, want het is zeker niet alleen maar een roze wolk.😉

     Reageer
 3. Romy 4 jarengeleden

  Ik doe graag mee,
  Ik zou graag op een gezonde manier willen aankomen en me dus fitter voelen.
  Kan ik ook meedoen?
  Groetjes
  Romy x

  Reageer
 4. Eva 4 jarengeleden

  Leuk, ik doe zeker mee!

  Reageer
 5. Jennifer 4 jarengeleden

  Goedemorgen Marloes, leuk dat je ons weer gaat inspireren. Zou je misschien een keer iets kunnen vertellen over het hardloophorloge waarmee jij loopt? Ik wil ook graag op mijn hartslag gaan lopen om te voorkomen dat ik te veel vraag van mijn lichaam. Ik heb net als jij altijd de neiging om te snel te veel te willen, met een pijnlijke knie als gevolg. Hopelijk kan jij snel weer pijnvrij bewegen! Bedankt alvast. 🙂 Groetjes, Jennifer

  Reageer
  • Tamara 4 jarengeleden

   Hoi,
   ik heb hetzelfde probleem. Als het lekker gaat dan ga ik snel te ver met het gevolg een geblesseerde knie.
   Ook ik zou het leuk en leerzaam vinden als je iets meer verteld over het lopen met een hardloophorloge.
   Dit om hopelijk blessureleed in de toekomst te voorkomen en gewoon lekker door te kunnen trainen.
   Alvast bedankt!
   groetjes,
   Tamara

   Reageer
 6. Luci 4 jarengeleden

  Leuk! Ik doe mee. Er mogen wel wat kilo’s af maar wil vooral een gezond eetpatroon krijgen.

  Reageer
 7. Daisy 4 jarengeleden

  Hé! Leuk ik ga ook een poging doen! Ben benieuwd. Gelukkig begin je als ik terug kom van Toronto dus kan ik nu nog even genieten;)

  Reageer
 8. Eveline 4 jarengeleden

  Ja, ik doe mee!

  Reageer
 9. MarionHak 4 jarengeleden

  Hoi Marloes!

  Leuk!! Ik ben benieuwd naar je tips en adviezen! Ik heb al veel tips die ik gebruik en zou wel weer wat nieuwe inspiratie op kunnen doen. Kom maar op!

  Reageer
 10. Corine 4 jarengeleden

  Ha Marloes,
  Ik ga mee proberen te doen.
  Ik heb een eetstoornis die momenteel erg heftig is, maar ik probeer steeds terug te gaan naar gezond leven. De eetstoornisgedachten zijn heftig en taai, maar de focus probeer ik niet te hebben op afvallen, ook al wil mn eetstoornis dat graag, ik moet vooral gezonder leven met eten en bewegen.
  Ik heb geen verwachtingen, die zijn voor nu te ingewikkeld. Maar alles wat lukt en waar ik mezelf in kan uitdagen daar ben ik al heel blij mee!
  Ik ben vooral benieuwd waarin ik misschien mn eetstoornis wat kan uitdagen….
  Groetjes,
  Corine

  Reageer
 11. Patriesje 4 jarengeleden

  Hey Marloes, ik doe mee…fit de zomer in ga ik niet redden…fitter hoop ik wel. Ben benieuwd hoe je ons (en jezekf) haast motiveren en uitdagen.
  Groetjes patriesje73

  Reageer
 12. Vivian 4 jarengeleden

  Leuk!! Ik doe mee. Volg je al langer met veel plezier. En hopelijk lukt het me met deze challenge nu ook eindelijk om ongeveer 2 kg af te vallen. Dit is niet veel maar ik blijf maar schommelen…

  Reageer
 13. Marinda 4 jarengeleden

  I am in 👍

  Reageer
  • Karyn 4 jarengeleden

   Jaaaaaa, ik doe meeeeee wat leuk heerlijk weer zo’n challenge en zeker met jou, count me in 🙏💞💞🍀🍀😘

   Reageer
 14. Jenn 4 jarengeleden

  Hallo Marloes, volg je nog niet zo heel lang, maar dat blijf ik zeker wel doen. Wat ben jij een enorm positief mens!! Een inspiratie voor velen, ook voor mij.
  Ik ga mee doen aan de challenge!!! Leeeuuuk!!! 💪🏼

  Reageer
 15. Leanne 4 jarengeleden

  Heel blij mee! Komt het juiste moment, na een periode dat ik totaal niet gemotiveerd was om te sporten en het (te vaak) snoepen er weer steeds meer in sluipt. Net nu ik besloten had dat het roer weer om moet kwam jouw aankondiging van de challenge!😃

  Reageer
 16. Mirjam Wouters 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik volg je nu een paar weken en vind je blog ontzettend inspirerend.
  Momenteel ben ik herstellende van een morton neuroom en kan ik na weken niets doen eindelijk weer een beetje wandelen! Dat je daar zo blij van kunt worden had ik niet gedacht!
  Ik ben heel benieuwd naar de challenge en ga zeker meedoen.

  Groetjes Mirjam

  Reageer
 17. Monique 4 jarengeleden

  Ik ga ook goede poging wagen.. volg je al een hele tijd d uys weet al wel een beetje wat ik kan verwachten..ik heb de laatste tijd erg veel moeite om een gezonde levensstijl op te pakken. 2 jaar geleden ruim 8 kilo afgevallen. Ruim een jaar daarna ging het heel goed maar daarna is het steeds minder geworden.. te veel snoepen en niet de juiste keuzes maken. Vooral chocolade is echt crime om af te blijven sowieso suikers. Die drang is echt soms irritant groot.. hopelijk heb je wat tips om die drang te kunnen overwinnen.

  Reageer
 18. Erica 4 jarengeleden

  Hoi Marloes, ik volg je al lang. Bedankt voor alle inspiratie en tips.
  We gaan mee doen vanaf woensdag hoor! Ik hoor graag meer over hoe jij mentaal met je tegenslag van hard lopen om gaat in de hoop dat ik er wat van op steek in mijn proces van tegenslagen bij fysiek herstel.

  Mocht je een tip hebben tegen frustratie eten …. Kom maar op!

  Succes bij alles!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: