Gezonde snacks

Gezonde snacks! – 44 Tussendoortjes tips van een diëtist

Wij Nederlanders zijn echte snackers. We eten graag tussen de maaltijden door. Helaas zijn veel tussendoortjes niet echt een gezonde keuze. In de video van vandaag geef ik je 44 (!!) voorbeelden voor gezonde snacks. Ze zijn allemaal in gewone supermarkten te verkrijgen of je kunt ze zelf maken. In dat geval link ik je naar recepten.

Ik wil eerst even een disclaimer geven. Wat ‘gezond’ is, is namelijk vrijwel niet te zeggen. Over elk product is te discussiëren. Zelfs water is giftig als je er 10 liter in een keer van drinkt. Houd dit in gedachten als je deze video kijkt.

Ik begin de video met snacks die in mijn ogen écht gezond zijn. Daarna gaan we door met gezondere alternatieven op de tussendoortjes die de meeste mensen gebruiken.

In de video beloof ik een heleboel links, hier zijn ze:

Deze tussendoortjes bevatten allemaal relatief weinig suiker en verzadigd vet. Veel van hen bevatten wel veel vitamines, mineralen, vezels en/of eiwit.

Pure producten

Het meest gezond is naar mijn idee om ‘gewone, pure’ producten te gebruiken die je ook bij je hoofdmaaltijden zou nemen zoals fruit, groenten, ei, een handje noten of een volkoren boterham. Kant en klare meeneem snacks bevatten vaak meer suiker en minder vitamines en mineralen. Ze zijn echter wel ontzettend lekker als afwisseling!

Zelf houd ik er onwijs van om lekker te variëren met tussendoortjes. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo vaak gezonde snacks zelf bak, maar af en toe heb ik een gekke bui en doe ik het wel :). Momenteel ben ik helemaal fan van fruit, snackgroenten, volkoren crackers met beleg of een gekookt eitje. Een paar weken terug at ik echter weer vaker een eiwitreep. Momenteel heb ik die niet eens in huis. Door variatie blijft gezond leven voor mij leuk!

Ik hoop dat ik je flink wat inspiratie voor gezonde snacks heb gegeven!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw favoriete gezonde snacks?

Eén reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram