Afvallen Lichaamsmetingen Mindset

10x Body positivity op instagram – voor jouw bikini body!

Door

Het mooie weer is volop aanwezig! Ik krijg alweer ZO veel DM’s met daarin: ‘Hoe kan ik nog een paar kilo afvallen voor de zomer?’ of ‘Hoe word ik snel bikini-ready?’. Dat doet me ontzettend pijn. Dat zou namelijk betekenen dat je je op dit moment niet lekker voelt in zwemkleding. Geloof me, de oplossing zit hem vaak niet in de kilo’s.

Lekker in je lijf…

Trots zijn op je lichaam heeft namelijk weinig te maken met jouw kledingmaat of met het feit dat je cellulite hebt of niet. Het zit tussen je oren! Kijk maar eens goed om je heen op het strand. Er zijn zat mensen die stralend in bikini, badpak of zwembroek verschijnen, zonder dat perfecte, slanke en gespierde lichaam!

Er goed uit ziet komt vooral van binnenuit, hoe gek dat misschien ook klinkt. Als jij slank en strak bent maar vreselijk onzeker, dan zal je uitstraling daar zeker onder lijden. Heb je overgewicht, cellulite en striae en voel jij je super goed in je lijf? Dan straal je dit ook uit!

Begrijp me niet verkeerd. Ik snap het helemaal als je hebt geconcludeerd dat je je waarschijnlijk fitter en lekkerder gaat voelen als je een paar kilo minder weegt. Realiseer je echter dat dat niet betekent dat je nu geen bikini of zwembroek aan kunt! Zoek er eentje waarin jij je goed voelt en rock hem!

Ondertussen kun je natuurlijk wat gezonder gaan eten en iets meer gaan bewegen om je fitte gevoel te vergroten, maar besef dat dit niets te maken heeft met wat je waard bent of hoe mooi je bent. ♥

my butt

10x body positivity accounts op instagram

Omdat social media ontzettend onze kijk op wat normaal is kan vertekenen, raad ik je aan om NU DIRECT alle accounts te ontvolgen die jou onzeker maken. Voeg er flink wat toe die delen hoe een lichaam er écht uit ziet. Hieronder plaats ik 10 voorbeelden van accounts die super fijn zijn, omdat ze EERLIJKE VROUWELIJKE LICHAMEN laten zien. Je ziet dames in allerlei vormen, ze zijn allemaal prachtig en ze gaan allemaal gewoon in bikini…ondanks kun ‘imperfecties’.

@danaemercer laat zien dat haar billen er op verschillende foto’s heel verschillend uit zien.

 

@joannvdherik is een Nederlandse dame die heel trots is op haar prachtige lichaam.

 

@karinairby is slank en laat zien dat haar lichaam er in verschillende poses anders uit zien.

 

@mayralouise is een van de meest bekende Nederlandse vrouwen met een maatje meer, die bodypositivity hoog in het vaandel heeft.

 

@mynameisjessamyn is een dame met een maatje meer. Ook zij is super trots op haar lichaam en daarom prachtig!

 

@rianne.meijer, ik houd van deze Nederlandse meid! Ze post heel vaak ‘echte’ foto’s van haar prachtige lichaam en gezicht.

 

@sundaymorningview is een account dat de schoonheid van vrouwen uitdraagt, met allerlei echte foto’s van vrouwen.

 

@thebirdspapaya laat haar lichaam op een eerlijke en prachtige manier zien!

 

@veracamilla, wederom Nederlands, wederom prachtig en wederom heel open en eerlijk. Love her.

 

@chessiekingg is de laatste die ik met je wil delen. Een slanke dame dat ook foto’s in minder flatterende hoeken plaatst. (Ze is momenteel zwanger!)

 

Tenslotte nog even een video die ik 3 jaar geleden plaatste. Kijk hem zeker even!

Je zult merken dat dit soort posts in je instagram-feed, je helpen bij het veranderen van jouw eigen kijk op jouw lichaam. Je bent namelijk prachtig! Dat staat helemaal los van jouw kledingmaat, conditiepeil of vetpercentage.

Groetjes, Marloes

Heb jij aanvullingen voor toffe body positivity accounts op instagram?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Romy 1 jaargeleden

  Gudrunhespel
  Healthyhabitscelien

  Reageer
 2. Wilco 1 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Ik wil als man toch ook even reageren op je post. Ik had als man ook jarenlang last van een negatief lichaamszelfbeeld. Ik heb toen een radicale stap genomen en ben naar het naaktstrand gegaan. Ik kan het iedereen aanraden die denkt dat hij niet meer in bikini of zwembroek past. Op het naaktstrand heb je die niet nodig, dus ook geen stress om er in te passen. Daar ben je vrij, iedereen is vrij en daar is iedereen hetzelfde. Als je die stap eenmaal hebt genomen, voel je alleen maar rust. Je hoeft je niet druk te maken of je wel de nieuwste badmode aanhebt, of het wel goed staat, je kunt gewoon jezelf zijn.
  En ik kan het jou, Marloes, ook alleen maar aanraden. Je hoeft geen bikini te zoeken waar je zwangere lichaam in past. Gewoon lekker jezelf zijn met je eigen body. Geen stress over wat dan ook. Gewoon lekker jezelf zijn.
  Groeten Wilco

  Reageer
 3. Ellen 1 jaargeleden

  Irina Touw is ook echt een voorbeeld!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.