10 Tips Vet Verbranden

Een tijdje terug schreef ik een artikel met daarin feiten en fabels over vetverbranding. Ik hielp daarmee vooral een hoop fabels uit de wereld, zoals bijvoorbeeld het drinken van lauw water met citroensap, het doen van buikspieroefeningen en vet omzetten in spieren. Ik vroeg of jullie een video wilde zien met daarin mijn ultieme tips voor vetverbranding. Jullie zeiden ja, dus hier is hij!Hieronder zet ik nog even de 10 tips in het kort op een rijtje, zodat je ze nog even gemakkelijk terug kan lezen.

1. Beweeg meer en doe intensieve workouts. Door een hoge intensiteit is de naverbranding hoger en verbrand je uiteindelijk meer vet!
2. Doe ook krachttraining, dat zorgt voor spieropbouw. Als je meer spieren hebt, verbrand je meer in rust.
3. Eet genoeg, anders krijg je eerder snaaitrek. Zorg vooral voor een goed ontbijt.
4. Eet voldoende eiwit, daar houd je lang een vol gevoel van én het is goed voor de spieropouw.
5. Kies voor langzame koolhydraten in volkorenproducten als volkorenbrood, volkoren crackers, zilvervliesrijst, volkorenpasta, brinta en havermout.

Tips Vet Verbranden

6. Neem niet automatisch een tussendoortje, maar alleen als je echt trek hebt. Zo stimuleer je het lichaam om ook af en toe eigen vetweefsel te verteren.
7. Drink voldoende! Ga uit van 2 liter per dag. Drink nog meer als je sport.
8. Slaap goed en voorkom stress. Anders zijn je hormonen uit balans en wordt vetverbranden en afvallen erg moeilijk.
9. Zet de verwarming een tandje lager, ga zwemmen in koud water, eet pittig of neem cafeïne voor je workout.
10. Denk positief! Als jij geloof dat je het kunt, lukt het. Gun jezelf af en toe iets ongezonds.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad! Als je nog vragen hebt, dan kun je die hieronder kwijt.

Groetjes, Marloes

Welke tips ga jij toepassen? Of ben je tevreden over jouw vetpercentage?

11 reacties

 1. Goede tips Marloes! Is nog wel enige verbetering te behalen bij mij. Ik ben geneigd te weinig te eten,drink niet genoeg water en slapen is ook meestal minder dan 8 uur. Helpt het ook als je minder kleding aantrekt (en je het dan wat koud hebt?).
  Geen idee wat mijn vetpercentage is, ik ben 1.72m en weeg 57 kg. Is op zich niet teveel,maar ik heb wel buiken waar ik graag vanaf wil. Jouw tips maar eens goed toepassen!

 2. Hoi Marloes,
  Zou je eens een artikel kunnen schrijven over de zogenaamde cross fit (trainen)? Wat is het verwachte effect etc?

  Dank je wel!
  Marion

 3. Wat maak je toch leuke en interessante filmpjes. Ik word er helemaal enthousiast door. Je legt alles heel goed en duidelijk uit. Complimenten.. 🙂

 4. Oh sorry, stomme mobiel typen. Wat als je jongen kinderen hebben (2 en 3,5 jaar) en daardoor dus vaak korte nachtjes hebben… Kan je dan ook overdag het inhalen door power naps of geld het echt puur voor een goede nacht rust?

 5. Hai Marlous,

  Als eerst lees ik je artikelen elke keer weer met plezier en jou filmpjes trouwens ook, zelf vind ik voeding ook heel erg interessant en ga ik ook de opleiding Voeding en Dietetiek weer oppakken.
  Nu heb ik echter wel een vraag aan jou aangezien ik zelf het antwoord niet weet.
  Ik ben al enige tijd bezig met het verlagen van mijn vetpercentage alleen het wil maar niet lukken, ik heb helaas een wat trage schildklier en door mijn anorexia ( waar ik voor 60% van ben hersteld) ook niet meer ongesteld. Heb jij misschien nog enige tips voor mij ?
  Ik eet zo gezond mogelijk, geen vlees en af en toe zuivel of geitenkaas en voor de rest eigenlijk geen ‘rotzooi’.

  Ik hoop dat je me kan helpen want ik zou echt graag mijn spieren willen zien, aangezien ik daar keihard voor heb getraind haha.

  liefs

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram