dagmenu 14 afvallen
Afvallen Feiten en fabels Voeding Voedingstips

8 Feiten en Fabels over Afvallen

Door

Een tijdje terug maakte ik een video, waarin ik 8 feiten en fabels over sporten besprak. Ik vroeg aan jullie of jullie het ook leuk zouden vinden om zo’n video over afvallen te zien, dat was bij veel het geval! Het leek me heel toepasselijk om dat tijdens de Optima Fitstart Challenge te doen, omdat heel veel mensen op dit moment bezig zijn met afvallen.Hier de video’s waarnaar ik verwijs:

 • Hier vertel ik je wat koolhydraten doen ik het lichaam
 • Hier leg ik uit of een koolhydraatarm dieet gezond is.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien. Als je vragen hebt, of andere feiten of fabels die je graag verheldert zou willen hebben, dan kun je dat hieronder kwijt.

Groetjes, Marloes

Waar zou jij graag meer over willen weten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Marijn 6 jaargeleden

  Goede video! 🙂
  Elke 2 a 3 uur eten, ook als ik geen honger heb, heeft mij juist heel erg geholpen bij het afvallen. Door mijzelf dat ritme aan te wennen, hou ik de hele dag een fit gevoel en voorkom ik dat ik later op de middag of ‘s avonds ga snaaien! Volgens mij heeft het iets met bloedsuikerspiegel te maken?

  Reageer
 2. Leanne 6 jaargeleden

  Ik hoop echt dat je me kunt helpen! Sinds het begin van dit jaar heb ik mijn levensstijl om gegooid en eet ik mee met de recepten uit een Sonja Bakker boek, m’n ouders eten die recepten al heel lang. Dus ik eet nu groenten, pasta’s, mager vlees etc. Daarnaast ontbijt ik sochtends niet meer met brood, maar met een halve liter water en iets van havermout of yoghurt o.i.d. tussen de middag eet ik nog wel (wit)brood, met mager broodbeleg bijvoorbeeld rookvlees. Ook ga ik 2 à 3 x per week naar de sportschool. In de eerste week ging er best wat af, maar nu is er zelfs een beetje bij! Ik word er een beetje moedeloos van, want ik ben nu echt heel erg gemotiveerd om af te vallen! Wat doe ik fout?! Ik wil na deze strip ook stoppen met de pil, weet niet of dat kan helpen?

  Ik hoop echt dat je me tips kunt geven of weet wat ik verkeerd doe!

  Groetjes,
  Leanne

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ik kan helaas niet iedereen persoonlijk advies geven, ik hoop dat je dat begrijpt. Ik raad je aan naar een diëtist bij jou in de buurt te gaan. Succes!

   Reageer
  • Pauline 6 jaargeleden

   Hoi Leanne, ik ben zelf ook bezig met afvallen en soms staat mijn lijf een aantal weken stil. Probeer veel te drinken en varieer met je ontbijt, lunch en avond eten. Zelf sla ik 2 keer het ontbijt overslaat (intervalfasten) maar neem gewoon een grotere lunch en avond eten hierdoor schrikt mijn lijf en schiet de verbranding weer aan? Veel succes Pauline

   Reageer
   • Leanne 6 jaargeleden

    Oh dat kan ik ook nog eens proberen! Dankjewel!

    Reageer
 3. Nancy 6 jaargeleden

  Fijne video, precies wat ik nu nodig heb 🙂

  Reageer
 4. Brigitte 6 jaargeleden

  Marlous je bent een topper! Ik ben inmiddels 35,5 kg afgevallen en kom bijna niemand tegen die vrijwel exact datgene doet en zegt als jij!
  Ik heb het helemaal zelfstandig gedaan en de video hierboven is eigenlijk hetgeen iedereen zou moeten doen die wilt afvallen want alleen dan haal je het beste resultaat voor een langere termijn! Ik wil nog 7 kg afvallen en dan ben ik op mijn ideale gewicht en zal ik deze gezonde leefwijze absoluut vol blijven houden. 1 x in de maand uit eten is voor mij nog steeds een geniet moment. En jou workout’s zijn voor mij ideaal geweest op het moment dat de sportschool voor mij niet alleen voldoende was. Ga zo door!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ahhh zo leuk om te horen! You made my day! Super trots op je. Liefs

   Reageer
 5. Elize 6 jaargeleden

  Ik zou wel een wat meer willen weten over transpireren en over over training. Ik voel me altijd grieperig na het sporten. Dat duurd meestal 2 tot 3 dagen. Ik doe een uur cardio en een uur krachttraining. Ik heb even wat gegoogled en ben er achter gekomen dat meerdere mensen net als mij hier last van hebben.

  Over transpireren zo ik wel eens willen weten of je juist veel moet transpireren of weinig om te weten of een training effectief is. Of je meer of minder gaat transpireren naarmate je fitter word, want het valt mij altijd op dat fitte lichamen veel transpireren. En als je een ammoniak geur ruikt of dat goed of slecht is. Misschien wat tips om frisheid te houden.
  Ik denk dat transpiratie wel een geestige video van 8 minuten kan opleveren.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.