niet aankomen op vakantie

7 Tips: Niet Aankomen op Vakantie (of Afvallen!?)

Ik heb vandaag een video voor je, waarin ik je tips geef voor als je niet wilt aankomen tijdens je vakantie. Heel veel Nederlanders hebben in de komende periode vakantie en gaan dus lekker even weg. Gezond leven is dan niet zo makkelijk, waardoor je bijna altijd zwaarder terug komt. Ik kan me voorstellen dat je dat idee niet heel fijn vindt, dus ik ga daar in deze video een hartig woordje met je over spreken ;).Bedenk dus allereerst goed wat je wilt. Het is naar mijn idee helemaal niet gek om tijdens je vakantie even niet met gezond leven bezig te zijn. Je komt dan waarschijnlijk iets aan, maar dat is er heel snel weer vanaf als je thuis weer normaal gezond bezig gaat. Wil je toch ECHT voorkomen dat je aankomt of zelf afvallen tijdens je vakantie, bedenk dan goed dat dat helemaal je eigen keuze is. Niemand verbied je iets, dat bepaal je zelf. Ga jezelf dus vooral niet zielig voelen, maar denk aan je doel!

Hier nog even kort de tips die ik in de video geef:

 1. Start met een gezond ontbijt en vermijd zoete dingen! Je hebt dan later op de dag minder trek.
 2. Drink veel, dan heb je minder een trekgevoel. Ga voor water en eventueel thee, spa rood of light frisdrank.
 3. Beweeg veel. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen of zoek een sportschool in de buurt op. Die hebben vaak abonnementen voor een week of iets langer.
 4. Neem tijdens het uit eten gaan eerst een salade of andere groenten. Eet daarna mager vlees of vis en alleen als je écht nog trek hebt pak je wat patatjes. Eventueel kun je ook rijst kiezen in plaats van patat.
 5. Zorg dat je gezonde snacks mee hebt. Bijvoorbeeld fruit, snackgroenten, een kleine mueslireep of rijstwafels.
 6. Beperk fastfood, ijsjes, cocktails of andere alcoholische dranken.
 7. Bedenk wat jij ECHT super lekker vind om te eten en gun jezelf dat af en toe. Neem bijvoorbeeld een keer een patatje, ijsje of drink een extra lekkere cocktail. Zo houd je het gezond leven vol!

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad. Mocht je nog aanvullingen hebben die voor jou goed werken, dan vind ik het super leuk als je die hieronder deelt!

Groetjes, Marloes

Ga jij op vakantie? Wat is jouw doel wat betreft gezond leven?

10 reacties

 1. Just in time! Ik vertrek morgen op vakantie. Ik ga proberen zo goed mogelijk een balans te zoeken tussen gezond leven en ultiem genieten :). Heb er vooral heel veel zin in, maar thanks voor de tips Marloes!

 2. Goede tips!! Ik ga 3 weken op vakantie dus wil niet 3 weken lang alles eten wat los en vast zit haha. We hebben een huisje met een eigen keuken dus ik kan elke ochtend gewoon havermout of yoghurt of iets eten. Ik vind het ook helemaal niet erg om 2 kilo aan te komen maar ik ga het wel proberen ook een beetje gezond te doen met jouw tips!

 3. Wat een fijne video. Wij gaan 3,5 week op vakantie en doen onze eigen boodschappen en hebben ook een keuken.
  Ik ben al lang gezond aan het eten maar val maar 1 tot 3 ons per week af (wil nog 25 kg dus gaat laaangzaaaam). Ik ben serieus bang voor de vakantie omdat ik vorige keer 3,5 kg aan kwam.
  Ik heb zeker iets aan deze tips! Dankjewel!

 4. Ja, een goed ontbijt doet echt wonderen! Meestal probeer ik ook relatief gezond te ontbijten. Dan zit dat in ieder geval goed. Mijn tip verder: gewoon lekker genieten! Je hebt tenslotte niet elke dag vakantie. Ik heb ook het idee dat snelle kilo’s van de vakantie er zo weer af zijn.

 5. Goede tips, dank je! Ik ga helaas niet op vakantie binnenkort. Op vakantie wandel ik veel en ik drink redelijk gezond. Helaas blijft het daarbij. Ik ga meestal maximaal een week dus ik vind het helemaal niet erg. Na de vakantie ben ik dan juist gemotiveerd om weer lekker gezond bezig te gaan!
  Enne, zie ik daar een Olaf 🙂 ?

 6. De tip om eerst een salade te nemen werkt inderdaad erg goed! Wat eventueel ook goed kan helpen is om voor de gewone maaltijd soep te nemen. Net als bij de salade of andere groenten zit je dan veel eerder vol.
  Sportieve groetjes, Wendy

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram