Afvallen Beweegtips Challenge Voeding Voedingstips

Challenge!! Optima Fit de Zomer in!

Door

Goedemorgen, een hele fijne Koningsdag! Ik heb vandaag een hele leuke aankondiging voor je. Ik ga namelijk vanaf 1 mei de ‘Optima Fit de Zomer in’ challenge starten! Ik heb ontzettend getwijfeld of ik dit zou doen, omdat we in januari ook al een challenge hebben gedaan. Na heeeeeeeeeeell veel verzoekjes van jullie, heb ik besloten er gewoon voor te gaan! Ik heb nog wel even jullie hulp nodig, ik ben namelijk benieuwd wat jullie zouden willen zien. Vandaar dit artikel!

De challenge en het doel
Vanaf komende maandag wil ik dus starten met de Optima Fit de Zomer in challenge. Deze zal 2 maanden duren, de hele maand mei en juni dus. Het is de bedoeling dat we met zijn allen aan de bak gaan om net en beetje fitter, zelfverzekerder, gezonder en stralender de zomer in te gaan. Ik neem bewust een langere periode deze keer, omdat je dan langzaam kunt werken naar een gezonder patroon. De kans dat je het resultaat vasthoudt, is dan zo veel groter!

Deze challenge is geschikt voor iedereen, dus of je nu 12 of 80 bent, dat maakt niet uit! Als je niet helemaal alles mee kunt doen, kun je gewoon eruit pikken wat jij wél kunt. Ook als je in de tussentijd op vakantie gaat, kun je gewoon een weekje overslaan en het later weer oppikken.

Mijn ideeën
Ik heb natuurlijk al heel veel gebrainstormd over hoe ik het wil weergeven. Wat ik belangrijk vind ik dat je regelmatig een update krijgt van mijn kant, maar dat er ook voldoende content blijft voor de mensen die niet geïnteresseerd zijn in de challenge. Mijn plan is om het volgende te doen:

 • Ik plaats 1x per week (op maandag) een video met daarin een challenge-update. Ik geef je daarin tips, opdrachten en eventueel links naar workouts, recepten of dagmenu’s. Ook vertel ik natuurlijk hoe ik bezig ben. Ik maak een aparte playlist met alle video’s van de challenge.
 • Via instagram kun je #optimafitdezomerin gebruiken, zodat andere challengers kunnen zien waar jij mee bezig bent. Ook kun je deze hashtag gebruiken om te zoeken naar afbeeldingen van anderen. Zo motiveren we elkaar!
 • Op optimavita.nl vind je gedurende de hele periode recepten, workouts, tips en trucs om jouw challenge zo goed mogelijk te kunnen indelen.

Ik kies er deze keer bewust niet voor om een Facebook evenement aan te maken. Omdat zulke evenementen maar 14 dagen kunnen duren, heb ik gemerkt dat veel mensen het vervelend vinden om constant weer aan te melden voor de volgende dagen. Ook werd er de vorige keer steeds minder gedeeld. Deze keer dus via Instagram! Je kunt altijd een instagram account aanmaken waarop je zelf niets deelt, maar wel de foto’s van anderen kunt bekijken.

Wat zou jij willen?
Nu mijn vraag aan jou: heb jij nog ideeën of wensen voor deze challenge periode? Wat vond je bijvoorbeeld fijn in andere challenges, of wat heb je juist gemist? Door je feedback kan ik nog beter inspelen op jullie wensen. Laat dus vooral een reactie hieronder achter als je daar ideeën over hebt. Je helpt me hier ontzettend mee.

Hoe kun je de challenge volgen?
Dan het belangrijkste, hoe kun je meedoen? Het is eigenlijk heel simpel. Komende maandag verschijnt de eerste video op optimavita.nl. Daarna verschijnt zoals gewoonlijk elke dag om 7:00uur een artikel. Je kunt dus dagelijks mijn site bezoeken, dan blijf je bij. Laat hieronder zeker even achter als je mee doet!

Ook kun je je abonneren op mijn YouTube kanaal. Dan kun je heel makkelijk doen door hier te klikken. Ook kun je naar mijn kanaal gaan en op de rode abonneerknop drukken. Dit is trouwens helemaal gratis, zonder enkele verplichting!

Daarnaast kun je me volgen op Instagram. Ik plaats daar maaltijden die ik maak en geef je updates over hoe ik deze periode voor de zomer indeel. Je krijgt zo nog wat bonus tips en trucs erbij!

Hoe kan dit gratis?
Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is ECHT 100% gratis. Ik verdien doordat jullie mijn artikelen en video’s kijken. De bedrijven die adverteren op mijn website en op YouTube betalen me hiervoor. Je helpt me dus al ontzettend door alleen maar te kijken, te liken en te abonneren! Op die manier kan ik dit soort dingen voor jullie blijven doen.

Ik hoop natuurlijk van harte dat jullie massaal meedoen, dan kunnen we elkaar stimuleren om fit en stralend de zomer van 2017 te beginnen! Laat het me zeker even weten :).

Groetjes, Marloes

Doe jij mee aan deze challenge? Heb je ideeën of wensen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (82)
 1. Anoniem 5 jarengeleden

  Hey Marloes
  Wat top dat we nog een challenge gaan doen! Zou jij misschien eens een aantal snelle recepten willen plaatsen waarbij je niet te veel moet koken want ik heb bijna nooit tijd om te koken. Het lijkt me misschien ook leuk als je elke week een What i eat in a week plaats zo kunnen we ook zien wat jij zoal eet. Heb jij misschien een tip hoe ik van mijn chocoladeverslaving geraak?
  Groetjes

  Reageer
  • Elvira 5 jarengeleden

   Ik doe zeker mee!! Het zou fijn zijn als je ook vooral ‘do nots’ verteld bij deze challenge. Wat je beter wel en niet kan doen met eten bijvoorbeeld.

   Reageer
 2. Astrid 5 jarengeleden

  Wat leuk weer! Even een boost voor de zomer..
  Ik zit vooral te denken aan “prep” maaltijden.. wanneer ik thuis ben een aantal dagen, inspiratie genoeg maar tijdens een drukke werkweek grijp ik heel vaak naar hetzelfde. Hier zou ik voor mezelf wel graag verandering in zien. Ik wordt er namelijk chagrijnig van als ik steeds aan hetzelfde bakje zit, haha.
  Thuis workout video’s zou top zijn, ik ben fan van je HIIT trainingen!! Daar mogen er wat mij betreft ook wel wat bij ??!
  Misschien een leuke zomer shoplog ?? Hihi must have items voor de zomers?

  Fijne Koningsdag

  Reageer
 3. Marijn 5 jarengeleden

  Ha Marloes,
  Leuk, ik doe mee! Ik heb tijdens je challenges altijd het meest aan de ‘mentale’ artikelen die je soms op je site plaatst! Bijvoorbeeld die over hoe je de knop omzet als het soms wat slechter gaat met gezond leven, waarom het belangrijks is blij met jezelf te zijn en jezelf afentoe wat moet gunnen en hoe je kan reageren als anderen moppereren over je gezonde leefstijl!
  Fitspiration!;) Groetjes

  Reageer
 4. -123- 5 jarengeleden

  Ik ben altijd dol op je eerlijkheid. Meeste mensen zeggen niks over dat ze verdienen dankzij hun filmpjes en dergelijke, juist jij wel 🙂 toppie 😉

  Vraag of je bij de challenge ook suggesties hebt voor mensen met beperkingen die een x aantal kilo’s kwijt moeten maar amper kunnen bewegen???

  Uitrekenen kcal kan dat dan nog? En welke is dan vrij accuraat

  Reageer
 5. Kim 5 jarengeleden

  Ik doe zeker mee Marloes ??. Heb er zin in.

  Reageer
 6. Tamara 5 jarengeleden

  Oh, wow, dit vind ik erg leuk. Ik hoopte hier al op!!
  Ik ga zeker meedoen!

  Reageer
 7. Tamara 5 jarengeleden

  Echt een nieuw weekmenu zou ik trouwens wel handig vinden. Bij de vorige challenge heb ik die gemist en pakte ik de oude weekmenu’s erbij, maar eens een nieuwe met menu’s geschikt voor de zomer zou ik fijn vinden.

  Reageer
 8. Ellen 5 jarengeleden

  Ik doe mee! Ik heb de vorige keer niet mee gedaan dus ik heb niet echt feedback.

  Reageer
 9. Charile 5 jarengeleden

  Yes wat fijn! Ik doe mee! Ik eet wel veganistisch dus qua recepten ben ik benieuwd of ik mee kan doen. Maar met de andere opdrachten gaat het me vast lukken. Zin in ?

  Reageer
 10. L 5 jarengeleden

  Yes, ik ben blij!! Super leuk dat er nieuwe. challenge komt, misschien eindelijk echt die laatste 5 kilo eraf… Bij mij is het probleem meer de psyche/mindset/emo eter, ik zou hier zo graag vanaf willen! Soms gaat het weken goed, nu helaas weer weken mis. Heb je hier nog tips voor? Maandag 1 mei start Mn weekje vakantie, ideaal moment voor mij om gelijk voor de volle 100% mee te doen. Succes allemaal en Marloes waar zou ik zijn zonder jou??!

  Reageer
 11. Bianca 5 jarengeleden

  Ik doe weer mee! Zat er net op te wachten ?! Top. Fijne Koningsdag ondanks dat je Sven moet missen!

  Reageer
 12. Miranda 5 jarengeleden

  Super!! Ik doe zeker weer mee!! Heel fijn dat er weer recept ideeën komen en thuis workouts!! Ik vind het vooral fijn om te weten hoe je snelle, ongezonde dingen kunt omtoveren naar iets gezonds….zoals je tartaar burger! Ik heb er zin in!!

  Reageer
 13. Sandra Bakker 5 jarengeleden

  Hoi Marloes, Wat leuk! Ik doe mee! Heb er zin in! Ik vind dat je het altijd heel leuk en goed doet en heb niet veel tips. Heel fijn dat het nu 2 maanden is !!!! Ik heb altijd moeite zo rond de menstruatie en het lukt mij niet om dat te doorbreken. Nog tips hiervoor? Verder haal ik veel inspiratie uit je recepten en de what eat in a day/week!. Workouts voor beginners zijn altijd welkom.

  k ben van de partij !!!!!

  Reageer
 14. Marit 5 jarengeleden

  Hoi Marloes, Ik doe zeker mee!!!!
  Erg leuk! Ik volg je op Facebook Instagram en YouTube echt TOP!
  Hele fijne koningsdag!! Xxxx

  Reageer
 15. Wendy 5 jarengeleden

  Wat leuk dit! Ik doe héél graag mee want kan wel steuntje in de rug gebruiken!

  Reageer
 16. Nanet 5 jarengeleden

  Leuk, ik doe mee! Op het moment ben ik aan het herstellen van een knieblessure, dus ik zou wel een workout willen zien waarbij die een beetje ontzien word, maar toch lekker kan trainen. Verder zouden weekmenu’s inderdaad handig zijn! ?

  Reageer
 17. Centaine Polman 5 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Super leuk dat er weer een challenge komt.
  Ik ga zeker mee doen.
  Ik had laatst de challenge van Januari terug zitten kijken. En toen hoopte ik zo dat je binne kort een nieuwe zou gaan doen?

  Ik ben zeker van de partij!!!

  Reageer
 18. Sophie 5 jarengeleden

  Ik​ ben ook van de partij Marloes! Ik zie er zo naar uit. Ik vind jouw posts altijd zo inspirerend.

  Reageer
 19. Vera 5 jarengeleden

  Ik vind de challenges altijd fijn. Door hoe jij je site hebt opgezet heb je ook fijne bezoekers en leer ik ook van de posts van anderen.
  Aangezien ik nog steeds met m’n zweepslag zit, ga ik kijken wat ik wel/niet mee kan doen. Ben nu wel gestart met eigen oefeningen voor buik, armen en bovenbenen, die ik zittend of liggend kan doen. Vraagt wat creativiteit, maar het Is fijn om toch iets te doen.
  Verder ben ik dol op de workouts.voor, de inspiratie/motivatie -artikelen. En de recepten waarbij jij van een ongezonde maaltijd of snack een gezonde variant maakt…goed idee van een van de vorige lezers.

  Ach, ik weet zeker dat er genoeg voor mij bij gaat zitten! Super, dankjewelllll

  Reageer
 20. Emily 5 jarengeleden

  Wat leuk Marloes! Ik ga zeker meedoen!!

  Reageer
 21. Sandra 5 jarengeleden

  Leuk dat je weer een challenge doet! Altijd fijn als stok achter de deur zo voor die zomermaanden…..
  Een weekmenu is idd fijn, maar aangezien ik vegan eet denk ik dat ik daar niet zo veel mee kan (misschien een vegan dagje erbij???) maar ik ga zeker kijken waar ik wel aan mee kan doen!

  Reageer
 22. Ingrid de Wit 5 jarengeleden

  Ha Marloes. Leuk! Ik ga zeker meedoen. Mijn insuline mag wel weer eens een beetje omlaag dus heb wel een schop onder mijn kont nodig. Deze challenge komt dus als geroepen.

  Reageer
 23. Rosalie 5 jarengeleden

  Leuk dat je weer opdrachten geeft tijdens de challenge! Bij de vorige challenge vond ik het fijn dat je 2x per week nieuwe opdrachten gaf, zo bleef ik goed gemotiveerd 🙂 Deze keer doe ik weer mee!

  Reageer
 24. Judith 5 jarengeleden

  Ik doe zeker mee .ik zou graag weten hoe je naar een langere periode het toch kunt blijven volhouden .ik val telkens weer terug in mijn oude eet gewoonte vooral als ik veel feestjes heb .

  Reageer
 25. isabelle saeys 5 jarengeleden

  Hoi,hoi!ik ben al een tijdje fan!ik doe graag mee…groetjes uit Belgie

  Reageer
 26. Louise 5 jarengeleden

  Hey Marloes, top dat je weer een challenge doet!! Ik doe graag mee. Wat ik vooral lastig vind is lunchen op het werk. Ik kan daar geen magnetron gebruiken, ik moet dus echt iets ‘preppen’ dat koud ook lekker is. Zou het heel fijn vinden als je hier leuke, lekkere recepten voor zou plaatsen!
  Ik kijk er naar uit! Fijne Koningsdag vandaag!

  Reageer
 27. Joane 5 jarengeleden

  Hoi Marloes!

  Het lijkt me echt super leuk om mee te doen, ik had je Optima FitChallenge van januari namelijk ook al terug gekeken; ik werd er meteen enthousiast van! Vooral makkelijke receptjes (die wellicht niet al te duur zijn) zou ik extra top vinden om te zien. Bedankt voor het organiseren van weer een challenge, ik heb er nu al hartstikke veel zin in!!

  Reageer
 28. Claudia 5 jarengeleden

  Hoi, ik ben vrij nieuw hier en ik heb de vorige challenge niet meegedaan. Nu doe ik graag mee!
  Ik heb het vooral lastig met eten voor en na een training, ook gecombineerd met mijn werk en kinderen. Inspiratie voor snelle recepten en tips zijn zeker welkom. Ook wat jij zoal eet in een week, ik haal daar wel veel inspiratie uit.
  Bedankt voor deze heel fijne site en je video’s, ik heb er echt al veel aan gehad!!

  Reageer
 29. Daisy 5 jarengeleden

  Dit vind ik een mooie kans om over die enorme drempel heen te stappen waar ik last van heb. Twee maanden klinkt ook fijn en zo voor de zomer een mooie uitdaging. Weekmenu klinkt goed, verder heb ik geen ervaring met een challenge dus we gaan het ervaren…

  Reageer
 30. Katrien 5 jarengeleden

  Super! Ik doe mee.

  Reageer
 31. Brenda 5 jarengeleden

  Top Marloes! Ik ben blij dat je dit toch een keer extra doet en ik doe zeker mee!
  En dan vooral 2 maanden, dat maakt het wat makkelijker, juist omdat je na een week of 3/4 het moeilijker gaat krijgen.

  Ik vind je eerlijkheid (haha, ook die over het verdienen door filmpjes) en hart onder de riem berichtjes altijd erg fijn.
  Ook de recepten. Wat ik persoonlijk fijn zou vinden, is om bijvoorbeeld bij groenten neer te zetten, wat een andere optie zou zijn. Ik zal vast niet de enige zijn die niet veel groente lust of die er niet helemaal thuis in is.

  Verder had je laatst zo’n onwijs leuk filmpje, waarbij je geblinddoekt iets ging proeven. Het zou heel leuk zijn om daar een vervolg op te zien. Je had dat hele filmpje zo leuk gemaakt namelijk.
  Groetjes, Brenda

  Reageer
 32. Anita 5 jarengeleden

  Super, ik doe graag mee

  Reageer
 33. Ilona 5 jarengeleden

  Hoi Marloes

  Wat leuk dat je dit doet, ik ga zeker meedoen!
  Super actie!!

  Reageer
 34. Dionne 5 jarengeleden

  Ik ga me er ook weer voor in zetten!
  Ik zou heel graag tips willen voor de momenten dat je dat je er eigenlijk mee wilt stoppen. Ik merk dat ik heel snel er mee wil stoppen, vooral als ik een misser heb gemaakt (ik kan nog wel eens zwak zijn ?)

  Reageer
 35. Eef 5 jarengeleden

  Ik doe ook graag mee! Eerste keer dus ben wel benieuwd. Hoef niet meer af te vallen ,maar wil graag wat meer bewegen. Zou graag wat tips voor maaltijden preppen krijgen, want het is soms wel bewerkelijk voor een gezin de hele dag gezonde maaltijden te maken

  Reageer
 36. Greta 5 jarengeleden

  Hoi Marloes
  Ik doe mee

  Reageer
 37. Juanita 5 jarengeleden

  Ik ga ook proberen mee te doen ???

  Reageer
 38. Daniella 5 jarengeleden

  Ja ik wil ook weer meedoen. Werkt toch beter met een stok achter de deur. Zoals iemand al zei hierboven recepten voor meeneen lunches die je niet hoeft op te warmen zou heel fijn zijn.

  Reageer
 39. Eszti 5 jarengeleden

  Ja ik doe mee!

  Reageer
 40. Elles 5 jarengeleden

  Ik doe mee en ben er helemaal klaar voor!!

  Reageer
 41. Sanne 5 jarengeleden

  Hoi

  Marloes is glutenvtij eten en zuivel vrij nu toch beter als je last hebt van moeilijke stoelgang en obstipatie ik zie hier nooiy een artikel over

  Ook heb ik erge veel last van opgezette buik
  Klopt het dat granen zuivel en gluten dit bebordere en heb je tips wat ik zou kunnen doen qua voeding.

  Of zijn dit meer hypes rondom voeding dat je hormonen uit balans kunnnen komen door zuivel gluten en of andere granen.

  Reageer
 42. Sara 5 jarengeleden

  Heel leuk!
  Ik wil heel graag mee doen…
  Dank je

  Reageer
 43. Monique 5 jarengeleden

  Ik doe mee…ik volg je sinds kort dus nog niet eerder mee gedaan!

  Reageer
 44. Gitty 5 jarengeleden

  Ik doe mee!!

  Reageer
 45. Suzanne 5 jarengeleden

  Hey! Marloes

  Wat een gaaf idee. Ik vind het ook een hele leuke
  Challenge ! Vooral eten vind ik belangrijk! Leuke
  Sportoefeningen ? Ik heb best een stress volle
  Baan misschien heb je nog tips over ontspanning
  Oefeningen of waar jij altijd een fijn gevoel van krijgt
  ik vind dat je hele leuke leerzame video,s maakt ga zo
  Door! ?? liefs suzanne

  Reageer
 46. Sanne 5 jarengeleden

  Heey Marloes,

  Jou challenges vind ik echt super! Je straalt altijd zoveel pisitiviteit uit. Wat ik ook fijn vind is dat je ook laat zien dat het soms fout kan gaan maar dat dat niet erg is. Ik heb de vorigr challenge meegedaan, en vond het heel leuk! In deze challenge wil ik graag leuke recepten voor vooral het avondeten. Xx

  Reageer
 47. Lisa 5 jarengeleden

  Hi marloes!
  Ontzettend leuk dat je dit weer organiseerd. Vorige keer deed ik ook mee!
  Het enige wat ik echt mis overal op internet is, hoe ik het beste kam afvallen als ik wel een wat grotere honger heb(dus redelijke maaltijden eet), bijna nooit snack, wel van een alcoholisch drankje houd 1 a 2 keer per week (ik ben student haha) en ook eigenlijk wel prima beweeg. (Elke dag 30 minuten en twee keer per week fitniss). Toch lukt het mij écht niet om af te vallen. En ik wil echt graag wat kwijt want ik ben simpelgeweg gewoon erg stevig.

  Hopelijk doe je er wat mee
  Liefs, lisa

  Reageer
 48. Jannemarie 5 jarengeleden

  Leuk! Ik doe zeker weer mee! De challenge van januari was ook erg leuk. Ik zou het leuk vinden om een weekmenu te zien en lekkere zomerse recepten.

  Reageer
 49. Rianne 5 jarengeleden

  Leuk leuk! Ik ga zeker meedoen! ? Kan wel weer een beetje extra motivatie gebruiken! 1 juni krijgen we de sleutel van ons huisje dus ik hoop dat ik aan deze challenge een houvast heb om in de klusweken ook gewoon gezond te eten hihi. Makkelijke en lekkere recepten zijn dan ook altijd welkom 🙂

  Reageer
 50. Annema 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Super ik doe weer lekker mee. Al je tips vind ik duidelijk en fijn. Een extratje zou n nieuwe lange cardio workout zijn. Die andere twee heb ik al zo vaak gedaan. Enne.. hoe ben je Koningsdag doorgekomen zonder je grote liefde?? Groetjes

  Reageer
 51. Wil 5 jarengeleden

  Hej
  Graag wat ontbijt en lunch ideeën voor op het werk
  en snacks
  ik ontbijt namelijk op het werk

  Reageer
 52. Karin 5 jarengeleden

  Ik doe al met een andere challenge mee, maar ben altijd in voor andere ideeën en variaties, dus ik volg gewoon beide. Leuk!!

  Reageer
 53. Jana 5 jarengeleden

  Yes! I’m in!

  Reageer
 54. Lot 5 jarengeleden

  Hoi, jaa ik doe mee met de challange 🙂
  Ik woon samen met mijn vriend en hij doet niet mee.. dus misschien een idee om bij de gezonde avond maaltijden ook variatie tips toe te voegen waardoor mijn vriend genoeg gegeten heeft 😉

  Reageer
 55. Ik 5 jarengeleden

  Ik wil graag wat kilo’s kwijt. Maar mijn motivatie is na een paar dagen weg. Hellup!??

  En ik zou graag tips willen voor sporten zonder naar de sportschool te hoeven.

  En weekmenus pleaaaaase. Maar dan wel een beetje ala sonja bakker. Het gewone hollandse eten met wat lekkers zo af en toe.

  Kortom weekmenus zijn erg welkom!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Dank je wel voor jullie berichtjes allemaal!! Ik heb ze allemaal gelezen en neem jullie feedback zeker mee. Stay tuned voor de eerste video, die verschijnt dus maandag!

   Reageer
 56. Wendy 5 jarengeleden

  Super goed idee! Leuk ik probeer mee te doen

  Reageer
 57. Stefanie 5 jarengeleden

  Dag Marloes, wat een leuk initiatief! Ik doe mee! Groetjes!

  Reageer
 58. Josina 5 jarengeleden

  Leuk!
  Weekmenu’s of een soort ‘handleiding’ om zelf een weekmenu te maken wil ik wel graag zien. En een daarbij horende boodschappenlijst. Hoe pak je dat nu het beste aan?

  Reageer
 59. Wendy 5 jarengeleden

  Super leuk! Dit heb ik nodig. Ik vind ‘what I eat in a day’ altijd leuk, tips over voeding zijn ook altijd handig.

  Reageer
 60. Jorien 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ga zeker mee doen.
  Heb nog nooit met een challenge meegedaab. Als ik het zo lees zoek ik wel zulke uitdagingen.
  Ik ben heel benieuwd!

  Groetjes Jorien

  Reageer
 61. Pien 5 jarengeleden

  Ik doe mee! Nu ben ik op vakantie dus daarna ben ik weer klaar om een gezonde levensstijl op te pikken.
  Waar ik nog wel wat aan heb is nog iets over gezonde keuzes maken wat betreft voeding in supermarkten. Ik heb veel video’s hierover al bekeken maar bijv. Het ene product bevat meer suiker, het andere meer vet en/of kcal. Welke kun je dan het beste kiezen?
  Misschien een keer een recept met waarin je juist op suiker let of juist op kcal of vet? En hoeveel gram suiker op een dag is aan te raden?
  Groetjes!

  Reageer
 62. Cynthia 5 jarengeleden

  Ik doe mee!!

  Reageer
 63. Andrea 5 jarengeleden

  Leuk! Ik doe mee. Ik zou graag wel vegetarische dagmenu ‘s willen meer dingen die makkelijk te nemen zijn naar het werk. #zinin!

  Reageer
 64. Marloes 5 jarengeleden

  Wat leuk en fijn dat je weer zo’n challenge opzet. Ik heb ook meegedaan met de januari-challenge en vond het erg motiverend en inspirerend om dit met jou en alle andere deelnemers samen te doen. Ik vind het persoonlijk erg fijn dat jij altijd zo eerlijk bent, dat het niet altijd goed kan gaan, maar dat je jezelf af en toe ook gewoon een schop onder je kont moet geven om door te zetten. Verder had ik erg veel aan het systeem de vorige keer van het uitvoeren van praktische opdrachten gecombineerd met de psychologische opdrachten. Ik ben erg benieuwd hoe je het deze keer gaat invullen en kijk ernaar uit om weer mee te doen!

  Reageer
 65. Agnes 5 jarengeleden

  ik doe ook mee! ik zoek vooral inspiratie en motivatie voor recepten, tussendoortjes en work-outs.

  Reageer
 66. Vivian 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Erg leuk dat we een challenge gaan doen! Ik vind jouw workouts en recepten tot nu toe namelijk erg motiverend!! En je enthousiasme waardeer ik heel erg. Ik probeer zeker mee te doen want wil graag weer wat ‘strakker’ worden na m’n zwangerschap, heb nu een meisje van bijna 5 maanden. Nu ben ik niet heel veel aangekomen, maar ben vooral op zoek naar goede workouts en gezonde en leuke nieuwe recepten waardoor ik hopelijk wel weer iets kan afvallen en weer ‘strakker’ kan worden.

  Wel merk ik dat als ik een hoofdgerecht maaltijd van jouw site maak, ik deze zelf vaak lekker vind maar mijn man hem vaak te ‘gezond’ vind. Hierdoor slaag ik er tijdens de avondmaaltijden nog niet zo in om deze ‘mager’ te koken zegmaar. Dit lukt me wel tijdens de ontbijtjes, tussendoortjes en de lunch. Ik vind het teveel tijd kosten en teveel gedoe om echt voor mezelf iets anders te koken dan voor mijn man…Misschien heb je tips voor mij hoe ik dit kan oplossen?

  Reageer
 67. Gréjanne 5 jarengeleden

  Super leuk!
  Ik doe mee!

  Reageer
 68. Jolanda 5 jarengeleden

  Ik doe weer mee ?

  Reageer
 69. Suzan 5 jarengeleden

  Leuk! Ik hoopte er al op! Ik doe natuurlijk mee!

  Reageer
 70. Jirka 5 jarengeleden

  Hey Marloes!
  Ik ga zeker meedoen!
  Misschien is het niet echt iets voor de challenge, maar ik zou wel graag willen weten wat ik best kan eten vlak voor een krachttraining. Mijn fitness is vlak bij mijn werk, dus vaak eet ik ‘s middags al warm zodat ik wat meer energie heb in de namiddag en ik meteen na het werk naar de fitness kan. Maar ik merk dat ik al snel ‘leeg’ ben, dus ik zou vlak voor de training nog iets moeten eten. Al weet ik niet goed wat het beste is. Ik heb al eens peperkoek geprobeerd, maar dat wekt de drang naar zoet weer op, waardoor ik ‘s avonds na de training al snel naar chocolade bij de boterhammen grijp.

  Verder vind ik het wel interessant om te weten wat je best drinkt tijdens een krachttraining of cardiotraining. Ik heb al horen zeggen dat gewoon water eigenlijk niet goed genoeg is, aangezien er te weinig mineralen in zitten. Kan je misschien hier wat meer over vertellen?

  Dan nog een derde topic. Ik denk dat er wel wat artikels al over verschenen zijn, maar ben niet meer zeker. Ik zou ook graag weten hoe het zit met eiwitsupplementen. Kan je deze best elke dag nemen of enkel op de trainingsdagen? Speelt het tijdstip echt zo’n belangrijke rol?

  Voor de challenge zelf vind ik het wel interessant om het ‘mentale’ achter gezondheid te triggeren. Zelf ligt bij mij daar het probleem (en ik denk bij vele mensen). Dus dat je tijdens de challenge getriggerd wordt om na te denken over je gedachten in verband met voeding en sporten.

  Ik kijk alvast heel erg uit naar de challenge!

  Reageer
 71. Marianne 5 jarengeleden

  Ik doe graag mee. Twee verschillende weekmenu’s zou ik fijn vinden. Groetjes Marianne

  Reageer
 72. Priscilla 5 jarengeleden

  wat super gaaf!!
  dit heb ik precies nodig, mis de motivatie weer eventjes en soms ook echt inspiratie met koken..
  echt ideaal! maandag starten!! zin in!!

  succes Marloes!!!

  Reageer
 73. melissa 5 jarengeleden

  Super leuk ga ook zeker mee doen!

  Reageer
 74. Christel 5 jarengeleden

  Super leuk! Ik ga zeker mee doen.

  Reageer
 75. anoniem 5 jarengeleden

  Kun je ook meedoen aan de challenge als je een glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij dieet moet volgen ?
  en zonder vlees en zonder ei ?

  Reageer
 76. Jessica27 5 jarengeleden

  Ik doe ook mee !
  Ik ben enorm fan van je workouts , ik hoop natuurlijk op een nieuwe ;))
  ook voorbeelden van makkelijke vegetarische prep maaltijden zijn van harte welkom en natuurlijk je motiverende opbeurende stukjes tussendoor.
  Dit wordt mijn eerste challange ever, ben heel benieuwd en heb er zin in !!!

  Reageer
 77. Sally 5 jarengeleden

  Ik doe ook graag mee! Ik ontdekte je site en workouts enkele weken geleden en WoW! Ze zijn echt supermotiverend!
  Wat ik momenteel nog niet heb gevonden zijn oefeningen om de binnenkant van de bovenbenen strakker te maken. Ik zei het al, ik volg nog niet zo lang dus misschien staan die er wel ergens tussen maar misschien nog eens expliciet in een workout toevoegen?
  En inderdaad handige meeneemlunch is ook fijn!
  En dan nog wat extra tips om nog 2 kg af te vallen, wat tot hiertoe echt niet wil lukken, zou super zijn!
  Groetjes uit België

  Reageer
 78. Diana 5 jarengeleden

  Leuk, heb de vorige keer niet meegedaan maar ga het nu zeker proberen, heb er alvast heel veel zin in.

  Reageer
 79. Lotte 5 jarengeleden

  Heb er zin in. Ik kan namelijk wel weer even een steuntje in de rug gebruimen.
  Wat mij betreft mogen er ook een dagmenu’s/ voorbeeldmenu’s geplaatst worden met toevoegingen voor als je wil afvallen/vet verliezen

  Reageer
 80. Anke 5 jarengeleden

  Heiii hallooo
  Ik heb een weekje gemist… maar vanaf deze week doe ik absoluut mee!

  Groetjes Anke 🙂

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: