Afvallen Beweegtips Voedingstips

De meest bekeken Optimavita.nl artikelen

Door

Collage

Een tijdje terug schreef ik over mijn eigen favoriete recepten van de site. Ik vroeg daarbij of jullie het leuk zouden vinden om ook eens een lijstje te maken met JULLIE favorieten. Oftewel, de meest bekeken artikelen van de site. Hier reageerden jullie positief op, dus dat is wat ik vandaag ga laten zien! Ik heb besloten niet alleen de recepten eruit te pikken, maar gewoon de 10 meest bekeken artikelen op te zoeken, ongeacht het onderwerp!

Ok, daar gaan we…ik begin met de tiende plaats en werk langzaam naar het meest populaire artikel op de site.

Banaandruif

10. Feit of fabel: banaan en druiven zijn dikmakers
Nog nét in de top tien, het artikel over suiker in fruit. Hierover gaan veel hardnekkige geruchten, ik geef je mijn mening.

Tonijnsalade

9. Gezonde tonijnsalade voor op brood
Dit receptje maak ik al heel lang. Het is super simpel, maar o zo lekker! Als er iemand komt lunchen, maak ik regelmatig even deze salade, iedereen is er gek op! Zo maak je een simpele boterham toch bijzonder.

8. Broodbeleg
Het verbaasd me niets dat dit artikel in de top tien staat. Ik blijf namelijk ontzettend veel vragen krijgen over dit onderwerp. Wij Nederlanders blijven brood-eters en we zijn dan ook erg nieuwsgierig naar wat gezonde keuzes zijn wat betreft beleg.

Broodbeleg

7. Gezond bananenbrood
Op nummer zeven een van mijn persoonlijke favorieten, het gezonde bananenbrood. Dit heerlijke tussendoortje vult goed en bevat geen onnodige toevoegingen. Ik voeg ook geen extra suiker toe!

6. Zelf radler maken vs. Amstel radler
Over dit artikel blijf ik me verbazen hoe populair hij is! In de zomermaanden staat hij steevast met stip op nummer één van de meest bekeken artikelen. Collega Monique bracht me ooit op dit idee en ik moet zeggen dat ik zelfs nog even getwijfeld heb of het artikel-waardig zou zijn. Maar het is dus een absolute favoriet van veel van jullie!

Radler

5. 12 minuten cardio workout – Conditie en vetverbranding
De hoogst-genoteerde video op de website is deze. Opvallend is dat op YouTube een andere video favoriet is! Ik merk sowieso dat de interesses op YouTube anders liggen dan op optimavita.nl. Hier worden recepten het beste bekeken, op YouTube de workouts.

4. Feit of fabel: Spieren zijn zwaarder dan vet.
Op plekje vier een ‘feit of fabel’ artikel. Ik kreeg hier destijds heel veel vragen over en besloot een artikel te schrijven. Ik leg je in dit artikel uit waarom lichaamsgewicht niet altijd iets zegt over hoe je eruit ziet. Als je het nog niet gelezen hebt, zou ik het zeker eens doen!

3. Havermoutpannenkoeken
Deze stonden ook in mijn favorietenlijstje, de havermoutpannenkoeken! Ook bij jullie is het een favoriet. Opvallend trouwens, de hele top 3 bestaat uit recepten!

Quinoa

2. Quinoa salade met gegrilde groenten
Plek nummer twee is voor de quinoa (spreek uit als ‘kienwa’) salade. Dit product is de laatst tijd ontzettend in opkomst in Nederland. Bij veel restaurants staan het tegenwoordig op de kaart, terwijl een aantal jaar geleden nog niemand ervan gehoord had. Ik snap de hype, het is lekker, voedzaam en vult ontzettend goed!

koekjes

1. Gezonde koekjes met havermout en banaan
De absolute nummer 1 zijn de havermoutkoekjes. Ik krijg hier nog heel regelmatig reacties op en merk dat vrijwel iedereen ze super lekker vindt! Logisch, want wie houd er nu niet van gezonde koekjes ;).

Ik vind het super opvallend dat 9 van de 10 topartikelen over voeding gaan! Zoals ik eerder al zei, is het op YouTube precies omgekeerd.

Ik hoop jullie weer wat extra inspiratie te hebben gegeven. Sommige van deze artikelen zijn al heel oud, je bent ze misschien nog nooit tegen gekomen. Op deze manier weet je wat anderen interessant vinden :).

Groetjes, Marloes

Kende jij deze artikelen? Wat is jouw favoriet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Marion 8 jaargeleden

  Leuk zo’n top tien overview! Alleen nr tien kon ik mij niet herinneren, de rest wel 🙂
  Van deze tien is mijn favoriet die van het bananenbrood. Van de hele site gaat mijn voorkeur uit naar de productreviews, eetdagboeken en kennisartikelen.

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Leuk om te horen en te zien wat jullie leuk vinden!

   Reageer
 2. Vera 8 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Leuk om terug te zien!
  Op YouTube heb ik de workoutvideo’s die ik zelf gebruik, geliked en staan dus ik een eigen lijstje. Doe ik en workout, ga ik dus naar YouTube.
  Wil ik een recept opzoeken, ga ik juist naar de site! 🙂 Dat beïnvloedt de resultaten dus.
  Mijn favoriet is zeker het bananenbrood, hmmmmm!!! Heerlijk, ideaal tussendoortje en leuk om te maken.
  Dankjewel daarvoor!

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Dat is inderdaad een hele goede verklaring Vera! 🙂

   Reageer
 3. Manon 8 jaargeleden

  Her artikel over de bananen kende ik nog niet, heb ik net dus even gelezen.
  Erg interessant en goed om te weten aangezien ik groot fan ben van bananen (en elk ander fruit eigenlijk) haha.

  Reageer
 4. Sabine 8 jaargeleden

  leuk zo’n top 10….ik heb er weer lekkere recepten bij!! Ik had ze nog niet gezien 😉 dankzij deze top 10 wel!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.