Afvallen Voedingstips

10 Tips: Gezond Leven / Afvallen Volhouden

Door

Ik krijg heel vaak de vraag hoe het me lukt om gezond leven op lange termijn vol te houden. Ik heb er wel eens wat over geschreven, maar ik heb nog nooit een video gemaakt. In een video kan ik nog beter uitleggen wat ik bedoel, dus dat leek me een hele leuke toevoeging. Dit is echt wat ik ontzettend leuk vind om te doen, mensen helpen bij het vinden van een gezonde leefstijl voor altijd!De enige manier om op lange termijn af te vallen en/of fitter en gezonder te worden, is je leefstijl aanpassen. Dat is helaas veel lastiger dan het volgen van een dieet voor een paar weken. Hieronder de tips die ik in de video geef nog even heel kort op een rijtje:

1. Stel een doel. Wat wil je bereiken qua gevoel, fitheid etc.
2. Gun jezelf af en toe iets lekkers. Verwacht niet dat het altijd goed gaat.
3. Focus op wat je wél gaat eten, in plaats van wat je niet ‘mag’.
4. Je hoeft jezelf niet zielig te vinden, het is jouw eigen keuze om gezond te leven. Zie het als cadeau voor jezelf.
5. Wees trots op alles wat je bereikt, hoe klein het ook is.

Gezond leven volhouden

6. Bedenk wat jij écht lekker vindt en neem dat tijdens je genietmomentjes.
7. Probeer per eetmoment te bepalen waarom je eet.
8. Eet langzaam en kauw goed, dan merk je eerder dat je genoeg hebt gehad.
9. Bedenk hoe lang je écht plezier hebt als je iets ongezonds eet. Dit maakt het makkelijker om dingen af te slaan.
10. Vergelijk jezelf niet met anderen, maak jouw eigen gezonde patroon.

Ik hoop dat deze video je helpt. Eventueel kun je hem terug kijken in tijden dat het minder gaat.

Groetjes, Marloes

Wat helpt jou gezond leven volhouden?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (34)
 1. L 6 jaargeleden

  Wow wat een goede timing! Vandaag na 3 weken vakantie weer aan het werk, het normale ritme oppakken! Sporten heb ik de afgelopen weken meer gedaan dan ooit, maar ook veel ongezonder gegeten dan dat ik zou willen. Heerlijk van genoten, nu weer de volledige motivatie om aan de slag te gaan! Dankzij deze video nog meer, dankjewel!

  Reageer
 2. Sandra 6 jaargeleden

  Goede reminder dat het soms gewoon even niet lekker gaat. Ik had gisteravond echt een “Bodemloze put” moment (werkstress) ..gelukkig had ik weinig ongezonds in huis maar ik had wel tussendoortjes gegeten terwijl ik echt geen trek had. Vandaag gaan we er gewoon weer voor! Ik moet eerlijk zeggen dat het volhouden van een gezonde levensstijl echt zoveel makkelijker is als je geen ongezonde dingen in huis haalt (misschien moeilijker voor mensen die wonen met andere die dat wel eten)

  Reageer
 3. Laura 6 jaargeleden

  Heerlijk, even weer die schop onder mijn (spierpijn) kont op maandagochtend ?

  Reageer
 4. Charly 6 jaargeleden

  Een ontzettende inspirerende video! 😀 Vooral het cadeautje aan jezelf en hoe kort je eigenlijk geniet van ongezonde dingen zijn echte eye-openers! Bedankt Marloes! 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Graag gedaan! Leuk dat het je inspireert 🙂

   Reageer
 5. Vera 6 jaargeleden

  Deze video is echt een aanvulling op al je artikelen! Ik dacht….ik volg je al zo lang….ik kijk de video, gewoon omdat ze altijd leuk en inspirerend zijn, maar ik verwachtte niet dat ik er nog iets nieuws uit zou halen.
  Eentje ga ik echt meenemen: bedenk hoe lang je van sommige ongezonde tussendoortjes eigenlijk geniet. Die opmerking ga ik in mijn hoofd prenten! Gewoon omdat ik tussendoor regelmatig iets naar binnen duw wat ik niet het lekkerste van de wereld vind…maar gewoon omdat het er is. En zeker bij ‘snaai-trek’…dan is het genietmomentje echt heel kort hoor! 🙂 Hap-slik-weg….!! Dankjewel voor deze mooie aanvulling.

  Reageer
 6. Afke 6 jaargeleden

  Hi Marloes,
  Wat een leuk artikel weer! Ik volg je al een hele tijd, maar heb nog nooit een reactie geplaatst. Nu bedacht ik nog een leuk verzoekje….met veel plezier kijk ik altijd naar de What I eat in a day video’s. Dit is alleen slechts een ‘losse dag’. Misschien is het ook leuk als je een keer een weekje bijhoudt wat je eet voor ons (misschien niet zo geschikt voor een video maar wel als artikel), zodat we inzicht krijgen in hoe je je week indeelt, wanneer je genietmomentjes inplant, wanneer je beweegt en hoe je variatie in de week in ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner verwerkt. Zou ik super vinden!
  Groetjes!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Leuk idee! Ik had dat idee ook al langer. Misschien in video, misschien in artikel…ik denk er even over na!

   Reageer
 7. Annie Laumen 6 jaargeleden

  Top Video Marloes!!! Niet kijken wat je niet mag eten. Veel belangrijker wat je wel mag eten.Manlief is 18 en ik 10 kg kwijt.

  Reageer
 8. Silke 6 jaargeleden

  Heei Marloes
  Ik heb een vraagje:
  de laatste tijd probeer ik elke dag een stukje hard te lopen. Het komt ook wel eens voor dat dit niet lukt maar ik loop min 5x per week. Omdat ik een beginner ben loop ik elke dag 1 mijl. Mijn vraag is of ik na het hardlopen ook nog iets  zou moet eten, zoals bijv een bakje yoghurt met fruit ofzo. Veel mensen zeggen dat dit belangrijk is na het sporten maar ik weet niet of dit ook voor mij geldt aangezien ik maar 1 mijl ren. (ik weet niet of het iets uitmaakt maar ik ga meestal rond kwart voor acht s’avonds dus dan ben ik rond acht uur weer thuis)
  Ga zo door met je blog! Je doet het super 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ik zou dan iets ‘bewaren’ om dat nog te nemen. Dus niet meer eten dan je normaal doet, maar een tussendoortje overhouden voor ‘s avonds.

   Reageer
 9. Lilian 6 jaargeleden

  Super leuke video. Alleen 1 kleine ‘maar’.
  Ik vind de muziek op de afgrond altijd heel leuk als je niks zegt. Nu leidde het best wel af 😉

  Reageer
  • Tamara 6 jaargeleden

   O ja, dat vond ik ook. Een irritant deuntje…..:)

   Reageer
   • Marloes 6 jaargeleden

    Goed om te weten!!

    Reageer
 10. Annemoon 6 jaargeleden

  Wat een inspirerende video, ben zelf na jaren dieten nu op de gezonde leefstijl waarin ik keuzes maak. Gisteren een bakje ijs op en mijn chips laten staan en daar komkommer en snoeptomaatjes voor in de plaats gegeten ik was al 10.kilo kwijt, en wil op deze manier nog 20 kilo kwijt gewoon op het gemak.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Super goed!!!

   Reageer
 11. Marijn 6 jaargeleden

  Je beste video tot nu toe! Heel inspirerend!! Bedankt!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Awwww zo lief!! Dank je

   Reageer
 12. Pauline 6 jaargeleden

  Hallo Marloes, wat een vrolijke vlog en wat een hoop informatie wat ik kan toepassen om mijn nieuwe levensstijl te behouden. Heb inmiddels de knop van gezond eten weer gevonden maar zal deze vlog wat vaker terugkijken omdat ik hier kracht uithaal. Je positiviteit straalt door mijn beeldscherm en mijn weg naar idealisme is heel lang (heb 25 kilo overgewicht) maar het gaat mij lukken met deze trucs. Dank je wel voor het delen ????Pauline

  Reageer
 13. Brenda 6 jaargeleden

  Wat een leuke video Marloes. En ik moet het toch even kwijt… Jij noemt ons altijd zo, maar nu zeg ik het. Marloes, ik vind je een topper! Ik volg je nu actief sinds je januari challenge en je enthousiasme is werkelijk aanstekelijk. Ik voel me gewoon fijner in mijn lichaam sinds die tijd. Deze video sla ik zeker op!

  Reageer
 14. Romy 6 jaargeleden

  Kan het recept van de gezonde ontbijtwafels ook zonder de bakpoeder

  Dit geld ook voor muffins

  Reageer
 15. Romy 6 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Ik ben heel erg blij dat jij altijd video’s en artikelen plaatst over onderwerpen zoals afvallen, aankomen, blij zijn met je lichaam etc. Je helpt me echt! Je recepten gebruik ik ook heel vaak.
  Deze video was weer heel fijn, net even die tips die ik nodig had.

  Zou je misschien een artikel of een filmpje willen maken over welke melksoorten nou gezond zijn en welke niet? Want op internet kan ik geen duidelijke informatie vinden.

  Reageer
 16. Nynke 6 jaargeleden

  Mooie vlog heel blij mee. Hier zijn alle remmen een beetje boel los. Besloten om het even zo te laten maar wel met een eindpunt na de vakantie wil ik de gezonde draad weer oppakken. Ik voel me beter als ik gezond eet en bewegen wil ik ook weer oppakken. Voor nu accepteer ik dat het even anders is. Super fijne volg van jou die ik zeker nog eens ga kijken en dan mijn plan te trekken. Dankjewel Marloes. Oh en de lengte van je Vlog vind ik helemaal niet erg hoe langer hoe beter 😉

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   🙂 Dank je wel meid! Af en toe loslaten is heeelll verstandig!!

   Reageer
 17. Katinka 6 jaargeleden

  Vooral je tip over de genietmomentjes vind ik echt heel fijn. Dat helpt me om gezond te blijven leven! Twee keer per week iets echt lekkers (vakanties etc. daar gelaten) en een gezonde basis :-)! Wat ik wel lastig blijf vinden is om mezelf niet met anderen te vergelijken.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Dat is ook heel lastig! We doen het bijna automatisch

   Reageer
 18. Danielle 6 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Volg je site met veel plezier al maanden. Erg fijn en inspirerend. Ik heb een verzoekje, ik ben net zwanger en zou hier graag wat meer info op je site over lezen en/ of nog een oefening om fit zwanger te worden/ blijven. Alvast bedankt. Gr danielle

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ik ga erover denken! Het ‘probleem’ is dat ik eigenlijk altijd artikelen schrijf waar vrijwel iedereen iets aan heeft. Dat zal in dit geval zeker niet zo zijn 🙂

   Reageer
 19. Saskia 6 jaargeleden

  Hoi Marloes. Ik heb naar aanleiding van dit interessante artikel een bijpassende vraag.
  Ik ben aanstaande donderdag jarig, en ik krijg een Red Velvet taart (mijn lievelings!) en ‘s avonds gaan we een lekker patatje eten. Nu zou ik natuurlijk heel graag een stukje van de taart willen nemen en een patatje oorlog + een kroket, want dat neem ik altijd als cheatmeal. Maar nu zit ik dus met de vraag.. Kan ik dit doen zonder teveel ‘schade’ aan mijn lichaam aan te richten? De rest van deze week eet ik namelijk gezond, en ik let daar altijd best wel op. Moet ik aanstaande donderdag dan gewoon als mijn genietmomentje zien? Kan ik iets aanpassen aan de rest van mijn voeding die dag? Of kunnen de extra calorieën bovenop mijn behoefte voor 1 dagje geen kwaad?
  Bedankt!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.