Afvallen Beweegtips Voedingstips

10 Veelgestelde vragen in privéberichten…

Door

Ik krijg dagelijks ontzettend veel vragen van jullie. Niet alleen als reactie op een artikel, video, Facebook bericht of Instagramfoto, maar ook als privébericht via Facebook, als DM via Instagram, via het contactformulier op mijn website en via de mail. Ik hoop dat je begrijpt dat ik onmogelijk iedereen kan beantwoorden. Daarom in dit artikel 10 van jullie meest gestelde vragen aan mij, met natuurlijk de antwoorden :).

Omdat ik deze vragen zo ontzettend vaak krijg, heb ik er altijd al wel een video of artikel over. Die zal ik hieronder linken, zodat je het makkelijk terug kunt vinden. In willekeurige volgorde, maar nummer 1 is toch wel verreweg de meest gestelde vraag.

1. Ik ben…en ik heb het volgende probleem… Kun je me helpen?
Deze vraag krijg ik meerdere keren per dag. Helaas is is voor mij onmogelijk om jullie allemaal persoonlijk te helpen. Ik raad je altijd aan om een professional bij jou in de buurt op te zoeken. Bovendien is het mijn werk om persoonlijke plannen voor mensen te maken op het gebied van voeding en bewegen. Gratis persoonlijk advies geven zou dus niet zo slim zijn als ik ook nog mijn brood moet verdienen :). Persoonlijke tips krijgen dus alleen de mensen in mijn praktijk bij Sportrade in Paterswolde (vlak onder Groningen).

2. Ik wil graag afvallen, hoe doe ik dat?
Mijn website staat vol met tips. In het heel kort: gezond eten, veel bewegen en af en toe lekker genieten :). Kijk anders eens deze video:

Of deze, die is wat nieuwer dus een betere kwaliteit:

3. Heb je ook advies of workouts voor tieners?
Ja! Alle tips die ik geef op mijn blog en YouTube kanaal zijn ook heel geschikt voor tieners. Met een kleine uitzondering voor krachttraining met super zware gewichten. Al mijn video’s kun je gewoon doen en alle recepten en voorbeeld dagmenu’s zijn prima voor jou!

4. Wil je meewerken aan een interview of enquete voor mijn school/studie?
Ik vind het altijd heel goed om studenten te helpen, ik krijg alleen de laatste tijd VEEL teveel verzoeken hiervoor. Ik heb gewoon niet genoeg tijd om iedereen te helpen. Je kunt altijd een poging doen, als ik een gaatje in mijn agenda heb dan hoor je dat zeker van mij! Ik kan alleen echt niets beloven.

5. Welke opleiding heb jij gedaan? Ik wil hetzelfde worden als jij.
Sport en Gezondheid aan de Hanzehogeschool in Groningen en Voeding en Diëtetiek, ook aan de Hanzehogeschool. Daarnaast een opleiding voor sportdiëtist en een heel aantal cursussen. Ik raad je aan om vooral te doen wat je leuk lijkt! Je vind dan vanzelf jouw weg als professional. Ik wist tot mijn 24e ook niet precies wat ik eigenlijk wilde.

6. Ik wil graag een platte buik, hoe doe ik dat?
Omdat ik deze vraag zo vaak kreeg, heb ik er laatst een video over gemaakt:

7. Hoe kan ik afvallen bij mijn benen/heupen/rug?
Lokaal vetverbranden is helaas niet mogelijk. Als je (iets) minder eet dan je verbruikt, dan gaat je lichaam eigen vetweefsel verbranden om te overleven. Waar dit vet vanaf gaat, kun je helaas niet bepalen. Zo kan het heel goed zijn dat je graag een platte buik wilt, maar eerst dunnere armen en benen krijgt. Jouw lichaam bepaalt zelf waar hij het vet verbrandt. Het is dus zeker niet zo dat je bepaalde oefeningen kunt doen om specifiek het vet op je heupen of rug te verbranden. Gewoon veel bewegen en gezond eten dus….helaas!

8. Hoe krijg ik een betere conditie?
Bij het fit worden hoort natuurlijk een betere conditie. Maar hoe doe je dit eigenlijk? In deze video vertel ik je er alles over.

9. Hoeveel calorieën moet ik eten?
Ik krijg ook heel vaak vragen over hoeveel calorieën iemand op een dag zou moeten eten. Dit is ontzettend moeilijk en zelfs vrijwel onmogelijk om precies te weten. Wel kun je een inschatting maken met een berekening. Je bepaalt dan eerst met een formule hoeveel jij in rust verbrandt, daar tel je jouw beweging bij op. Ik vertel er hier meer over:

10. Ik val niet af, hoe kan dat?
Dit kan een heel aantal verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste zet ik hier voor je op een rijtje.

Ik hoop dat ik je wat meer duidelijkheid heb gegeven en dat ik op deze manier toch nog je vraag heb kunnen beantwoorden. Ik zou zo graag jullie allemaal persoonlijk helpen, maar dat kan helaas niet. Ik hoop natuurlijk dat je daar begrip voor hebt.

Groetjes, Marloes

Wist jij dit allemaal al? Of zitten er nieuwe dingen voor je bij?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Ing 5 jarengeleden

  M

  Reageer
 2. Lilian 5 jarengeleden

  Mocht je ooit nog tijd over hebben zou ik een online hulp praktijk zeker aanraden. Mij heb je dan als eerste klant. Als ik dichterbij Groningen had gewoond was ik een paar jaar geleden al bij je gekomen 😉

  Reageer
  • Deb 5 jarengeleden

   Ik sluit me aan bij Lilian. Ik zou ook graag online hulp van je willen ontvangen. Veel diëtiste vind ik niet bij me passen, geven het standaart riedeltje en daar moet je het mee doen. Bij jou heb ik dat gevoel niet.

   Reageer
 3. Iris 5 jarengeleden

  Heel duidelijk allemaal! Vind het ook leuk om je te volgen ,

  Reageer
 4. Hayat 5 jarengeleden

  Je doet het super goed!!!!

  Reageer
 5. Ing 5 jarengeleden

  Misschien een keer wat meer info over gezond aankomen? En wanneer pak je sporten dan weer op en hoe kun je daar het best mee beginnen? Gezond leven betekent niet altijd afvallen…

  Reageer
 6. Pauline 5 jarengeleden

  Hoi Marloes. Ik heb een vraag over het taktaartje die ik soms voorbij ziet komen in je vlogs. Deze is nog vrij rood van binnen is dit een bewuste keuze? En zo ja welke dan? Je blijft mij inspireren en als ik geen zin hebt om te trainen of gezond te eten kijk ik altijd even naar jou vlogs maar bij het rode taktaartje ben je mij even kwijt? Gr Pauline

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: