stoofpotje rundvlees

10 Gezonde recepten voor mannen…

Ik ben normaal gesproken helemaal niet van het generaliseren, maar dat ga ik in dit artikel voor een keertje even wél doen! Ik merk namelijk dat veel vrouwen worstelen met het op tafel zetten van een gezonde maaltijd die ook door hun man wordt gewaardeerd. Let’s be honest…de meeste mannen zitten niet te wachten op een veganistische quinoa salade, right!? Daarom vandaag 10 gezonde recepten die ook manlief zal waarderen.

Het ‘probleem’
Heel veel mannen willen ‘s avonds graag een goed bord eten, met een lekker stuk vlees en niet teveel gekke poespas. Onbekende producten vermijden ze liever en rare übergezonde maaltijden vertrouwen ze voor geen cent. Het lijkt misschien alsof gezond eten met deze mannen niet mogelijk is, maar ik heb hieronder tien ideeën waar jullie beiden vrolijk van worden.

Nogmaals, ik weet echt wel dat echt niet alle mannen zo zijn :). Ik krijg echter wel vaak zulk soort opmerkingen van cliënten en heb ook zelf de ervaring dat vriendlief niet zo’n fan is van mijn ultra gezonde hapjes ;).

De recepten
Hieronder tien recepten waarmee ik goede ervaringen heb bij vriendlief en waarvan ik denk dat de meeste mannen redelijk vrolijk zullen worden. Ze zijn ook nog eens gezond én lekker, dus iedereen blij :). Als je op de titel klikt, ga je naar het recept.

1. Gezond stoofpotje rundvlees
Een stoofpotje doet het bij heel veel mensen goed! Zeker in de herfst en winter is dit van ons beiden een favoriet. Het duurt wat langer om te maken, maar je hoeft niet constant in de keuken te staan.

2. Rijst met kip en ketjap
Sven en ik zijn beiden ontzettend fan van dit gerecht. Hij staat bijna wekelijks op het menu. De ketjap-maizena combinatie zorgt voor een lekkere sticky saus.

3. Spaghetti met gehakt en tomatensaus
Altijd goed toch, spaghetti!? Pasta staat bekend als ongezond, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn! Met dit recept geef ik je een gezonde variant.

4. Biefstuk met zoete aardappel uit de oven en sla
Wat is er meer mannelijk dan een biefstuk, right!? Ik vertel je in dit recept hoe ik hem bereid. Combineer het met een zoete aardappel, of kook gewoon normale aardappels. Een salade erbij en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd. Natuurlijk zijn andere groenten ook prima.

5. Rijst met rundvleesreepjes
Sven vraagt regelmatig om dit gerecht. Ideaal, want ik vind het ook super lekker en het is mega snel klaar. Ik maak dit heel graag op een drukke dag, of voor het sporten.

6. Zalm uit de oven
Ok, ok, ok, vis gaat er bij veel mannen ook wel in! Zeker in combinatie met een lekkere aardappel. Maak zeker eens dit gerecht! Het lijkt heel fancy, maar is echt súper makkelijk te maken. De oven doet eigenlijk al het werk. Ook ideaal als je visite krijgt.

7. Wraps met kip uit de oven
Dan nog iets dat hier bijna wekelijks op het menu staat: wraps met kip uit de oven. Niet het meest ultra gezonde recept ever, maar naar mijn idee past het prima in een gezonde leefstijl. Zeker als je een beetje oplet met de portie. In het artikel geef ik tips.

8. Gezonde boerenkool stamppot
Natuurlijk kan een gezonde stamppot niet ontbreken in dit rijtje. Hier maakte ik boerenkoolstamppot op een gezondere manier. Eventueel zou je de zongedroogde tomaatjes gewoon weg kunnen laten als je daar niet van houdt.

9. Pasta met garnalen en tomaat
Garnalen is iets waar je van moet houden, maar heel veel mannen (en vrouwen) zijn er dol op. Daarom vond ik dat een van mijn persoonlijke favoriete gerechtjes niet mocht ontbreken in dit rijtje! Sven wordt niet vrolijk als ik dit hem voorzet, maar dat wil niet zeggen dat dat bij jou thuis ook zo zal zijn.

10. Gezonde hamburger
Tjah, moet ik hier nog iets over zeggen? Hamburgers zijn natuurlijk altijd goed bij het mannelijk geslacht. Ik was benieuwd hoe meneer op deze gezonde variant zou reageren, maar hij ging er prima in hoor! Ook hier geldt weer dat het niet het meest gezonde is dat je kunt eten, maar het is zéker een beter alternatief dan de normale variant.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven! Onthoud natuurlijk dat dit artikel met een kleine knipoog is geschreven. Toch denk ik dat er heel wat mensen zijn die deze tips goed kunnen gebruiken.

Groetjes, Marloes

Is jouw kerel kritisch? Of eet hij alles wat je hem voorzet?

9 reacties

 1. Hahaha dit artikel is echt wat voor mij! Niet omdat het bij mijn vriend past, maar omdat het bij mij past! Ik eet dus misschien als een man;) Echt elk recept zou ik wel eens uit willen proberen. Top!

 2. Mijn man eet ook gewoon veganistische quinoa salade. Ik snap dat het artikel met een knipoog geschreven is, maar voor mij slaat het de plank een beetje mis…

 3. Jaaaaa!! dankjewel!
  Ik moet nog een lijstje maken voor aankomende week dus ik hoef niet meer na te denken, top.
  Manlief kookt hier altijd *bloos* en die gaat altijd zuchten als ik iets nieuws uit wil proberen. Vaak als het dan lekker is dan draait ie weer bij 😉

  De laatste (de hamburger) linkt naar die met garnalen, da’s jammer
  Maar ik kan hem zelf wel even zoeken (sla ze altijd op op pinterest)

 4. Ha super goed!
  Mijn man is inderdaad niet van dingen als couscous en quinoa. En ook zoete aardappel vindt hij niks! Daarnaast eet ik graag vegetarisch, maar kan hij vlees zeker wel waarderen.
  Dus leuke ideeën!

 5. mijn vriend wil wel van alles proberen, hij vindt het meeste ook wel lekker. Maar hij heeft vaak het idee dat hij dan te weinig binnen krijgt en neemt er dan nog een wit pistoletje/kaasbroodje/kroketbroodje bij ofzo. Wat mij dan juist niet helemaal de goeie oplossing lijkt 🙂

  dat stoofpotje gaan we sowieso proberen, sinds vorig jaar heb ik een slowcooker. Ideaal! Misschien is dat nog wel leuk voor je om wat meer in te verdiepen, zeker nu toch over een tijd de winter er weer aan komt 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram