De vetverbrandingszone
| 25 juni 2018

De Vetverbrandingszone!? – Over Vetverbranding

Verreweg de meeste vragen die ik krijg, gaan over vetverbranding. Daarom leek het me leuk om een aantal korte video’s te maken over dit onderwerp. Vandaag hebben we het over de vetverbrandingszone. Ik heb wel eens vaker uitgelegd wat ik daarvan vind, maar nu dus kort en overzichtelijk in een video.

De vetverbrandingszone

Als je traint op een lage hartslag, zo rond de 110-130 slagen per minuut, zou je het meeste vet verbranden. Dit is procentueel gezien inderdaad het geval. Waarom je vaak tóch meer vet verbrandt door trainen op een hoge hartslag, leg ik uit in de video.

Intensieve en minder intensieve trainingen hebben allebei hun eigen voordelen en nadelen. Ook deze bespreek ik kort in de video. Ik zou je altijd aanraden om een combinatie te maken van de soorten training. Dan maak je jezelf zo allround mogelijk.

Vind jij dit leuk?

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jij dit soort video’s leuk vindt om te zien. Geef gerust je feedback! Hoe vind je de lengte van deze video? Moet het nog korter? Of is het goed zo? En is de inhoud duidelijk?

Ook wil ik natuurlijk weten of er onderwerpen zijn waarvan je graag wilt dat ik ze bespreek. Jullie inspireren me echt enorm door het stellen van al jullie vragen. Ik vind het mega fijn om te weten wat jullie interessant vinden.

Ik hoop dat het zo helemaal duidelijk voor je is geworden. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die altijd hieronder stellen. Ik probeer zo veel mogelijk te antwoorden.

Groetjes, Marloes

Vind jij zulk soort video’s fijn om te zien? Welk onderwerp wil jij graag zien?

8 reacties

 1. Boeiend! En helemaal perfect qua lengte, duidelijkheid.
  Ik maak zelf vaak niet de tijd om een uur te sporten. Warming-up, dan een half uur trainen en daarna mijn rugoefeningen doen vind ik dan wel voldoende. Dus train ik graag op een hoge hartslag. Zou ik die intensiteit aanhouden met een uur sporten….dat lukt me dan gewoon ook niet!
  Erg leuk om te lezen, top ?

 2. Leuke video, heldere uitleg! Op zich hoeven video’s voor mij niet superkort te zijn, maar voor de afwisseling is het wel leuk:) ik vind sowieso feiten/fabels video’s leuk en de diepgang van de uitleg in deze video is echt top!

 3. Lieve lieve Marloes♥️,
  Eerst wil ik even zeggen dat je het zo goed doet en dat ik echt ontzettend trots op je ben!!
  Ik blijf je vast en zeker volgen in alles wat je doet!!
  Maar ik zou je om wat raad willen vragen of een tip willen geven voor een artikel of een video
  (maar dat moet je zelf natuurlijk weten)
  Ik ben aan het herstellen van een eetstoornis en moet dus aankomen.
  Maar ik ben best wel bang hoe ik dan verder moet als ik op gewicht ben.
  Hoe zorg ik er dan voor dat ik niet verder aankom maar ook niet afval?
  Dus misschien (als je het zelf wilt) zou je eens een artikel kunnen schrijven of een video filmen over hoe je verder moet na aankomen.
  Ik denk dat ik en veel anderen daar wel iets aan zouden hebben.
  En ook heb ik nog een gewone vraag.
  Hoe zorg je ervoor dat je bijkomt in spieren en niet in vet zonder te sporten (want ik mag echt geen extra calorieën verbranden)?
  Of gaat dat niet en wat is dan een oplossing?
  Alvast heel heel erg bedankt
  En nog heel veel succes met optimavita!! EN SVEN!!
  Ik vind je echt geweldig! Je bent een groot voorbeeld voor ons allemaal!
  Veel liefs,♥️

 4. In welke havermout zit nou de minste suiker?
  ik koop zelf altijd het pak van de ah de goedkoopste.of van de lidel ook de goedkoopste.

 5. Dag Marloes,
  ik train nu voornamelijk op een lage hartslag(cardio) omdat ik dacht dat ik daardoor minder spieren zou ontwikkelen. Ik wil namelijk slank worden en geen breder lichaam krijgen door spiermassa. Ik vraag me nu af hoe dat precies zit(of het gewoon onzin is wat ik doe). Groetjes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram