Bekentenissen van een fitgirl
Afvallen Leefstijl Lichaamsmetingen Persoonlijk

8 Bekentenissen van een ‘Fitgirl’ – Niemand is Perfect!

Door

Op Instagram, Facebook of YouTube krijg ik vaak reacties van mensen die jaloers zijn op hoe goed ik gezond leven kan volhouden. Heel vleiend natuurlijk, maar ik vind het ZO belangrijk dat jullie ook weten dat ik het echt niet perfect doe! Vandaar deze ‘confessions’ video.

Ik vertel je over dingen die NIET goed gaan in mijn gezonde leefstijl. Niet om je medelijden te wekken, maar om je te laten zien dat niemand perfect is. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als jij jouw eigen imperfecties kunt accepteren, je veel minder frustraties hebt en dat daardoor het gezonde leven beter gaat.

Mijn bekentenissen

Hieronder nog even kort mijn 8 bekentenissen. In de video leg ik ze verder uit.

 1. Het komt regelmatig voor dat ik écht geen maat kan houden bij ongezond eten.
 2. Ik ben wel eens niet tevreden met mijn lichaam.
 3. Ik maak meerdere foto’s voor social media en kies de beste uit.
 4. Feedback van anderen op mijn houding tijdens het sporten vind ik nog steeds belangrijk.
 5. Ik snoep uit de kasten! Als er niets is, lepel ik uit potten.
 6. Ik ben slecht in bepaalde sporten en vind dat ontzettend frustrerend.
 7. Vaak zet ik maar 3000-5000 stappen per dag.
 8. Ik heb soms geen zin om te sporten.

Dit zijn een aantal van de dingen die lang niet altijd goed gaan in mijn gezonde leefstijl. Er zijn er vast nog wel meer!

Conclusie

Mijn belangrijkste conclusie is dan niemand perfect gezond leeft, ook al lijkt dat misschien wel zo. Accepteren van dingen die niet goed gaan, is naar mijn idee een van de belangrijkste dingen van gezond leven. Als je het op lange termijn wilt volhouden, zijn grote frustraties namelijk funest. Als je ontzettend van jezelf gaat balen, kom je in een negatieve spiraal en geef je sneller de hoop op.

Omarm dus je imperfecties, lach om je bijzondere gewoontes en houd van jezelf zoals je bent!

Groetjes, Marloes

Wil jij ook een of meerdere bekentenissen doen? Dan leren we van elkaar ;). 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Astrid 4 jarengeleden

  Ik denk dat dat het ook juist maakt dat je zoveel volgers hebt. Tenminste daarom volg ik je.. als vriendinnen op zoek waren naar gezonde receptjes / tips.. zeg ik altijd; kijk even op optimavita, dat is gewoon lekker “normale gezondheid” ! Je streeft naar geluk – balans zowel lichaam en geest, niet perfectie en juist deze confessions maakt je een heel gezond – normaal – gelukkig mens.
  Pfoe moet er niet aan denken dat ik nooit meer een reep chocolade ineens op kan eten.. of dat ik savonds nog rondjes loop om die 10.000 stappen te halen 😉

  Fijn weekend Marloes!

  Reageer
 2. Sandra CH 4 jarengeleden

  Fijn dat je zo eerlijk bent over deze dingen…het plaatst veel in perspectief! Ik heb een stappenteller, en ik word er wel fanatiek van hoor. Het heeft zowel stappen en trappen(or etages) Sommige dagen zit ik zo op de 10000 (ik loop veel, mijn record deze maand was 25000 na een dagje winkelen) en 15 trappen, maar op een luie zondag moet ik mezelf echt naar buiten schoppen als ik na het hardlopen nog 10 etages moet klimmen. Gelukkig woon ik op de 5e verdieping :’)

  Reageer
 3. Katinka 4 jarengeleden

  Wijze woorden van jou Marloes! Af en toe de mist ingaan hoort erbij, daarna weer met goede moed verdergaan 🙂

  Reageer
 4. Sabine79 4 jarengeleden

  Leuke volg ! Hier ook het hagelslag-pak-zet-ik-aan-mijn-mond-meisje hahaha

  En degene die die grote pakken milka chocolade in de smaken oreo of peanutbutter karamel heeft uitgevonden is een held !

  Reageer
 5. maike 4 jarengeleden

  Hai Marloes…ik heb jenet een week geleden ontdekt op youtube…en ik moet je even laten weten, dat je het erg leuk en spontaan doet. Je manier van uitleggen is erg helder en motiverend. En ook erg leuk dat je vertelt, dat ook jij je zwakheden hebt, van het eten van lekkere dingen. En ook wel eens geen zin hebt in sporten. Ik wil je bedanken hier voor, en ook voor de andere informatie over eten. ..afvallen enz. Je bent en doet het erg leuk! Sportieve vriendelijk groet Maike

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: