Dag positief starten tips
| 2 september 2021

10 tips: Jouw dag positief starten!

Gezond leven gaat wat mij betreft ZO veel verder dan gezond eten en bewegen. Mindset vind ik zoals je weet een onwijs belangrijk onderdeel. Ik ben een ochtendmens, ik houd van lekker productief zijn in de ochtend en mijn dag positief te starten (al vind ik het niet nodig om vroeger dan 7uur op te staan ;)). Daarvoor heb ik een aantal tips!

De 10 tips hieronder kunnen je misschien helpen je dag positief te starten. Het is écht niet de bedoeling ze alle 10 op te volgen. Dat doe ik zelf ook niet! Kies datgene eruit wat bij jou past. Aangezien we allemaal anders zijn, wilde ik toch een heel aantal verschillende dingen benoemen. Zo zit er vast voor iedereen iets bij. Onderaan vertel ik welke tips ik zelf opvolg.

1. Stap direct uit je bed

Veel mensen vinden snoozen heerlijk, maar je wordt er niet bepaald fitter en vrolijker door. Leer jezelf aan om uit bed te stappen zodra je wekker gaat! Dit is even wennen, maar na een tijdje zal je merken dat het je een mega positief gevoel levert.

2. Neem een koude douche

Ik was heel sceptisch, maar na 30 dagen koud douchen was ik om! Wat kan dat je een positieve boost geven. Inmiddels doe ik het al een tijd niet meer vanwege mijn zwangerschap. Sven staat nog wel regelmatig onder een koude douche, vooral als hij even een opkikker nodig heeft.

3. Maak een gezond ontbijt voor jezelf dat je lekker vindt

Je dag gezond starten geeft je direct een goed gevoel en positieve energie. Kies een gezond ontbijt dat jij lekker vindt en neem rustig de tijd het op te eten. Maandag plaatste ik nog een video met inspiratie voor recepten!

 

4. Start met een grote beker water of thee

Als we wakker worden, dan kan ons lichaam best wat vocht gebruiken. Je drinkt ‘s nachts (bijna) niets, maar verliest wel vocht door condensatie en zweten. Met een flinke beker water of kop thee geef je jouw lichaam wat het nodig heeft, dat voelt goed!

5. Neem rustig de tijd om op te starten

Als je ‘s ochtends al moet haasten, levert dat een onrustig gevoel. Dit kan je de hele dag bij je dragen. Zet de wekker dus liever wat eerder, zodat je rustig de tijd hebt om op te starten en je klaar te maken. Zo start je jouw dag rustig en positief.

6. Schrijf kort op welke positieve dingen jij uit deze dag wilt halen

Voor veel mensen geeft het een enorme boost om ‘s ochtends op te schrijven met welke intentie jij de dag in gaat. Wat zou vandaag succesvol maken voor jou? Wat voor gevoel hoop je te hebben gedurende de dag? Door hier een paar zinnen over op te schrijven, start je de dag met een positief gevoel.

Tips voor planning

7. Noteer 3 dingen waar jij dankbaar voor bent

Ook kun je 3 dingen noteren waar jij dankbaar voor bent. Dit geeft direct positieve vibes. Persoonlijk doe ik dit graag voor het slapen gaan, maar in de ochtend is ook een perfect moment.

8. Doe een (korte) workout

Ben jij niet zo’n ochtendmens en start je maar moeilijk op? Dan is een (korte) workout doen waarschijnlijk echt iets voor jou! Doe even 10 minuten oefeningen, wandel een kort rondje door de buurt, ga een stukje hardlopen of zorg ervoor dat je vroeg in de sportschool staat. Sporten geeft je energie en adrenaline, waardoor je heel positief de dag begint. De workout hieronder bijvoorbeeld is kort, maar super lekker!

9. Doe een (korte) meditatie

Zie je sporten niet zo zitten en wil je jouw dag juist rustig en ontspannen starten? Dan is een korte meditatie, een korte yoga sessie of even stretchen misschien iets voor jou!

10. Vermijd het eerste (half) uur je telefoon

Het is heel verleidelijk om direct na het wakker worden op je telefoon te kijken. Misschien wordt je dan direct al geconfronteerd met dingen die je moet gaan doen. Dat geeft onrust. Om jouw dag positief te starten is het misschien een idee om het eerste (half) uur je telefoon niet aan te raken. Neem even écht tijd voor jezelf.

Mijn persoonlijke routine

Dingen die ik zelf elke dag toepas zijn:

  • Ik snooz nooit
  • Ik neem een gezond ontbijt
  • Ik start met 500ml thee of water
  • Ik neem rustig de tijd om op te starten

Koud douchen vond ik dus best heel fijn, maar wil ik nu tijdens mijn zwangerschap niet doen. Ik kijk zo min mogelijk op mijn telefoon, maar wil wel altijd even checken of mijn video/artikel goed online staat. Een intentie opschrijven voor de dag lijkt me wel wat, maar het zit er nog lang niet goed in. In de ochtend sporten is niet zo mijn ding (behalve in het weekend) aangezien ik juist zo productief werk op dat tijdstip.

Kortom, sommige van deze tips pas ik toe, anderen bewust niet.

Groetjes, Marloes

Welke van deze tips om de dag positief te starten zou jij willen gaan toepassen?

Eén reactie

  1. Wat een leuk artikel! Ik ben een slow starter. Mijn lichaam heeft echt even tijd nodig en mijn brein nog veel meer. Dat opschrijven dat vind ik wel wat. Daar ga ik me eens toe zetten! Ontbijten doe ik zeker en geniet er ook van lekker met een video of blog/vlog van jou. Of de krant maar de laatste tijd doe ik dat niet meer. Zoveel negativiteit! Heb ik geen zin meer in.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram