Gezonde lunchbox

2x Gezonde Lunchbox voor Werk of School

Ik krijg zo vaak verzoekjes of ik weer eens ideetjes wil geven voor een gezonde lunch die je makkelijk mee kunt nemen naar school of werk. Ik maakte er al eens eerder video’s over in maart 2017 en in juli 2016. Hoog tijd voor nieuwe ideetjes vond ik! Dit keer gebruik ik een handige broodtrommel met vakjes, waarmee je in een handomdraai een gezonde lunchbox creëert. Ik geef je twee keer inspiratie om de box te vullen.

De hoeveelheid in deze lunchboxen is gebaseerd op iemand met een zittend beroep die weinig beweegt op de dag dat de lunch mee gaat. Ze passen prima in een gezond leefpatroon, ook als je wilt afvallen of op je gewicht wilt letten. Neem gerust iets meer mee als je meer beweegt of als je weet dat jouw behoefte hoger ligt. Iedereen is anders!

Lunchbox 1

De eerste lunchbox is zonder brood. Ik deed er het volgende in:

 • 2 kleine wraps belegd met groentespread, eentje met kipfilet en eentje met komkommer
 • Een gekookt ei
 • 25g gemengde ongezouten noten
 • Een flink stuk komkommer
 • Een appel in stukken met kaneel erover

In plaats van de wraps kun je ook prima +-3 volkoren boterhammen meenemen of 4-5 volkoren crackers.

Gezonde lunch

Lunchbox 2

In lunchbox 2 deed ik brood, maar anders dan normaal! Ik gebruikte volkoren roggebrood, wat mij altijd super goed vult.

 • 2 dunne plakjes volkoren roggebrood met pindakaas
 • Een volkoren cracker met 20g 30+ kaas
 • Een bakje 0% Griekse yoghurt
 • Een banaan
 • 150g snoeptomaatjes
 • 4 augurken

Gezonde lunchbox

De voedingswaarde van deze verschillende lunchboxen zie je in de video.

Ik hoop dat ik je weer wat inspiratie heb gegeven! Pas de hoeveelheden dus lekker aan jouw behoefte aan. Het is helemaal niet erg om wat meer mee te nemen.

Welke zou jij eerder maken? Gezonde lunchbox nummer 1, of nummer 2? 

16 reacties

 1. Thanks voor deze video! Ik heb weer inspiratie. Na de vakantie ga ik ze beide een keertje meenemen naar mijn werk. De volkorenbrood kende ik niet, die ga ik zeker even proberen.

 2. Hoi Marloes,
  Ik ga zo gelijk naar de winkel. Wat een heerlijke inspiratie. Gezond eten is zo een feestje. Ik kijk echt elke dag naar je blog voor inspiratie en ik ga hartstikke goed. Slanker, fitter en voel me goed. Fijne dag

 3. Hey Marloes, ik wilde alleen even zeggen dat ik het zo leuk vind dat jij nog van die vrij ´gewone´ foto´s maakt, met net dat ene stukje appel dat er niet meer bij past in dat andere vakje. Heel verfrissend in een wereld waarin iedereen altijd altijd maar alles over lijkt te hebben voor het perfecte instagram plaatje 😉

 4. Het is maar goed dat je erbij zei dat het voor mensen is bedoelt met een zittend beroep. 🙂 Het ziet er zalig uit en zeker goede inspiratie om alle voedingstoffen binnen te krijgen. Ik neem alleen wel van alles het dubbelde of driedubbele.

 5. Heerlijke lunch variaties! Ik heb dat lunch bakje zelf ook, echt ideaal! Ze hebben van hetzelfde merk ook een heel fijn bakje voor salades to go, met verschillende vakjes, mini bake voor dressing en zelfs bestek. Waar koop je volkoren roggenbrood/van welk merk? Ik zag veel soorten, maar nergens stond specifiek volkoren bij:(

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram