| 11 juni 2017

10x Motivatie bij ‘geen zin om te sporten’!!

Soms doe ik inspiratie voor artikelen op uit jullie verzoekjes en reacties, maar dit keer was het mijn eigen gevoel dat me een idee gaf. Afgelopen woensdag had ik namelijk even totaal geen motivatie om te gaan sporten. Ik had gewoon geen zin. Regen, lui, vriendje is thuis, een lange dag gehad en nog 100 andere excuses had ik! Je herkent het vast wel. Ik ben echter TOCH gegaan. Hieronder vertel ik je 10 dingen die mij motiveren om die beslissing te nemen.

Soms heb je gewoon echt even geen zin om te sporten. Af en toe hieraan toegeven is echt geen probleem, maar ik vind het ook heel goed om jezelf even een fikse schop onder je kont te geven. Zeker als je van jezelf weet dat je eigenlijk gewoon een beetje aan het drama-queenen bent #nieuwwoord.

Hieronder vertel ik hoe ik mijzelf motiveer om tóch naar de sportschool te gaan, als ik totaal geen zin heb.

1. Ik bedenk hoe ik me voel achteraf!! Dat is echt mijn nummer 1 manier om toch te gaan. Ik weet namelijk dat ik me ALTIJD goed, fit en trots voel als ik thuis kom. Ik heb letterlijk nog nooit spijt gehad van een workout die ik heb gedaan.

2. Ik bedenk me wat er gebeurt als ik steeds vaker niet ga omdat ik geen zin heb. Als je een keertje overslaat, is dat natuurlijk geen enkel probleem. Als dat langzaam steeds vaker gebeurt, zul je achteruit gaan in fitheid en gezondheid. Je zult minder lekker in je vel zitten. Dat is genoeg reden om te gaan….toch!?

3. Ik zoek een motiverende playlist op Spotify en draai thuis alvast een liedje. Van sommige muziek krijg ik instant zin om te gaan sporten. Ook kan het je energielevel eventjes omhoog krikken.

4. Beloon jezelf na het sporten. Bijvoorbeeld met een lekkere gezonde maaltijd, een saunabezoekje, een keertje onder de zonnebank, een leuk tijdschrift, een bosje bloemen of wat je ook maar leuk vindt!

5. Denk eens na over wat écht goed voor je is op dat moment. Als je het gigantisch druk hebt gehad, veel stress hebt of nog veel spierpijn hebt van je vorige workout, dan is het inderdaad misschien niet verstandig om te gaan. Maar als dat niet het geval is, is sporten gewoon mega goed voor je! Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je energielevel, eigenwaarde en je stemming. Ik ga soms chagrijnig heen en kom vrolijk weer terug :). Lang leve de gelukshormonen die je door training aanmaakt.

6. Zoek een leuke YouTube video op die je kunt kijken tijdens het doen van jouw cardiotraining in de sportschool. Of je nu op de bank een video zit te kijken, of dat doet tijdens het lopen of fietsen!? Zo heb je een beetje afleiding en maak je jouw training direct een stukje leuker.

7. Kijk een ‘Fitspiration’ video, ik vind bijvoorbeeld deze super goed:

8. Ik eet een kleine snack, bijvoorbeeld twee rijstwafels met gezond beleg of een boterham. Soms heb je namelijk letterlijk te weinig energie. Nadat je iets gegeten hebt voel je je beter en kun je ineens wel de motivatie vinden om jouw training te gaan doen!

9. Ik zoek iemand die zin heeft om met me mee te gaan. Samen trainen is altijd leuker dan alleen. Bovendien is het zelden zo dat jullie beiden geen zin hebben. Je sportmaatje kan je dus lekker door je workout heen slepen!

10. Ik denk aan mijn doel!! Ook een heel belangrijke manier voor mij om mijn motivatie hoog te houden. Ik wil me heel graag fit blijven voelen, lekker in mijn vel zitten, veel energie hebben en mijn lichaam in shape houden. Daar hoort sporten nu eenmaal bij….SO GO!!

Ik hoop dat ik je gemotiveerd heb. Als je een keer geen zin hebt om te sporten pak je gewoon dit artikel erbij….wedden dat je gaat *kijkt evil*.

Chop chop….sportkleding aan en gaan!

Groetjes, Marloes

Wat doe jij als je geen zin hebt om te sporten?

7 reacties

  1. Ik vind het leuk om leuke sportkleding te dragen, dus goed shopexcuus en daarna toch zonde om in de kast te laten liggen? Hup, aan dieleuke outfit knallen!

  2. Bij mij werkt het kijken van jouw vlogs altijd heel goed als motivatie 😉 Als ik jou een goede benen of billentraining zie doen heb ik meteen zin om ook naar de sportschool te gaan. Dus dankjewel daarvoor Marloes 🙂

  3. Hihi…ik herken dit wel maar ik zeg dan altijd tegen mijzelf..hup San naar de sportschool wil het niet kun je altijd weer naar huis toe maar dan heb je het tenminste geprobeerd maar als ik eenmaal in de sportschool sta en ik hoor de muziek en ga aan de slag dan is er meestal niks aan de hand en ben ik achteraf blij dat ik ben gegaan 🙂

  4. Het klinkt misschien gek, maar als ik geen zin heb om te sporten las ik soms een rustweek in. Ik doe dat niet vaak, omdat ik sporten erg fijn en leuk vind. Ik vind het juist vervelend als ik niet kán sporten. Als ik geen zin heb in sporten, is er vaak wat anders aan de hand. Ik ben dan bijvoorbeeld grieperig of moe. Voor mij is ‘geen zin hebben om te sporten’ echt een signaal dat ik mijn lichaam even rust nodig heeft. Wat voor mij ook helpt om mezelf te motiveren is variatie en regelmaat. Week in week in hetzelfde doen is voor mij een no-go, maar ik sp9rt wel graag op vaste dagen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram