gezond eten in een pretpark
Afvallen My/Your day in food Voeding Voedingstips

Challenge: Gezond eten in een Pretpark – De Efteling!

Door

Zoals je misschien afgelopen maandag op Instagram hebt gezien, was ik toen in de Efteling met de familie van Sven. Grappig genoeg vroeg een van jullie wat ik meestal eet in een pretpark. Ik heb het voor jullie opgenomen! Ik heb namelijk getest of het mogelijk is om gezond te eten in de Efteling. Ik maak echt niet altijd gezonde keuzes bij zo’n gezellig dagje weg…maar als ik veel uitjes achter elkaar heb soms wel!Ik eet dus echt niet altijd gezond tijdens een dagje weg, maar soms vind ik het wel heel fijn om te doen. Ik zet hieronder een aantal tips voor je op een rijtje:

 • Neem gezonde snacks mee, die zijn niet altijd makkelijk te krijgen.
 • Eet als lunch een salade, een broodje met mager vlees (kip, ham, rosbief, filet americain etc.) of met vis. Neem er eventueel een kopje heldere soep of tomatensoep bij.

gezond eten in pretpark de efteling

 • Drink voornamelijk water, spa rood, thee en een paar kopjes koffie. Dit kun je afwisselen met cola light, crystal clear of rivella.
 • Wil je een ijsje dat niet teveel calorieën bevat? Neem dan een waterijsje of een solero!
 • Kies bij de avondmaaltijd ook voor mager vlees of vis (zonder korstje). Het liefst met veel groenten. Vermijd patat of gebakken aardappels, deze zijn heel vet. Eet bijvoorbeeld liever rijst of gekookte/gepofte aardappel.

Maak jij gezonde keuzes in een pretpark? Of eet je dan lekker ongezond?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Sandra 5 jarengeleden

  Goeie Challenge! En heel dapper:) Het valt inderdaad het mee. Ik denk dat ik mijn eigen tussendoortjes meenemen (veganist) maar dan wel frietjes eten 😀

  Reageer
 2. Nanja 5 jarengeleden

  Leuke video weer!
  Als ik naar een pretpark ga, neem ik altijd mijn eigen eten mee, zoals fruit, broodjes, flesjes water. Ook neem ik altijd wat lekkers mee. Dit doe ik niet per se omdat ik dan gezond wil eten, maar meer omdat ik het eten altijd best wel duur vind in een pretpark. Daarnaast moet je vaak lang wachten in de rij en dat is een perfect moment om te eten 😉

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: